香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

各位iphone fans你好嗎齊來Say Hi

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   73%

該用戶從未簽到

瘋狂師兄你好,

小弟剛買了ipod touch, 正煩惱是否將佢 JailBreak !?
因為知道如果 JailBreak 之後, 佢的各方面的能力將大大提升, 但又怕會有什麼副作用...

不知師兄有什麼意見 ??

升級   0%

該用戶從未簽到

瘋兄,

你 JB 左之後,都好多野玩!
我就唔係用佢cydia download 0既,我係download ipa 跟住係itunes 同步落iphone !
你可以去睇睇!真在太野可以反啦!

呢度大把野download!
http://appulo.us/appdb/

得閒去睇下!

有個app. 可以用gps 計路程架!

runkeeper都幾好用!

之前玩過monopoly 同Star War , 重有sim city 都好好玩呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

我買左部 iphone 比老婆都有兩三個月, 一直到唔敢幫佢jb, 因為3講到一jb左, 就會即刻失去保固, 真係唔敢搏.

或者等夏天出左 iphone 3.0 之后先之睇下點啦!!

升級   0%

該用戶從未簽到

瘋兄

其實 iphone 除左可以用 itunes send d 砍落部機之外, 重有無其他方法呢?

升級   92.85%

該用戶從未簽到

I am waiting for the warranty to expire before JBing it.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2009-4-4 15:23 發表
I am waiting for the warranty to expire before JBing it.

咁你部機重有幾耐先至過保養期呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-4 14:29 發表
我買左部 iphone 比老婆都有兩三個月, 一直到唔敢幫佢jb, 因為3講到一jb左, 就會即刻失去保固, 真係唔敢搏.

或者等夏天出左 iphone 3.0 之后先之睇下點啦!!

Billy師兄,

我都係3度出機架! 而且我都換左一次新機!我舊個部機都有jb.
其實我羅去俾佢地之前就重新重裝部機!
所以最後,攞去整都無問題!

另外,JB 左後真係有幾種方法入software!詳見以下link!
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=6825117

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-4 13:26 發表

Thanks Frank.

I just install a bluetooth app (ibluetooth) via cydia. have this app, I can transfer in and out the file.

Thank Stephen,
let me try it tonite!

升級   29.67%

該用戶從未簽到

各位 ching ctse ,
請放心, JB 之後任何時候都可以復原至 Firmware,絕不影響固保~

有機會去睇下:
http://www.iphone4.tw  

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-3 23:39 發表
咁你部機重有幾耐先至過保養期呀?

10 more months!  

升級   73%

該用戶從未簽到

聽落都好似幾安全...
搵日試下 JB 先 ...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

ibluetooth - transfer file through bluetooth device
    pdanet - use iphone as your broadband modem, so your computer can go online free.
    winterboard - change wallpaper
    bosspref - open/off some iphone setting such as ssh, wireless, 3g.
    bloomberg - watch stock index