香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跑步褲一問

升級   0%

該用戶從未簽到

比賽時, 見到d跑手着咗d好貼好貼的褲, 有什麼用途, 是否可以跑快d, 夏天會唔會着住跑的, 有沒有 c hing 可以分享下
+1 0
上一篇︰將軍澳新人報到~下一篇︰攝影技術--大背光

升級   78.75%

該用戶從未簽到

個d係tight褲......我自己覺得最大用途係減少大腿內側既磨擦

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

我係肥佬黎...唉...大脾內側...自然磨...唉
    跑親多過 4km就一定feel到磨到損
    好在都搵到條貼身個d褲
    至於 tight 個d外型太專業咁....襯佢唔起
    未敢買黎著
    我都知呢d野無話襯唔襯既...要用就要買
    之旦係...一個肥佬..穿個d...自己就真係未接受到

升級   5.26%

該用戶從未簽到

跑步紧身短裤深圳迪卡侬有卖,很便宜,39-69元人民币。

升級   90%

該用戶從未簽到

我都有著...
    不過我同樓上差不多..都大腿好下粗,,
    tight褲+花士令而家冇左大腿內側磨擦既問題..
    同埋我好大汗..跑完之後件3濕晒..但係條tight唔係好濕..都幾爽下..
    係大中好似有得賣...百幾至3百蚊左右...

升級   48.42%

該用戶從未簽到

原帖由 最后的神 於 2009-1-6 23:02 發表

有冇詳細地址?

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

我都想知....可否pm我...謝謝

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

我都想知呀!!

升級   24.21%

該用戶從未簽到

Some of the tight are compression tight which suppose to help to control the muscle vibration and help to reduce fatigue.

This is the brand that I am using:  http://www.skins.com.au/us/en/default.aspx

升級   5.26%

該用戶從未簽到

奥,我忘了很多香港跑友对深圳不太熟悉。迪卡侬是法国的综合性运动产品公司,他在大陆有种产品是最全的,那就是跑步产品。中国官网:http://www.decathlon.com.cn/ZH/
    1,蛇口店:
    蛇口南海大道与工业八路交汇处(蛇口沃尔玛旁边)
    518067 深圳
    电话:  (86 755) 2689 7878
    传真  (86 755) 2689 7231

2,
    沙河东路255号(北环欧洲沙河立交旁边,欧洲城内,里面还有宜家、百安居、麦德龙、顺电等商家。)
    南山区
    518067 深圳
    电话:  (86 755)2678 0163
    传真  0
    看看他的部分跑步服装:
    http://www.decathlon.com.cn/ZH/m-runapparel-l1-19526335/