香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

不吐不快,對 Bryton 幾失望

升級   50.33%

該用戶從未簽到

一直用䦕Nike Sportwatch, 雖然陽春D,得基本功能同Mon 心跳都做到。前排想升級,但唔捨得買Garmin 910XT, 睇左好耐其他,見 Bryton Cardio 60都功能齊全,最少唔使 foodpod就可以有 stride rate,就糸九月頭買左。結果,講就無敵。好多提既都真系有,但細節做得唔好。最激氣糸,個 Stride rate 會系網頁消失。糸網頁 set 好既 workout,會去到隻錶到唔同左。但,呢D都算,並唔糸我今日出post既原因。

令我出post 既原因,竟然糸今次連個 map 都睇唔到 !

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

今次真糸好嬲,一隻GPS錶,連個 Map 部份都做唔好,真糸好失望。

若 Garmin 910XT 快有下一代更新,或 Garmin 620 既 user report ok, 我糸會買番 Garmin。

真糸唔好貪平。

+1 0
上一篇︰石屎路下一篇︰2013.9.20 創新績.PB跑 第一回: 將軍澳

佢個Website, 早已經放棄使用! 我d data都係放係Runkeeper and Sports-tracker.  發表於 2013-9-21 11:43

升級   50.33%

該用戶從未簽到

推薦
sk2k 發表於 2013-9-21 14:12
從來無用過佢 website 放 data,
慢....
都係用返 endomondo / runtastic ..

Endomondo 好介紹呀,之前註冊過,但無真糸用,今日再認真睇,原來可以Connect 番哂我過去兩年 Nike+ 既紀錄,又可以Connect 我個 Withings 磅。所以。。㧥手俾左錢上 Premuim。

升級   28.6%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

Just visited the Bryton website and the map can be displayed normally. Does the error occur during the upload of new training data?

岩岩再去,做得番。可能一直用 Nike Sportwatch, 糸 Nike +個網站一路都好穩定,所以今次 Bryton呢邊,落差太大了,要多少D時間俾佢去改同俾時間我自己適應。  詳情 回覆 發表於 2013-9-20 00:16

升級   33.45%

開心
  • 簽到天數: 6 天

我覺得跑步gear一定要穩陣,俾多少少$用番歐美品牌,信心都大D,Bryton呢D台灣雜嘜流野,之前睇佢個website都已經覺得流流地,而家竟然有C兄証明了真係流野!

真係唔好貪平x2

台灣雜嘜野~~~Garmin笑而不語  發表於 2013-9-20 23:52
    冇辨法, GPS錶如果買大牌子, 真係好貴, 對於一開頭只係有對跑鞋去跑既師兄們來講真係好大負擔,我都係買左OUTBOUND only...  詳情 回覆 發表於 2013-9-20 09:13

升級   50.33%

該用戶從未簽到

tpcwong 發表於 2013-9-20 00:09
    Just visited the Bryton website and the map can be displayed normally. Does the error occur during t ...

岩岩再去,做得番。可能一直用 Nike Sportwatch, 糸 Nike +個網站一路都好穩定,所以今次 Bryton呢邊,落差太大了,要多少D時間俾佢去改同俾時間我自己適應。

升級   87.45%

開心
  • 簽到天數: 97 天

alanika 發表於 2013-9-20 00:09
    我覺得跑步gear一定要穩陣,俾多少少$用番歐美品牌,信心都大D,Bryton呢D台灣雜嘜流野,之前睇佢個website ...

冇辨法, GPS錶如果買大牌子, 真係好貴, 對於一開頭只係有對跑鞋去跑既師兄們來講真係好大負擔,我都係買左OUTBOUND only...

升級   88.6%

該用戶從未簽到

慢....
    手機 app 都有, 又可以同 fd 互 share history..

Endomondo 好介紹呀,之前註冊過,但無真糸用,今日再認真睇,原來可以Connect 番哂我過去兩年 Nike+ 既紀錄,又可以Connect 我個 Withings 磅。所以。。㧥手俾左錢上 Premuim。  詳情 回覆 發表於 2013-9-22 00:15
    我用開Garmin 910XT,所以都係放番落Garmin connect處。  詳情 回覆 發表於 2013-9-21 15:57

升級   0%

該用戶從未簽到

sk2k 發表於 2013-9-21 14:12
    慢....

我用開Garmin 910XT,所以都係放番落Garmin connect處。

升級   0%

該用戶從未簽到

可以用Garmin connect或其他的,我用開910XT,910XT入水後才轉用這Bryton錶頂檔,910修好後,我喜歡上這錶,無再用隻910了,佢搵星真係好快,以前用910時,約跑老是要人家等我搵星,現在不用煩。
    只怕你唔捨得買620,好貴啊! 我都唔捨得。

620就真糸會好貴,但見到D新功能又真糸有用,要觀望一下。  詳情 回覆 發表於 2013-9-21 23:49

升級   0%

該用戶從未簽到

題外話,請問你是上網去台灣定係大陸購買? 他們怎樣保修? 甚麼型號?幾多錢?

我敗家,朋友介紹我去 wiggle.co.uk, 買過一 、兩次野,覺得ok, 佢地又有 Cardio 60H, £176.54, 已可以免運費,我心急用,加£25.00, Tracked Courier Delivery, 1/9晚定,5/9下午送到了。 但至於保修,我上網買,  詳情 回覆 發表於 2013-9-22 00:10

升級   50.33%

該用戶從未簽到

allanccl 發表於 2013-9-21 16:03
    可以用Garmin connect或其他的,我用開910XT,910XT入水後才轉用這Bryton錶頂檔,910修好後,我喜歡上這錶 ...

就糸見亮哥你讚佢搵星快,事實真糸好快搵到,呢樣糸值得讚。事實見到,呢間公司糸有心做好Cardio 60/40 糸列,但可能公司既資源有限,細節要需時改善。至於唔買910XT, 除左你既提及,身邊有一,兩位玩三鐵朋友,佢地隻910XT,都有一D少問題出現,但910XT(HRM)+foodpod,差不多兩隻 Cardio 60,所以選左 Cardio60 ,覺得性價比較高。  
    620就真糸會好貴,但見到D新功能又真糸有用,要觀望一下。

升級   50.33%

該用戶從未簽到

allanccl 發表於 2013-9-21 16:05
    題外話,請問你是上網去台灣定係大陸購買? 他們怎樣保修? 甚麼型號?幾多錢? ...

我敗家,朋友介紹我去 wiggle.co.uk, 買過一 、兩次野,覺得ok, 佢地又有 Cardio 60H, £176.54, 已可以免運費,我心急用,加£25.00, Tracked Courier Delivery, 1/9晚定,5/9下午送到了。 但至於保修,我上網買,都預左當無了。

嘩! 計一計都要HK$25XX,咁貴你都捨得! 真的敗家,哈哈哈! 620我除左嫌貴,還有他前身是610,610我朋友用過,維修了十幾次,非常不滿,所以我不會再花咁多錢買氣來受。Garmin這些大牌子品質也不見得好到那裡。  詳情 回覆 發表於 2013-9-22 11:26

升級   0%

該用戶從未簽到

kunilam 發表於 2013-9-22 00:10
    我敗家,朋友介紹我去 wiggle.co.uk, 買過一 、兩次野,覺得ok, 佢地又有 Cardio 60H, £176.54, 已可以 ...

嘩! 計一計都要HK$25XX,咁貴你都捨得! 真的敗家,哈哈哈!
    620我除左嫌貴,還有他前身是610,610我朋友用過,維修了十幾次,非常不滿,所以我不會再花咁多錢買氣來受。Garmin這些大牌子品質也不見得好到那裡。

620今次最吸引系內置Wifi+Bluetooth Smart以及條HRM-Run心跳帶。但優點同時亦糸缺點,可能隻錶同條心跳帶電力持久問題。加上隻錶糸彩Mon, 可能D高手玩超馬會唔夠電,或者我D慢腳練LSD亦有機會唔夠。但個產品概念本身  詳情 回覆 發表於 2013-9-22 19:06

升級   50.33%

該用戶從未簽到

allanccl 發表於 2013-9-22 11:26
    嘩! 計一計都要HK$25XX,咁貴你都捨得! 真的敗家,哈哈哈!
    620我除左嫌貴,還有他前身是610,610我朋友 ...

620今次最吸引系內置Wifi+Bluetooth Smart以及條HRM-Run心跳帶。但優點同時亦糸缺點,可能隻錶同條心跳帶電力持久問題。加上隻錶糸彩Mon, 可能D高手玩超馬會唔夠電,或者我D慢腳練LSD亦有機會唔夠。但個產品概念本身糸好,希望真糸可以糸細節做好。

別過份期望! 小心變成極度失望。 現在香港還沒有來貨,建議等有用後報告才決定,不要太敗家啊!  詳情 回覆 發表於 2013-9-22 19:15

升級   0%

該用戶從未簽到

kunilam 發表於 2013-9-22 19:06
    620今次最吸引系內置Wifi+Bluetooth Smart以及條HRM-Run心跳帶。但優點同時亦糸缺點,可能隻錶同條心跳帶 ...

別過份期望! 小心變成極度失望。 現在香港還沒有來貨,建議等有用後報告才決定,不要太敗家啊!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

620真係幾吸引,但我都係觀望下先,等隻310死再考慮來自: iPhone客戶端