香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 8)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

唔知大家有無人未有3星呢?

我都係得一星咋, 有朋友係海豚獨木舟會學2, 3星o架
唔知仲有無多幾個朋友想學呢?

升級   90%

該用戶從未簽到

其實點解咁多 release 既 ?
係咪呢類班都係專利的 ? (我聽我朋友係咁講)
即係耐唔中都好似software咁出新version?
之前我一路都唔知果d release有咩分別 (我入到去就跟住做架ja...)

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2009-3-9 22:49 發表

我都係得一星咋, 有朋友係海豚獨木舟會學2, 3星o架
唔知仲有無多幾個朋友想學呢?

我窮哦... 都係報番康文署好d...
快d學, 想去出trip好耐啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-9 23:17 發表

其實點解咁多 release 既 ?
係咪呢類班都係專利的 ? (我聽我朋友係咁講)
即係耐唔中都好似software咁出新version?
之前我一路都唔知果d release有咩分別 (我入到去就跟住做架ja...)

係 carlifornia 買0左人地個版權來教... 教得呢 d course 既 instructor 都有 les mills 既 training 同埋考試.. pass 0左才可以教班
les mills 每三個月就會有一個新 release..
唔同 music.. 唔同 movement.. 唔同難度..
但係每個 release 每個 track 既 theme都係一樣
body combat 為例
1) warm up + lower body warm up
2) combat 1
3) power track 1
4) combat 2
5) power track 2
6) combat 3
7) myanthai
8) power track 3
9) conditioning
10) cool down

如果無 new release..一定悶死我....但舊 release 好玩好多... 新 release 太難... 好難 encourage 新人去玩

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-9 23:35 發表

係 carlifornia 買0左人地個版權來教... 教得呢 d course 既 instructor 都有 les mills 既 training 同埋考試.. pass 0左才可以教班
les mills 每三個月就會有一個新 release..
唔同 music.. 唔同 movement.. 唔 ...

原來如此..... 原來轉得咁密, 我初初見到new release, 仲以為係轉version,  原來係3個月就有一次... 咁我真係應該去跳多d
thank you ee

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 快活人 於 2009-3-9 14:12 發表

TARRY . 問溜了 bonbon c 吾c 幫佢買 袋呀......你幫我問佢pm 番比我呀...

哎呀, 太夜check post tim, 聽日pm俾妳呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-10 00:00 發表

原來如此..... 原來轉得咁密, 我初初見到new release, 仲以為係轉version,  原來係3個月就有一次... 咁我真係應該去跳多d

通常 launch 之後既一至兩個星期都係玩 new release... 之後就會 mix 番埋舊 release 一齊教 gala~
    所以堂堂既歌未必一樣 ga~ (當然呢個好 dependent on 個 instructor)

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 emma 於 2009-3-9 15:16 發表

我知要3星先得, 但我無朋友一齊去上埋個2星3星, 自己一個人去又懶... 唔知大家有無人未有3星呢?其實我都想拎個3星去下短trip呀...
    我都想星期三黎... 但平時星期三我會去gym踩單車, 要問問我個friend佢肯 ...

Emma, 妳好嗎, 我係TarTar, SSP架, 我都想考埋2,3星, 如果唔介意可約埋一齊, 有個伴嘛, 不過我好窮, 想報康體咋.

升級   13.68%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-9 12:59 發表

華華有同我地一齊去嗎...忡羅左冠軍+ 一個拖鞋狀......" />" />

唔怪得上星期唔著鞋跑la
    haha, 原來係秘密練跑
    「踼拖鞋的水上人」嬴得實至名歸 =)

升級   100%

該用戶從未簽到

各位早晨~
    我返來啦....上星期山霸已經順利完成,多謝隊長joejoe帶領及鼓勵,仲唔使我幫手扎營及煮食,連碗都唔使洗就可以zzzz......總之,這是一個難得的經驗,下次唔會再參加了,因為對我黎講好辛苦,而家我隻左膝仲有唔妥,行路時個"較"位好似"click給"甘.....(大家明唔明...?)

to emma,CatCat:
    歡迎第一次join我地11.3九龍灣個跑呀~
    另外,已加入豐豐,122,locust,比比及煲煲(boloup)既大名,明天見~

to emma:
    以我所知,好多隊員已順手報埋2及3星既獨木舟課程啦~
    因為我地之後會plan玩獨木舟trip,如果你有興趣,就快d報名學埋2及3星啦,到時可以一齊玩....
    至於買裝備個度,我地上星期日見人齊就買左啦~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-3-10 00:09 發表

Emma, 妳好嗎, 我係TarTar, SSP架, 我都想考埋2,3星, 如果唔介意可約埋一齊, 有個伴嘛, 不過我好窮, 想報康體咋." />" />

tartar 你好呀, 月中有得執雞啦... 睇定邊日ok, 一齊報啦

升級   44.6%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-9 22:41 發表

咁快有 new release
    FF 最快都要下個月 launch..

new release 好唔好玩?

bicep 少咗single,但加咗好多bottom half
    shoulder 以前淨係開頭做push-up, 宜家最尾都要做
    lunges 中途加插3/4 squat, 絕對想死
    不過啲tracks普遍短咗少少

升級   44.6%

鬱悶

原帖由 emma 於 2009-3-10 00:00 發表

除咗冇咁悶之外, 亦可以避免肌肉適應, 有助保持運動効能

升級   44.6%

鬱悶

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-9 21:22 發表

Piccolo ching:
    反正掉低咁耐,咪再考過當溫故知新law....
    到時咪可以一齊出來玩law~

咁咪要從頭考過

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-10 08:59 發表
    各位早晨~
    我返來啦....上星期山霸已經順利完成,多謝隊長joejoe帶領及鼓勵,仲唔使我幫手扎營及煮食,連碗都唔使洗就可以zzzz......總之,這是一個難得的經驗,下次唔會再參加了,因為對我黎講好辛苦,而家我隻左膝仲有唔 ...

witchycatcat ctse, 嘩.................... 你地去 camp哦... 有機會我都想join
    星期三跑步, 我拉埋我位單車朋友一齊黎
    另外, 獨木舟有無咩特別裝備呢?同玩滑浪風帆果d係咪一樣 ?

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 Piccolo 於 2009-3-10 09:31 發表

除咗冇咁悶之外, 亦可以避免肌肉適應, 有助保持運動効能

原來係咁樣....
    我一路都係耐唔中玩一次咁, 唔知有咁多野架... 真係要俾心機玩多d 唔好浪費... 唔該 Piccolo 的講解...
    原帖由 Piccolo 於 2009-3-10 09:32 發表

咁咪要從頭考過

考過都好快... 唔緊要啦, 間唔中都會見到有1+2+3星班... 好快攪掂

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-10 09:43 發表

witchycatcat ctse, 嘩.................... 你地去 camp哦... 有機會我都想join
    星期三跑步, 我拉埋我位單車朋友一齊黎
    另外, 獨木舟有無咩特別裝備呢?同玩滑浪風帆果d係咪一樣 ?

加多一位單車朋友..?ching or ctse呀~?
    獨木舟,如初初玩可以咩都唔買,只是一對白反魚就得啦...
    玩玩下如想有型d才買其他野囉~~

pls reply pm~ ctse~~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-10 09:49 發表

加多一位單車朋友..?ching or ctse呀~?
    獨木舟,如初初玩可以咩都唔買,只是一對白反魚就得啦...
    玩玩下如想有型d才買其他野囉~~

pls reply pm~ ctse~~

覆左pm啦
    咁我d裝備應該夠型啦, 可惜我個人唔多型...
    我果位朋友都係ctse黎.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-10 10:09 發表

覆左pm啦
    咁我d裝備應該夠型啦, 可惜我個人唔多型...
    我果位朋友都係ctse黎.

哈哈....咪甘講啦~~
    已收到你pm啦~明天見啦..
    我都會慢慢跑架,放心啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Piccolo 於 2009-3-10 09:28 發表

bicep 少咗single,但加咗好多bottom half
    shoulder 以前淨係開頭做push-up, 宜家最尾都要做
    lunges 中途加插3/4 squat, 絕對想死
    不過啲tracks普遍短咗少少

上個 release 好似已經有呢樣野....
    我好想扔走支 bar....

我覺得 squat 係一個 release 比一個 release 難
    d tracks 其實都短0左.. 以前 squat 同埋 back track 好似做極都唔完...
    不過我傷番之後又有半個月無做.. 做極都加唔到重... 仲要愈來愈輕...