香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

2009.1.4 美津濃半馬[名額已満] - 當日誠徵攝影義工

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 cc 於 2008-12-22 13:04 發表

sue ctse,以你尋日GE成績~~八折絕對無難度~~

嘩, cc, 你真係睇得起我, 據gills姐話齋
    原帖由 Gills 於 2008-12-22 12:30 發表

玩唔慣斜路, 唔慢都唔得啦, 一開始跑200零米平路就上斜, 仲係勁斜.

尋日一役o既斜路, 我都已經死了一截, 家陣面臨o既係勁斜..............

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-22 13:15 發表

嘩, cc, 你真係睇得起我, 據gills姐話齋

尋日一役o既斜路, 我都已經死了一截, 家陣面臨o既係勁斜..............  

一開始勁斜路段都唔算長.. 之後就係上斜落斜... 勁斜落鹿頸(落一半)之後去烏交騰(平路)再番原路玩上斜落斜...
    之後應該係平路...

對比十月尾果個半馬容易一點~

升級   100%

奮鬥

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-22 14:32 發表

一開始勁斜路段都唔算長.. 之後就係上斜落斜... 勁斜落鹿頸(落一半)之後去烏交騰(平路)再番原路玩上斜落斜...
    之後應該係平路...

對比十月尾果個半馬容易一點~ hgj091" />" />hj

但係......我冇玩10果個半馬喎.... 所以好難理解添

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-22 14:54 發表
    今次係咪比十月個次跑少左一轉烏蛟騰來回?

嗯~ 係丫....
    應該轉0左去來回大霸(睇地圖就係再跑入少少才折番)...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 22-12-2008 14:54 發表
    今次係咪比十月個次跑少左一轉烏蛟騰來回?

除少左一轉烏蛟騰來回外, 還少了鹿頸一大拆來回路程, 所以以十月半馬時間減五分鐘, 差不多相等於味精濃目標時間.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-22 14:47 發表

但係......我冇玩10果個半馬喎.... 所以好難理解添

即係... 你當大約頭 10k 係玩緊 15k 桃戰賽..尾段係玩緊石門 10k...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-12-22 15:07 發表

除少左一轉烏蛟騰來回外, 還少了鹿頸一大拆來回路程, 所以以十月半馬時間減五分鐘, 差不多相等於味精濃目標時間.

小妹當日跑二小時三十分...  
    希望 push 到 二小時 十五分完成...

升級   100%

奮鬥

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-22 15:07 發表

即係... 你當大約頭 10k 係玩緊 15k 桃戰賽..尾段係玩緊石門 10k... hgjD115" />" />hj

可以理解多少少喇........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 22-12-2008 15:10 發表

小妹當日跑二小時三十分...  hgjD092" />" />hj
    希望 push 到 二小時 十五分完成...

ee C姐咁最好均速跑, 保留體力去完成頭10k山路, 如果到左水霸仲有力再追, 到時可以逢人過人, 好多人去到最後5k既耐力和鬥志係最薄弱, 所以果時還有點鬥志, 可以追過好多人, 同做番好少少時間.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-12-22 15:18 發表

ee C姐咁最好均速跑, 保留體力去完成頭10k山路, 如果到左水霸仲有力再追, 到時可以逢人過人, 好多人去到最後5k既耐力和鬥志係最薄弱, 所以果時還有點鬥志, 可以追過好多人, 同做番好少少時間.

嗯~ 多謝 gills ching 賜教... 小妹當日用番自己速度跑.. 唔好俾前面既人帶快0左自己

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 22-12-2008 15:40 發表

嗯~ 多謝 gills ching 賜教... 小妹當日用番自己速度跑.. 唔好俾前面既人帶快0左自己

唔好咁講, 促進交流都係長跑網既好處, 尼條路跑過好多次, 撞過好多次版, 想跑好D真係要了解路程及自己身體狀況.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-22 17:17 發表
    .
    小弟最驚斜上又斜落, 上次十月半馬就奶鑊金, 所以有今次都冇抱太大既期望!

經過咁多位既分析,除非跑慣跑熟呢條路,唔使頭10K都係跑得比較保守留返d力跑後半程會好d。

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟今脕收到美津濃領取信啦,信內仲有附送東京體育用品coupon $100 x 2 .
    各位快d check 吓信箱啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-22 17:55 發表

經過咁多位既分析,除非跑慣跑熟呢條路,唔使頭10K都係跑得比較保守留返d力跑後半程會好d。

睇完以上各位ching ctse 既分析, 相信我係 "報錯名"
    我都係將自己既目標降成 "限定時間完成全程" 好d.......
    不過講真, 長跑網真係一個跑步愛好者既寶庫, 除左資料充足之外, 仲有好多ching ctse既互相支持  
    P.S. 我今日收到confirm letter 喇~!

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 亞平 於 2008-12-22 19:39 發表
    小弟今脕收到美津濃領取信啦,信內仲有附送東京體育用品coupon $100 x 2 .
    各位快d check 吓信箱啦!

我都收到

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-22 17:17 發表
    .
    小弟最驚斜上又斜落, 上次十月半馬就奶鑊金, 所以有今次都冇抱太大既期望!

d 我上斜好慢, 落斜又驚傷膝蓋所以唔敢快
    其實上斜係跑姿方面可以點配合哩(如重心向前少少)?

我玩過今年7東區長跑迎奧運, 上斜由慢跑上變成快步行, 真係惡夢