香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 8)

關閉 [複製鏈接]

升級   70.53%

該用戶從未簽到

三月十一日又去九龍灣喎, 咁近, 預埋我啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-3-9 13:47 發表

DiDi, 今晚唔係取消咩, 快D搵法法, 我仲話俾佢知cancel wor, 如果你哋去買野, 我通知埋BonBon, 因為尋日佢無一齊去買野wor." />" />jn

TARRY . 問溜了 bonbon c 吾c 幫佢買 袋呀......你幫我問佢pm 番比我呀...

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-18 16:49 發表

歡迎新舊朋友加入我地既長跑網大家庭!!
無論你跑過未,只要有心,凡事可成真~
請有興趣參與既朋友仔在這兒或是有關連結報名啦~

探訪流浪牛之家 ~延期通知
因同學有事,是日義工活動需要延期,新日期有待通知 ...

9.3 獨木舟shopping + 開會團 ~ by catcat
我想參加獨木舟團!但本人得一星... 仲有, 你地會去邊度買裝備 ?  邊類型裝備 ?
另外, 由於我跑步真係嚴重地慢, 請問參加星期三的跑步會唔會有問題?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-9 14:31 發表

9.3 獨木舟shopping + 開會團 ~ by catcat
我想參加獨木舟團!但本人得一星... 仲有, 你地會去邊度買裝備 ?  邊類型裝備 ?
另外, 由於我跑步真係嚴重地慢, 請問參加星期三的跑步會唔會有問題?

EMMA . 以我所知 batbat 魔鬼會做回一次邪神的基本動作+其他.
跑快/ 慢都無問題的. join 喇 ~~~
至於獨木舟一定要有3星先可以租到船. 你快d學埋佢喇∼∼∼

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-3-9 13:47 發表

DiDi, 今晚唔係取消咩, 快D搵法法, 我仲話俾佢知cancel wor, 如果你哋去買野, 我通知埋BonBon, 因為尋日佢無一齊去買野wor." />" />jn

今晚買野的確係消息左!!!你冇錯誤!大家都要留意啊~~~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-9 14:58 發表

EMMA . 以我所知 batbat 魔鬼會做回一次邪神的基本動作+其他.
跑快/ 慢都無問題的. join 喇 ~~~ " />" />
至於獨木舟一定要有3星先可以租到船. 你快d學埋佢喇∼∼∼" />" />

我知要3星先得, 但我無朋友一齊去上埋個2星3星, 自己一個人去又懶... 唔知大家有無人未有3星呢?其實我都想拎個3星去下短trip呀...
我都想星期三黎... 但平時星期三我會去gym踩單車, 要問問我個friend佢肯唔肯轉第二日. 頭先講起佢先問我: 唔踩單車拿你 ? 俾左咁多錢 gym 唔去好浪費.... 好苦惱呀....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-9 15:10 發表

今晚買野的確係消息左!!!你冇錯誤!大家都要留意啊~~~

收到啦~ 咁今晚可以去游水,聽晚可以重上梅子林!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-9 15:16 發表

我知要3星先得, 但我無朋友一齊去上埋個2星3星, 自己一個人去又懶... 唔知大家有無人未有3星呢?其實我都想拎個3星去下短trip呀...
我都想星期三黎... 但平時星期三我會去gym踩單車, 要問問我個friend佢肯 ...

EMMA ..我同你有同一個煩惱.. keep 緊個 membership 但係而家少去0左好多....$$$$$

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-9 15:47 發表

EMMA ..我同你有同一個煩惱.. keep 緊個 membership 但係而家少去0左好多....$$$$$

係呀... d gym其實最想佢所有member好似我地咁越去越少。
不過, 尋日有個又係跑長跑既朋友叫我做多d gym強化番d muscle先跑無咁易傷... 於是我又找到繼續去gym的理由了... haha

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-9 16:23 發表

係呀... d gym其實最想佢所有member好似我地咁越去越少。
不過, 尋日有個又係跑長跑既朋友叫我做多d gym強化番d muscle先跑無咁易傷... 於是我又找到繼續去gym的理由了... haha

你係邊間 gym ga?

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-9 16:28 發表

你係邊間 gym ga?

California.... 可惜唔係同你同一間... 否則就多個伴, 懶去gym的藉口又少左...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-9 16:46 發表

California.... 可惜唔係同你同一間... 否則就多個伴, 懶去gym的藉口又少左...

其實我習慣0左自己一個人去做 gym... 我好少約人去占

既然你係 california.. 我就介紹你上下 groupX.. body pump, body combat 同埋 spinning 都十分之好玩
如果做 weight lifting.. 一星期兩次 body pump 都夠... 夠全面..全身做晒

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-18 16:49 發表
11.3 <SSP跑步特訓第四回> ~ 魔鬼教練主理

*由於SSP運動場有人book場,故今次又會移師去九龍灣運動場*

日期: 3月11日
地點: 九龍灣運動場
時間: 7:30pm(跑住等)

請預埋我 !

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-9 17:03 發表

既然你係 california.. 我就介紹你上下 groupX.. body pump, body combat 同埋 spinning 都十分之好玩
如果做 weight lifting.. 一星期兩次 body pump 都夠 ...

仲諗住可以多個伴添
其實我全部都有玩, spinning成日都玩,
仲有zumba fitness, boot camp都好好玩!
只係bodypump上過兩三次咁大把, 我d muscle係嚴重新手... 就咁拎支杆都覺得倦...
既然你咁講, 我會上多d body pump...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-9 17:50 發表

仲諗住可以多個伴添
其實我全部都有玩, spinning成日都玩,
仲有zumba fitness, boot camp都好好玩!
只係bodypump上過兩三次咁大把, 我d muscle係嚴重新手... 就咁拎支杆都覺得倦...
既然 ...

你唔好俾 weight 去啦.... 拎住棍做都得 ga
習慣0左... d posture 0岩先至加 weight... 始終係 weight lifting.. 容易受傷...
如果你地果邊有 free pass.. 可以叫埋我來..我想試玩你地果邊既 gx
我好掛住 ff 既 body pump/combat/attack/spinning....

升級   44.6%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-9 17:03 發表

如果做 weight lifting.. 一星期兩次 body pump 都夠 ...

x2
    為咗練渣馬,白交咗兩個月California嘅月費(我番中環嘅),仲因為長跑收晒身,冇晒啲肌肉
    依排做gym做番夠本 ,一星期去四次,其中兩次bodypump(星期六launch 咗bodypump 69, 想死 ),另外兩次主力強化雙腿肌肉

升級   44.6%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

讀書時期 (1x年前)考咗3星,但係唔知放咗張Cert喺邊 可以點呢?

升級   22.45%

該用戶從未簽到

個晚有空,可以聚一聚,跑一跑,氣絕丹田,散功大法.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Piccolo 於 2009-3-9 18:08 發表
    讀書時期 (1x年前)考咗3星,但係唔知放咗張Cert喺邊 可以點呢?

Piccolo ching:
    反正掉低咁耐,咪再考過當溫故知新law....
    到時咪可以一齊出來玩law~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Piccolo 於 2009-3-9 18:04 發表

x2
    為咗練渣馬,白交咗兩個月California嘅月費(我番中環嘅),仲因為長跑收晒身,冇晒啲肌肉
    依排做gym做番夠本 ,一星期去四次,其中兩次bodypump(星期六launch 咗b ...

咁快有 new release
    FF 最快都要下個月 launch..

new release 好唔好玩?