香港長跑網  - 長跑長友

樓主: peteruno
打印 上一主題 下一主題

14-Mar 屯門引水道約跑

關閉 [複製鏈接]

升級   44.2%

該用戶從未簽到

今日小妹偷左4k ~ hahaha 第一個ctse 回終點。
去程條路的確"甘", 又轉彎又上斜....跑左10 mins 度已經行啦, 仲你企晒蝦甘行...
回程就輕鬆d, 多得叮叮噹提醒提腿~ hahhaa 即時飛到返終點。

今日真係先苦後甜 ~ 食飽飯有紅豆沙食 !!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

多謝白師兄帶我地跑新路線, 果條2K上斜"大長甘"九曲十三彎, 真係好甘!
    一路上斜一路同自己講轉個彎就到, 跑極都未到, 救命!

回程同Iris拍住落番大長甘, 邊跑邊吹水望風景, 超爽!
    沿途風景唔錯, 放假可以再上去跑.

升級   0%

該用戶從未簽到

咁大個仔未試過由置樂行路返屋企,原來同成班人吹住水行街街又幾開心架...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-14 21:40 發表
    今日小妹偷左4k ~ hahaha 第一個ctse 回終點。
    去程條路的確"甘", 又轉彎又上斜....跑左10 mins 度已經行啦, 仲你企晒蝦甘行...
    回程就輕鬆d, 多得叮叮噹提醒提腿~ hahhaa 即時飛到返終點。

今日真係先苦後甜 ~ ...

屯門姐妹芯係唔係冇穿冇爛,平安返到屋企呀!

升級   0%

難過

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-14 21:40 發表
    回程就輕鬆d, 多得叮叮噹提醒提腿~ hahhaa 即時飛到返終點
    今日真係先苦後甜 ~ ...

小妹偷左4k ~ hahaha 第二個ctse回終點。
    今日第一次同Iris拍拖跑, 大部份時間都好合拍, 一齊上斜後一齊"che蝦",
    回程見妳冇提腿, 提一提.....點知妳好似上左電咁, 飛咁快同我分手, 送別妳的背影.
    我小腿同大腿上方已經疲累, 冇力追妳.

升級   0%

該用戶從未簽到

番黎勒,超累!

小弟今日邊行邊跑,沿途睇下風景唔錯~

聽平兄講環塘風景仲正,希望下次有得跑下~
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-3-14 22:35 發表

馬王,搵日大家狀態回返,再跑一次痛快..

七兄,一於咁話!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

今次約跑真係正!!! 天氣好!!濕度低, 風景美!!!又有"大長甘"跑. 下次一定要多些參加約跑活動!!!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

條大長今真係正~~同畢拉山大風坳有得比~不過應該唔夠2k
    19.7k~跑左1"25"36~比起之前慢左~可能好耐冇跑過咁長(食老本)~
    不過唔緊要啦~keep住keep住~冬天先黎料~冇傷就當win

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-14 22:56 發表
    條大長今真係正~~同畢拉山大風坳有得比~不過應該唔夠2k
    19.7k~跑左1"25"36~比起之前慢左~可能好耐冇跑過咁長(食老本)~
    不過唔緊要啦~keep住keep住~冬天先黎料~冇傷就當win

時間真係勁...冇野講!利害
    咁你明天仲有力行山嗎?

升級   100%

開心

原帖由 神童威威 於 2009-3-14 23:05 發表

時間真係勁...冇野講!利害
    咁你明天仲有力行山嗎?  

都係個句~冇力咪慢d囉

升級   0%

該用戶從未簽到

今天一行26位跑友健兒在兆麟運動場出發, 經置樂花園上引水道. 小妹大鄉里出城, 第一次跑引水道, 以前都是行引水道的 (行山), 見到條引水道就頭痛, 行極都有, 轉極都未到!!!

今天頭5k左右, 例牌對腳超級緊, 心想今次死喇, 越跑越慢, 很快地叮叮噹及iris已拋離很遠, 不久anson也從後趕上, 幸好有anson在旁陪跑, 傾吓笑吓唉吓, 之後在上大長甘前, 我們看到一群黑山羊, 這是第一次在香港看見山羊, 很驚訝. 跟著便是攞命大長甘, 自己死都唔比自己行, 雖然個速度比行是一樣 (甚至慢過行), 但也維持跑的姿勢, 彎完又彎, 先後看見堅及7兄健步如飛地上來了, 時間漫長, 一切也停頓了, 只有自己的喘氣聲. 慶幸最後都"冷"到上頂, 上完便落, 之後看見叮叮噹及iris回頭, 心想一場來到, 點解唔跑埋去呀!! 過了黃泥墩水塘壩, 開始見到元朗, 很開揚很美, 於是唔考慮得咁多了, 繼續去吧, 屎就屎啦 不久kandis也從後跑得很輕鬆地趕上前了, 並且有很多ching回頭了, 很奇怪有ching說還有1k多到折回點, 也有ching說還有數百米, 真係唔知信誰   

之後地膽勝哥也從後飄到, 示意我們還有數百米便到盡頭, 接近盡頭折回點處, 風景真的很美, 他還講解了這兒叫公奄的由來, 原來山下有一間奄堂, 但為什麼叫"公"呢?? 我現在又記不起了

之後回程, 勝哥, 堅及kandis便越跑越快了, 之後更不見影蹤, 幸好還認得回程路, 在最後數k引水道上, 白ching從後追上, 並以很慢的步速陪跑到終點.

最後有16位跑友一起吃晚飯, 之後更有一班屯門友不厭其煩地送我們區外朋友去車站. 今天很多謝白ching帶我們跑了屯門公奄, 也很感謝一班屯門街坊熱情的招待, 真係很有家的感覺   期待下下次繼續新界遊

升級   100%

開心

原帖由 nc 於 2009-3-14 23:45 發表
    今天一行26位跑友健兒在兆麟運動場出發, 經置樂花園上引水道. 小妹大鄉里出城, 第一次跑引水道, 以前都是行引水道的 (行山), 見到條引水道就頭痛, 行極都有, 轉極都未到!!!

今天頭5k左右, 例牌對腳超級緊, 心想今 ...

ns好野~跑得晒已經唔錯喇
    嘻~跑引水道好過跑全直全平路~真係好慢好長.........跑極都未完

升級   0%

該用戶從未簽到

今次去唔到,希望快快再攪多次啦!

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-3-14 23:57 發表
    今次去唔到,希望快快再攪多次啦!

好好玩, 天氣好, 風景靚, 跑完又想再跑
    最好有伴一起征服條大長甘, 一個人跑好快死火 .

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-15 00:02 發表

好好玩, 天氣好, 風景靚, 跑完又想再跑
    最好有伴一起征服條大長甘, 一個人跑好快死火 .

我都好想今日黎跑
    有風景睇, 又可以試下自己對腳可以去到咩程度, 不過有事所以唔黎得

升級   0%

難過

原帖由 schnix 於 2009-3-15 00:18 發表
    我都好想今日黎跑…
    有風景睇, 又可以試下自己對腳可以去到咩程度, 不過有事所以唔黎得  

下次再跑過啦!
    Schnix唔好心急, 條路有好長上落斜, 好番先跑呢條路.

升級   27.6%

該用戶從未簽到

多謝白師兄介紹的新路線!
    果然好"金"!
    但風景一流, 值得一跑再跑!!!
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Davidb 於 2009-3-14 19:56 發表

唔係啦...好耐冇番屯門跑過了
    同埋兆麟運動場會近我多d
    咦咦~ 我都成日去兆麟跑0架喎~ 你邊個時段跑多??