香港長跑網  - 長跑長友

查看: 5250|回復: 8

從元朗公園跑入大棠 (8KM)

升級   29.67%

該用戶從未簽到

從元朗公園起步,跑一個圈,入大棠。大約8KM左右。
有D路段因行人路有車停放,需要跑出馬路。整體來講
都算Okay。如果Ching & Ctse 跑慣o左元朗公園,覺得
太乏味,可以一試此路線。  

https://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=617985

升級   31.58%

該用戶從未簽到

跑大棠路既時候要小心D 紅VAN 上落客 & 紅VAN 既車速.

升級   29.67%

該用戶從未簽到

係呀.   都有好多車嫁。不過我想應該唔係好多師兄師姊對LEE條路冇興趣。第一係無風景睇,  而最重要既係條路線太短,  得8K左右。我發現LEE度D人大部份都係勁人。

升級   41.95%

該用戶從未簽到

我正是住大棠道附近,經常响呢段路出沒!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 watsoncheung 於 2009-1-31 18:09 發表
係呀.   都有好多車嫁。不過我想應該唔係好多師兄師姊對LEE條路冇興趣。第一係無風景睇,  而最重要既係條路線太短,  得8K左右。我發現LEE度D人大部份都係勁人。

唔該晒watson師兄相片及路線分享,小弟下次搵機會入去跑番轉.

升級   0%

該用戶從未簽到

住新界真好, 咁多靚地方可以跑, 謝謝watson ching的分享.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2009-1-31 21:57 發表
住新界真好, 咁多靚地方可以跑, 謝謝watson ching的分享.

NC姐,新界地方大,放假可以四圍跑,係九龍放工又可以跑返屋企..行山都得,我屋企就係波羅山附近..
嘻嘻...考慮下搬入新界住...屯門幾好架..有好多師兄/姐可以一齊跑.

升級   29.67%

該用戶從未簽到

原帖由 watsoncheung 於 2009-1-31 18:09 發表 第一係無風景睇,  而最重要既係條路線太短,  得8K左右。
有機會真的要認識一下各位師兄, 同大家 跑一跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-31 22:15 發表

NC姐,新界地方大,放假可以四圍跑,係九龍放工又可以跑返屋企..行山都得,我屋企就係波羅山附近..
嘻嘻...考慮下搬入新界住...屯門幾好架..有好多師兄/姐可以一齊跑.

平兄, 好提議, 退休後搬入新界住都係不錯的選擇