香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

如果去日本旅行時順便買Asics or Mizuno跑鞋會唔會平D?

升級   0%

該用戶從未簽到

如果去日本旅行時順便買Asics or Mizuno跑鞋會唔會平D?
+1 0
上一篇︰最新亮相跑手 - vhtober下一篇︰女生扁平足哪裡買跑鞋?

升級   38.67%

該用戶從未簽到

Yen升左唔少..但總比HK d水貨平!

升級   0%

該用戶從未簽到

小妹經常性去東京..可能可以俾到少少 advice 你
MIZUNO - 因為香港有行貨, 響日本買 mizuno 既跑鞋一定貴過香港買
ASICS - 其實同香港水貨爭一百幾十..既然你會去日本..不妨一看...不過去得日本..當然買日本版先夠爽啦 ... 未知你去日本邊個地方... 我次次都係去東京既.... 我每次幫朋友買野都係去 asics 在新橋既專門店買...款齊 size 比較齊...正價不二... 另外可以考慮上野某運店, 在上野 JR 站 0101百貨附近...(樓下有好多特價衫) 上去一樓..都係專賣跑步用品.. 正價有九折..仲有機會執到平野斷碼貨

升級   81%

該用戶從未簽到

我都去過兩次札幌入貨,主打都係入ASICS,鞋就平過水貨架喇,款都比較多選擇﹙你o向香港唔會見到成塊牆都係ASICS,實在壯觀﹚;而MIZUNO都有好野架,我專門搵特價貨﹙日本版﹚,記得買過一對香港無得賣O既長跑釘鞋﹙一萬yen﹚,同埋wave curise﹙七千幾yen﹚…

衫褲同其他accessory就真係買款喇…日本大把香港無得賣o既衫…不過而家可以買到o既made in japan o既衫褲都越黎越少,真係要花時間先搵到…我每次都用差唔多大半日o向幾間鋪尋寶…

升級   0%

該用戶從未簽到

三四樓的 advise  非常有用, 我都係問定先, 可能 Xmas 會去東京或札幌玩, 決定後再詳細請教專門店o既地址

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 4-11-2008 21:01 發表
我都去過兩次札幌入貨,主打都係入ASICS,鞋就平過水貨架喇,款都比較多選擇﹙你o向香港唔會見到成塊牆都係ASICS,實在壯觀﹚;而MIZUNO都有好野架,我專門搵特價貨﹙日本版﹚,記得買過一對香港無得賣O既長跑釘鞋﹙ ...

請問 c hing 記唔記得札幌間店是否在 Sapporo ? 有無地址呀?

升級   81%

該用戶從未簽到

回復 6# 的帖子

名我就唔記得,係o向札幌JR站向南行到薄野附近,最大o既係一間o向轉角,三層高o既…

升級   0%

該用戶從未簽到

ok, 收到, 有機會去先至搵吓, Thx

升級   63.16%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

There are several sports shops in Japan selling elite running shoes, please visit the following link which I did share it with the other bloggers before.

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=8414172&extra=page%3D5

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 SantoriniIsland 於 8-11-2008 02:04 發表
There are several sports shops in Japan selling elite running shoes, please visit the following link which I did share it with the other bloggers before.

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php ...

Your link do not have any stores in Sapporo.