香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 711MF
打印 上一主題 下一主題

琛蹲是否會傷膝及是否一樣會出乳酸??

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

好多謝 ee 分享..明日燒只雞亦你食 [/quote]
燒雞亦..我鍾意食~~~

七兄..不用謝... 大家都係交流下... 如果小妹有錯既時候請指正~

不過我都好耐無做 weight train 啦... 懶呢...

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

"起身果陣膝頭唔可以一下子"登"... 起身果陣都要微微地曲住..
    其實 set 同 set 之間要休息一陣... 個人覺得一 set 做 10-20 下左右就要休息... 之後再做下一 round..

其實我都唔知自己一次做幾多下.. 因為做 gym 果陣有歌仔跟..我係跟拍子做
    我會 1)快落快上/慢落慢落 2)慢落快上 3) 無形 chair hold 住... "

小妹都係前幾年去Physical跳steps, 跟歌仔拍子同教練指示做, NBS會加對小啞鈴手腳一齊做,
    唔覺唔覺做到少少酸軟, 都唔知道做了幾多sets.