香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 2)

關閉 [複製鏈接]

升級   97.67%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2008-11-19 14:41 發表

可以約埋bon ctse一齊去喎" />" />

唔明..唔係一向都同bonbon 一齊去架咩? 仲有..你唔係去嘆tea 架咩?
ar~對ching 的工作非常有興趣~working enironment: 落後但有得上網, 間唔時~又可以請下假嘆世界

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-19 15:03 發表

唔明..唔係一向都同bonbon 一齊去架咩? 仲有..你唔係去嘆tea 架咩?
ar~對ching 的工作非常有興趣~working enironment: 落後但有得上網, 間唔時~又可以請下假嘆世界

傻鴿師姐妳講緊乜呀??
小弟今日放假~~~

同隻衰貓講緊數囉

我美味的下午茶?~
食到就來200磅啦
但都係要食

升級   100%

該用戶從未簽到

我發覺,樓上個kk成日針對我.......................

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-19 15:09 發表
我發覺,樓上個kk成日針對我......................." />" />

沒d咁gei事

喵喵!!!

升級   52%

該用戶從未簽到

KK Ching
mu 你甘爽放假....., 吾去跑反轉......甘星期五你係何文田 邊間 "監獄"  放監

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2008-11-19 15:06 發表

傻鴿師姐妳講緊乜呀??
小弟今日放假~~~

同隻衰貓講緊數囉" />" />

我美味的下午茶?~
食到就來200磅啦
但都係要食" />" />hiuijhkj

wow…200 lb~勁~~~算罷la catcat…我發覺同kk ching 係完全溝通唔到~我投行la~

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-11-19 15:23 發表
KK Ching
mu 你甘爽放假....., 吾去跑反轉......甘星期五你係何文田 邊間 "監獄"  放監" />" />" />

運動場開運動會~~check咗
跑街我驚對鞋唔掂
我等緊rider12出~~

我其實好鐘意讀書同學新知識

不過係好唔鐘意有壓力的功課同考試
我諗好多人都係咁

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-19 15:25 發表

wow…200 lb~勁~~~算罷la catcat…我發覺同kk ching 係完全溝通唔到~我投行la~

無番咁上下份量~~
點對付d怪獸呀

傻鴿(諧音'鴨')師姐~~

你頭痕???

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2008-11-19 15:26 發表

運動場開運動會~~check咗
跑街我驚對鞋唔掂
我等緊rider12出~~

我其實好鐘意讀書同學新知識

不過係好唔鐘意有壓力的功課同考試
我諗好多人都係咁

大笑話................

升級   100%

該用戶從未簽到

小小關於呢個問題的意見........
小弟認為多數反對食魚翅的朋友並非因為他們是素食主義者(我自己都唔係),人類食魚翅最大的問題是我們點對d鯊魚,我地切左佢地條fin後,將佢地拋返落海,呢part先係殘忍。反過來說,我可以接受擋了一隻雞來食,但如果我地只食雞翼,唔通就切左隻雞的翼後,由它浴血全身走來走去?問題唔係殺身與否,而是我們是否用了好的方法去處理佢地...............有高興趣可以睇下以下網址:
http://www.wwf.org.hk/chi/conservation/seafood/sharkfin/faq.php

離左題唔好意思.......

以上意見是轉貼desmond ching在舊post的...

my response:
我是絕對同意.....其實我之前講的五十步笑百步只是代表了我部份對素食的意見,有不盡不實之處.
撇開人類是否萬物之靈不談,我相信人類是應該對所有存在的生命有一份尊重及道德感,如未能吃素,起碼也不應該將一己之口慾建立在其他生命的痛苦上,就如desmond所言,獲取魚翅的過程是很血腥及殘忍的,鯊魚要在海中慢慢失血而死.....我們吃魚翅是直接造成鯊魚受折磨的元兇...
另外的,就如鵝肝,熊膽汁,及小牛(我忘記了小牛的名,但小牛是一出世就被困在不見天日的細小空間,長大到某一程度就殺...)...
希望各位都不要支持上述的殘忍"食品"........

升級   0%

該用戶從未簽到

非常agree catcat & desmond ching 的講法…在另一版看完desmond ching 的post, 正想轉貼過來, 無catcat咁快手~~~~

升級   66.4%

該用戶從未簽到

cat cat 星期5晚我都得閒,預埋我跑呀!

升級   11.35%

該用戶從未簽到

多謝cat師妹的轉載及意見。題外話:其實小弟經常玩水上活動,都好驚鯊魚的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ming2884 於 2008-11-19 17:13 發表

e ching~你都來AR~~~太好LA...多謝你地誇晒網支持~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ming2884 於 2008-11-19 17:13 發表

好呀....2884 ching...我地由SSP跑去大圍來回呀....
如果你要存物,可以問問kin or 大圍,佢兩兄弟都有甘既需要...
之後bonbon + V V + kk會join我地宵夜呀...

升級   100%

該用戶從未簽到

SSP街坊小隊下次跑步練習  
日期: 21/11/2008(星期五)
時間: 8pm
集合地點: SSP泳池門口

跑步出席者:
1. witchycatcat
2. kin
3. 大圍
4. ngwkd2008 (david ching)
5. ming 2884 ching
6. fung sir
7. batigoal ching

當日已誠邀大圍ching帶路跑由SSP跑去大圍,來回大約15K....
如果當晚跑步失散左,請各自到"虫虫茶餐廳"集合...
小妹當晚會盡量跑快d,希望10pm可返到"虫虫"...

賽事完成後小隊將一齊到SSP宵夜....宵夜環節將有兩位街坊靚女及一位靚仔加入: bonbon + V V + K K

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言

注解 : (多謝kin ching補充)
SSP泳池: 近麗閣村
香港九龍深水埗荔枝角道733號

熱情如火 :
柏園茶餐廳 Pak Yuen Restaurant
長沙灣順寧道寶熙商場地下3號舖 (順寧道,永隆街交界)
2729 3336

虫虫茶餐廳
即新星茶餐廳,位於元洲街xxx號,美居中心對面,即松記糖水側

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-19 17:17 發表

e ching~你都來AR~~~太好LA...多謝你地誇晒網支持~

V V,甘你一定要黎宵夜啦....如果唔係就見唔到2884 ching啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2008-11-19 17:13 發表
多謝cat師妹的轉載及意見。題外話:其實小弟經常玩水上活動,都好驚鯊魚的

ching,你玩咩水上運動多.....???

升級   0%

該用戶從未簽到

WOWOW~好人強馬壯WOR~~~DINNER 仲有 KK MA~你又漏左佢LA....