香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

想試全馬冇得報名...

升級   6.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 60 天

我跑過好多次半馬仲拿過小獎,因為年齡問題報唔到全馬,以為這次全馬會定系94年2月前先得有,冇想到94都可以...真系陰功,但都想第一次試試全馬啊,想問下師兄有冇可能我報半馬偷偷跟全馬的隊友跑,起跑時間都系甘,只系冇得乜成績咯,要自己記番lo。。。
    +1 0
    上一篇︰北京馬拉松~特別新聞下一篇︰2013 New Balance 10K

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

號碼布睇得出你跑邊組, 你半馬號碼布冇可能出現係丁九橋. 好大機會比人捉出黎!
    就算冇比人捉你出黎, 去到終點都唔會比你過全馬終點!

我覺得冇必要"搏", 你還年輕, 大把機會跑全馬!
    真係唔好彩捉到, 都唔知會唔會BlackList你!

stwilson 小兄弟, 自已衡量下利與弊啦!

算啦,仲有機會,多謝師兄點明,都系跑得開心地最重要!  詳情 回覆 發表於 2013-10-21 20:55
    同意師兄講呀!跑半馬可以攞獎,證明有潛質啦,骨格精奇。長跑的成績,可以很有前途。初馬,對一個跑者來說,很有意義,要珍惜啊!就算可以比你蒙混過去,有好處嗎?沒有記錄,別人理解嗎?正如師兄所說,被人black  詳情 回覆 發表於 2013-10-21 18:35

升級   86.4%

奮鬥
  • 簽到天數: 179 天

N 年前我有個同學跑長跑的, 我當時都未有參加任何比賽, 渣馬剛開始第1, 2年, 根本沒咩人知, 我問佢你參加咁多比賽點算呀, 當時仲係讀書時代, 沒收入, 要好多錢報名喎, 後來佢話我知, 佢次次都係問報到嘅朋友借號碼布影印去跑,(當時唔知有冇用彩色呢) 話慳番唔少喎, 我就無佢咁大膽了,之後, 好似大會捉嚴左, 我唸你都唔好亂學了, 以免得不償失.

有兩次報左, 我自己因病或訓練不足都唔去啦, 無謂偒身, 要跑其實其他半馬都不錯, 或可以參加大陸嘅賽事都可以, 平平地玩下.如有錢可去外地參加也可以.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

比人揭發上討論區就唔好啦, 第一次咁寶貴, 光明正大好喎.

升級   61.15%

鬱悶
  • 簽到天數: 149 天

awolswat 發表於 2013-10-21 15:02
    號碼布睇得出你跑邊組, 你半馬號碼布冇可能出現係丁九橋. 好大機會比人捉出黎!
    就算冇比人捉你出黎, 去到終 ...

同意師兄講呀!跑半馬可以攞獎,證明有潛質啦,骨格精奇。長跑的成績,可以很有前途。初馬,對一個跑者來說,很有意義,要珍惜啊!就算可以比你蒙混過去,有好處嗎?沒有記錄,別人理解嗎?正如師兄所說,被人black List了,好似那位陳先生(用別人的號碼布)的事件,發生在你身上,值嗎?日後,在長跑上有成就,也可能被人翻舊賬,很可惜。馬拉松,年年有,大把機會。何況半馬升全馬,不只是跑兩倍,那麼簡單,做點模擬練習,試一試先啦!

多謝師兄,我都放棄左,我認為跑步都系要開心最重要,如果半途提心吊膽都冇乜意思喇  詳情 回覆 發表於 2013-10-21 20:57

升級   6.25%

奮鬥

awolswat 發表於 2013-10-21 15:02
    就算冇比人捉你出黎, 去到終 ...

算啦,仲有機會,多謝師兄點明,都系跑得開心地最重要!

升級   6.25%

奮鬥

Hennatalk 發表於 2013-10-21 18:35
    同意師兄講呀!跑半馬可以攞獎,證明有潛質啦,骨格精奇。長跑的成績,可以很有前途。初馬,對一個跑者來 ...

多謝師兄,我都放棄左,我認為跑步都系要開心最重要,如果半途提心吊膽都冇乜意思喇

GOOD, 跑得來提心吊胆, 的確大大影響跑步樂趣.  發表於 2013-10-22 10:38