香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

初來報到~~上水人~~!!

升級   2.11%

該用戶從未簽到

各位師兄師姊你地好~~

小弟初來報到, 請各位多多關照.

09年係我第一次參加10K...以前從來未諗過會喜歡跑步...
參加的原因係想俾自己一個挑戰...嘗試俾自己一個運動目標...
比賽前幾個月...(08年9月到09年1月)...果時成日病...冇體力去操...
到比賽前都仲以為自己冇辦法跑完10K...
結果當然冇辦法跑完全程...係邊跑邊抖...手錶結果顯示65分鐘左右...
不過係跑完的時候明白到...唔可以咁容易俾借口自己同埋自我設限...
自從09年2月8日開始...我就愛上了跑步...更加在機緣巧合下發現到呢個討論區...
更加終於都忍唔住註冊埋添 ...希望大家互相支持下啦...
現在沈迷o係裝備上...哈哈...
多謝各位收看~~~
+1 0
上一篇︰請辭 - 女子長跑討論區板主下一篇︰Our Cat - Coco - God's comfort, rest in peace

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 消腩號 於 2009-3-30 14:13 發表
各位師兄師姊你地好~~

小弟初來報到, 請各位多多關照.

09年係我第一次參加10K...以前從來未諗過會喜歡跑步...
參加的原因係想俾自己一個挑戰...嘗試俾自己一個運動目標...
比賽前幾個月...(08年9月到09年1月 ...

消腩號,歡迎!小弟跑開屯門.請多多指教!
網友約跑召集區

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   2.11%

該用戶從未簽到

多謝~~
阿平師兄, 瘋狂師兄~~
請多多指教~~
阿平師兄你句 SIGNATURE好正...名句...!! GOOD!

瘋狂師兄...我上次見到你寫的告別...先嚇得我急急腳註冊的...
第二日又見到你改o左TOPIC...

我會努力的...多謝各位...!!!

2010年10K目標...55分內...事在人為...!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎消腩號加入!

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎 消腩號 c-hing! 歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場蟻速爬,歡迎指教!
長跑長友   

升級   2.11%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-30 14:55 發表

能夠令師兄註冊, 抵架坦克今次失控撞牆!" />" />

哈哈~~最緊急瘋狂師兄你o係度如果唔係呢度會冇咁過引
同埋我可能都一齊撞囉...

升級   2.11%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-30 15:19 發表
歡迎消腩號加入!

馬王師兄, 以後請多多指教...
雖然未有幸與你一見...但同是上水人...希望有機會跟你學下野...
但係現時的我...都只係一星期跑一次運動場(其餘3次跑機...因為腳會痛)...
但係我會努力的...等我呀...
話時話...星期六o係我屋企樓下見到一個"疑似"馬王師兄的身影在練跑...不知道是否就係你呢??
星期六朝早9點左右...清?路...不過因為只過師兄你的頭像...我完全不肯定...
有錯莫怪...哈哈

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   2.11%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-3-30 15:33 發表
歡迎 消腩號 c-hing! 歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場蟻速爬,歡迎指教!
長跑長友   

CU83師兄, 您好, 以後請多多指教!!
小弟都係逢星期日跑一次運動場...師兄通常幾點開始?
唔好話指教...係我向師兄你學野咋... 係偷師...哈哈...
多謝!!

升級   2.11%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-30 16:54 發表

消腩兄, 咁小弟唯有定時定候拎d架親出來修理下呢架坦克, 慎防再次撞牆!" />" />

瘋狂師兄... ...千萬小心不要撞牆啦...或者叫小弟陪你一齊撞啦...
等我今晚整理下D問題...要請教一下師兄你的...
今日課題...跑步機60mins...希望消耗卡路里..."500"...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   83.16%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

北區之友 有約咪一齊練跑 睇下你有冇興趣 星期3 都有沖圈 係上水運動場@_@

升級   49.45%

該用戶從未簽到

歡迎加入!!! 小弟粉嶺友, 當初跑步為減肥, 現在減肥為跑步.

2007年尾210磅, 現在168磅, 渣打全馬時低見160磅. 平日粉嶺上水來回跑. 現在腳傷小休中,星期三19:00可於北區運動埸一起沖圈.

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

小弟都係住粉嶺,歡迎加入我地北區之友,一齊操練丫

我估閣下見到的應該不是馬王兄啦,佢星期五晚去邪神班操完,唔會第二朝又操卦

升級   2.11%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-30 17:31 發表

消500咁少, 就將個SPEED較到7.2到應該冇問題.
    小弟初期跑步機經驗記錄在以下BLOG度, 有時間可以睇睇:
    http://www.maon3.com/viewthread.php?tid=256&extra=page%3D1

我回來了
    瘋狂師兄...我今晚目標已經達成...仲要係超標...
    跑步機...60mins...9.6KM/HRS...消耗o左710卡...
    平均一星期跑4次...3次機...(每次平均消耗500卡)...
    1次跑運動場...每星期加1個圈...現時係20個...
    但係我呢兩個星期體重完全沒有減過... 奇怪...
    不過我會堅持下去~~...因為睇o左你個經驗...十分有鼓勵性...VERY GOOD!!!
    唔知應該o係邊度同師兄你吹水...結果我又o係跑步減肥討論度出o左一個回覆...勿見怪...
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1342&extra=page%3D1&page=17

升級   2.11%

該用戶從未簽到

原帖由 LaCo 於 2009-3-30 21:48 發表
    北區之友 有約咪一齊練跑 睇下你有冇興趣 星期3 都有沖圈 係上水運動場@_@

你好 LaCo 師兄!
    請多多指教啊...小弟也想跟大家學下野...但係怕小弟暫時未跟得上...請給我多一點時間...
    等我的基礎體力再好一點...才能夠跟大家練跑... ...因為小弟的膝蓋跑完之後...有時會有點痛...
    還有...我想問...什麼叫做沖圈?...

升級   2.11%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-3-30 22:06 發表
    歡迎加入!!! 小弟粉嶺友, 當初跑步為減肥, 現在減肥為跑步.

2007年尾210磅, 現在168磅, 渣打全馬時低見160磅. 平日粉嶺上水來回跑. 現在腳傷小休中,星期三19:00可於北區運動埸一起沖圈.

你好, kopo1128師兄!! 請多多指教!!
    其實我搬來上水唔係好耐...地方唔係太熟...想問下師兄平日粉嶺上水來回跑...o係邊度跑?
    我多數星期日朝早會o係北區運動埸跑圈...現時頂盡20個...
    我最肥係2007年尾178磅...之後有一段時間都瘋狂做運動...2008年中最低見152...但係之後懶o左...
    加上08年底成日病...又升到最高見...168...現時愛上了跑步...一星期四次...維持體重158...第一階段目標係150...
    不過跑完我的膝蓋有點隱隱作痛...

升級   32%

該用戶從未簽到

ha
    c hing個名好正
    歡迎你