香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: frankichan
打印 上一主題 下一主題

成績很不公平

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2009-2-12 09:34 發表

I always think marathon is full of "禪"

" />" />

......相比各種運動項目, 馬拉松很具 "禪" 的意味.

完成一個比賽, 務必達致身心緩和, 平常無為, 置勝負於道外, 才能享受比賽每一刻; 心如明鏡, 專 ...

大師...對我黎講深左少少..等我抄底先...

(講笑..乜丙)

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   17.37%

該用戶從未簽到

最緊要達到自己目標就ok呀.

升級   78.95%

該用戶從未簽到

唔關公唔公平事...
遊戲規則係咁....
下次咪排前d囉~

升級   50%

該用戶從未簽到

過程比結果重要! 如果你能享受今次0既比賽過程, 又何需介意結果呢? 看開點吧!

升級   33.68%

該用戶從未簽到

thanks everyone

this was my first road race experience. i was used running cross country

升級   2.67%

該用戶從未簽到

人哋一早來到會場,好早熱咗身,又犧牲D熱身時間,一早排在最前超步點等候,可能一等就30分鐘,個人都凍晒,所以人哋好早就起步,而你哋又唔想早D起身去會場上線等候,又想大會時間好,點會甘荀!
全球都係計大會時間,你想跑出同大會時間,就請你早D到會場上線等候。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 frankichan 於 2009-2-11 22:55 發表
My Chip time is faster than 3 placed in front of me.

they are in front of me because they start earlier.

that is completely unfair.

i think they should take the chip time into consideration ...

虛名者, 你既對手只有一個 ....................自己
講真呀 , 如果對名次睇得咁重要 , 無形中比自已加添壓力

升級   10%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

Frankichan 小朋友:

你以為自己係邊個?10K只不過跑40分鐘左右就係到喊嘈晒,又話唔公平。就算給你排前兩三名又如何?你都係攞唔到獎架啦!有時間就練多啲,攞個獎返來威下。仲有你啲英文咁屎,好應該用啲時間去進修下,呵呵!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

甘介意名次就行前D
    很多人都是這樣

現在已經比無Chip時好很多了
    以前10km 排到太空管,行到起點線時灣仔已經有人沖線。

升級   58.67%

該用戶從未簽到

"以前10km 排到太空管,行到起點線時有人沖線。"
    無奈的笑左

升級   68%

該用戶從未簽到

如果感覺唔公平,就要多參加比賽,
    破香港記錄,成為大會的超級跑手,
    安排在頭位起跑.

但每個超級跑手,成名前都要經歷過此情況,
    他們又如何突圍呢?

升級   2.67%

該用戶從未簽到

D人又唔想付出,但又想得益。
    如果想排到最前起步,10K就要跑32分,下次企係精英區起步,落多D苦工,無不勞而獲。你有呢D心態,真係令人氣憤。
    我跑全馬,每次5點許由天水圍搭的士到達尖沙咀,準時6點正到,我8點先至起步,呢兩個鐘用來食早餐,去廁所,熱身,7點半已經埋位上線企係度等起步。