香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ee_tpk
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙團 - 27.06.2009 將軍約跑(8:am; tko 運動場)

關閉 [複製鏈接]

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-3-30 13:58 發表
同各位團友, share我一隻貓貓的消息。Coco是我由出世開始養的貓,他培伴了我16年,因為年紀太大和身體太弱,昨天下午離開了我和auntie。

他的相片﹕

coco 好靚呀,佢知道你地好錫佢咁過左十六年,佢已經好開心ka la

我屋企兩隻貓都成十歲,唔再好似細個時咁活潑,成日訓...
但我都唔想成日諗住佢地有bye bye的一日,只希望可以開開心心咁過日子

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

星期六要去團契一曰營,應該不能參加特訓了,下次啦。
    原帖由 駿駿駿 於 2009-3-30 14:06 發表 看完相片有點傷感,眼濕濕,有點想哭 Uncle 同auntie你們要保重。星期6再來跟大家分享

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-30 13:47 發表

吾c 同我say sorry 傻妹" />" />
    .叫左你架la. 真是興辛無再拉傷腳咋. " />" />
    以後要乖乖地.吾好衝動la . " />" />
    我411會歸隊.到時再同你暢談la." />" />

嗯.. 咁你玩得開心 d 啦....
    唔知果邊有咩手信呢 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-3-30 13:58 發表
    同各位團友, share我一隻貓貓的消息。Coco是我由出世開始養的貓,他培伴了我16年,因為年紀太大和身體太弱,昨天下午離開了我和auntie。

他的相片﹕

coco, rest in peace~

uncle, auntie... 佢在生既十六年有你地兩個都咁錫佢...
    我相信佢會帶住你地俾佢既開心回憶在另一個世界生活...

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-28 19:34 發表
    各位團友..不打緊啦... 大家自行自隊 10k 謝罪啦~   

btw.. 其實小妹今早都掙扎過來不來...  
    因為今早對腳太累啦... (尋晚玩得太開心).. 今個星期又唔多夠訓..
    為怕各團友有事搵唔到我... 所以 ...

我都好唔好意思...我都放飛機
    這個幾星期好不幸,間斷地發燒,星期六起身時頭暈暈,唔敢輕舉妄動...
    今日放假只做左少少體能野,慢跑半個鐘,懶左好多...
    p.s.恭喜各團友順利完成比賽,繼續加油

升級   93.33%

該用戶從未簽到

他的相片﹕

令我諗番起同我一起成長的貓仔,好唔捨得...
    希望去到別一個世界,得到安息啦

升級   78.4%

該用戶從未簽到

他的相片﹕

抱歉聽到這件事情,期望你們可以盡快忘記這事,往前看。人生就是這樣啲,適時活在當下,做下運動,找朋友講下都幫到。

升級   0%

該用戶從未簽到

他的相片﹕

angkso~~coco永遠都在你地同心中的 。
    節哀呀~~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

他的相片﹕

ching的猫猫令我諗起我唔見左的猫仔.有點傷感~
    牠可以陪住你16年相信帶左唔少歡樂比你們~~
    生命總有終結的時侯.猫猫其實還活在你們心中~~

升級   0%

該用戶從未簽到

昨天和你交談之間, 感受到你們不捨的心情, 相信Coco同樣明白, 希望Coco和你們之間的回憶, 會繼續為你們帶來歡笑~
    R.I.P.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-3-30 17:01 發表
    這個幾星期好不幸,間斷地發燒,星期六起身時頭暈暈,唔敢輕舉妄動...

小心保重啊..... 未好番晒暫時唔好做運動住喇~
    Get well soon.

升級   94.3%

該用戶從未簽到

Hi 火仔,我已經跟左將軍澳逍遙團跑兩次。

原帖由 火仔11 於 2009-3-30 09:07 發表

ching 你好~

升級   94.3%

該用戶從未簽到

活活去邊度快活呀?

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-30 16:06 發表

嗯.. 咁你玩得開心 d 啦....
    唔知果邊有咩手信呢 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 312# 的帖子

我呢排懶左~
    最近呢4次逍遙跑都無參加~

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

多謝各位的關心,生有時,死有時,萬物都有定時。我和auntie都有心理準備。
    再加一點關於Coco:

我和auntie結婚前都各自有2隻貓,我的是Coco和ChinChin(Coco哥哥),auntie的是Cleo和Rush。ChinChin和Rush分別多年前去世了。Coco可能改錯名,雖然是雄牲,但無論樣,性格和叫聲,都似貓女多D。我們每次回家,他都一定迎門。他喜歡帶auntie去廚房攞食物,但又唔食(當auntie是工人)。他唔喜歡auntie準備的晚飯,因為auntie實唔先用微波爐叮一叮。他喜歡食雪糕,薯片,牛肉干和我一樣。他一定會讓其他貓分享他的食物。他最怕有人探訪,會自己開衣櫃閃開。最鐘意玩空鞋盒和紙球,鍾意auntie梳毛。我每次叫他,就算瞓緊覺,都一定走過黎。重有很多,很多。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 316# 的帖子

今日有野做,聽日我會自隊返個大圈啦~

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 angkso 於 31-3-2009 11:52 發表
    多謝各位的關心,生有時,死有時,萬物都有定時。我和auntie都有心理準備。
    再加一點關於Coco:

我和auntie結婚前都各自有2隻貓,我的是Coco和ChinChin(Coco哥哥),auntie的是Cleo和Rush。ChinChin和Rush分別多 ...
    I'm sorry to hear that. Coco 好靚好可愛!希望牠永遠活在你們的愛和記憶中,因為牠已擁有幸福的一生。
    其實我隻貓都已經十三歲喇,近 na 排重成日嘔 tim,醫生話比 d 去毛球膏佢食,但都好似冇乜改善,唔知佢重可以倍我耐幾!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 harryyim 於 2009-3-31 10:13 發表
    活活去邊度快活呀?

呢個要等秘書番來先講啦...唔知佢俾唔俾我周圍講...