香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-17 09:55 發表

想問車亞文 ching 左腳係未 坳過柴 ? 我以前都唔會有呢個情況...
但自從扭親腳之後果個位一跑會唔舒服 (要直到有一日跑鬆番果舊肌肉就暫時無事)..
但我跑樂善果日左右腳都坳過一坳... 希望今晚跑梅子林果陣無咩 ...

ee ctse 唔講,我就唔覺 ~ ctse 一講,我又記得好似有試過 wo ~~~
不過四年前的事,應該唔關事 ~
應該只係我未做熱身的原故而已 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-17 14:49 發表

支持閣下,但要記住安排時間溫書﹗你呀 sir 會唔會成日上長跑網見到閣下,所以先叫閣下唔好上咁多網?

係既 ~ 不過自從開始搞逍遙團之後,我而家反而每日都抽到一 d 時間溫書 ~ 可能係一諗到可以跑步就覺得好幸福的原故 ~ 有很大的原動力 ~

另外,我呀 sir 唔做運動的,所以應該唔會見到我呱 ~ 哈哈 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

好 ~ 而家出 post 先 ~

逍遙跑步團,最緊要跑得逍遙!

將軍澳和藍田的跑友有跑福了 ~ 因為逍遙團又出動喇 ~~

第二次約跑詳情:

日期:20 / 12 / 2008 ( 六 )
集合時間:8 am
集合地點:將軍澳地鐵站 A 出口
路線:寶盈 → 新寶城 → 明德 → 景林 → 寶林 → 茵怡 → PCCW機房 → 廣明 → 彩明 → 維景灣畔 → 寶盈
里數:約 8.5K
預計完成時間:一小時內
難度:* ( 5*為難度最高 )
路線圖:看附件

報名詳情:1 ) 呢度留言報名 , 2 ) pm 我

分組備註:

逍遙派:輕鬆跑、開心跑、逍遙跑 ~ 速度其次,志在以跑會友 ~
鬼腳派:訓練速度,力求進步!享受自我鍛鍊的感覺 ~

~ 星期六逍遙名單 ~

逍遙派:
1 ) chairman   [ 早餐團 ]
2 ) ee   [ 早餐團 ]
3 ) jc   [ 早餐團 ]
4 ) WPHo   [ 早餐團 ]
5 ) caffeine   [ 早餐團 ]
6 ) Qoo   [ 早餐團 ]
7 ) Raymond   [ 早餐團 ]

鬼腳派:

到時小弟會穿著長跑網跑衣 ~ 請各位 ching ctse 綠衣為記!

另外,逍遙跑後會一齊去食早餐 ~ 去的話,預帶備費用約 $20 ~~ 謝 ~

歡迎住在將軍澳或者藍田的跑友 join 我地既逍遙約跑,一齊以跑會友啦!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

唔好意思,由於我呢兩日要處理班際大合唱同埋 Christmas party 的事宜,將會較忙,因此呢兩日未必有時間上來長跑網更新大家參與活動的資料 ~
不過其實大家在呢度留個言,話參加,就已經 okay 的了 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-17 22:36 發表

ee ctse 唔講,我就唔覺 ~ ctse 一講,我又記得好似有試過 wo ~~~
不過四年前的事,應該唔關事 ~
應該只係我未做熱身的原故而已 ~

朋友同我講過..坳過柴.. 就唔會好番...
佢都係咁..所以有時果個位都有時唔舒服.....

暫時唯有多點熱身..跑番鬆佢而已...

升級   0%

該用戶從未簽到

逍遙派:
1 ) chairman [ 早餐團 ]
2 ) ee_tpk [ 早餐團 ]

升級   0%

該用戶從未簽到

我又報名......

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-18 00:32 發表
逍遙派:

3) WPHo [ 早餐團 ]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-18 01:29 發表
我又報名......

jc 兄...當日得唔得閒食早餐 ar?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WPHo 於 2008-12-18 13:49 發表

wp ching... 歡迎你加入我地將軍澳逍遙團 ar~

升級   50.53%

該用戶從未簽到

我也加入~

升級   13.33%

鬱悶
  • 簽到天數: 13 天

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 july1107 於 2008-12-18 22:35 發表

july ching / ctse 是不是想一齊逍遙跑呢 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WPHo 於 2008-12-18 13:49 發表

歡迎閣下加入我地 ga 逍遙跑行列 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

補充

1 ) 參加逍遙跑活動的 ching ctse 記住講埋去唔去「早餐團」wo ~
    2 ) 各位參與的 ching ctse 可自己選擇參加「逍遙組」抑或「鬼腳組」,詳情可看 post #223 ~~

謝 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-18 14:13 發表

jc 兄...當日得唔得閒食早餐 ar? " />" />

我10:30要接呀仔放學(繪畫班), 夠時間一定食埋, 又可以傾下計
    照計8:00起步, 9:xx 跑完, 應該okay

Monkey, 活活, Qoo 未報名既??

升級   0%

該用戶從未簽到

Update下先:

逍遙派:
    3)  caffeine  [ 早餐團 ]
    4)  WPHo  [ 早餐團 ]
    5)  july [ 早餐團 ] ~~  未confirm
    6)  jc8866 [ 早餐團 ]
    7)  jc 朋友 [ 早餐團 ] ~~ 未confirm

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 july1107 於 2008-12-18 22:35 發表

Hi july1107, 請問你是否住將廣的呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-19 00:34 發表
    Update下先:

逍遙派:
    3)  caffeine  [ 早餐團 ]
    4)  WPHo  [ 早餐團 ]
    5)  july [ 早餐團 ] ~~  未confirm
    6)  jc8866 [ 早餐團 ]
    7)  jc 朋友 [ 早餐團  ...

更新了 ~ thx

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-19 00:45 發表

更新了 ~ thx
    " />" />

thanks chairman, 仲未訓?