香港長跑網  - 長跑長友

樓主: carneyma
打印 上一主題 下一主題

2009-4-12 復活節沙田長跑--取個人物品安排不善

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

如果照各位ching/ctse 上年拎行李既經驗黎講, 今年我覺得有好大進步, 起碼會分號碼放, 同埋基本上拎行李都唔使等

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

今年的存放行李的安排可以用呢3個字來形容: "快"."靚"."正"
    希望主辨單位保持呢個安排...明年繼續..

升級   0.05%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 garykwan 於 12/4/2009 12:49 發表

x2

有本事, 跑第一返來....

唔好只識拿著數.

ching, 係唔係跑第一返來先可發言???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Jrun2009 於 2009-4-12 15:06 發表

今年的存放行李的安排可以用呢3個字來形容: "快"."靚"."正"
    希望主辨單位保持呢個安排...明年繼續..

係呀! 我都未行到去, 佢已經攞住我個袋, 要"讚下" 先得

升級   16%

該用戶從未簽到

原帖由 carneyma 於 2009-4-6 20:10 發表 各跑友,小弟今年第一次参加沙田體育會與飛達體育會舉辦的賽事,我覺得他們只識收錢,而安排衫褲上很除便,我第二日中午去取時,很多尺碼巳經無晒!男士衹得中或細碼而女士衹得中碼。她們為何不在報名表內註 ...

如果你expect既size同大會所提供既size有出入的話,你寫細碼,點知去攞先發現唔o岩,你會換番o岩size定係會照攞唔o岩著既size?

$130又租場地又紀念品又公作人員又晶片又飲品..., 今次比賽又冇sponsor, 大會好難係有限資源下滿足所有人,Nike 10K, 我都係攞件唔o岩著既衫,但係一樣跑得咁happy

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 drsoeasy 於 2009-4-12 23:55 發表

如果你expect既size同大會所提供既size有出入的話,你寫細碼,點知去攞先發現唔o岩,你會換番o岩size定係會照攞唔o岩著既size?

$130又租場地又紀念品又公作人員又晶片又飲品..., 今次比賽又冇spons ...

唔好意思.....少少意見
    我非常同意第二部份.....$130有咁多野....我好滿足

但第一部份.....我自己覺得係背心唔夾褲既size比例....
    我背心合身...但條褲就比較之下就好細左一個碼
    應該都有唔少參賽者有同樣意見

升級   0%

該用戶從未簽到

今日既行李寄存及之後取回,真係快、靚、正,當時我好高興,即時向工作人員讚許,他們亦好開心說多謝,我覺得對做得好的應該當面讚賞鼓勵。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-4-13 00:07 發表
    今日既行李寄存及之後取回,真係快、靚、正,當時我好高興,即時向工作人員讚許,他們亦好開心說多謝,我覺得對做得好的應該當面讚賞鼓勵。

贊成, 要鼓勵下, 才會更有heart 去做

升級   1.05%

該用戶從未簽到

十卜x2。
    其實衫褲唔o岩時時有,可以送給家人著,甚至慈善機構都好呀!凡是包容一些、個世界會好一些!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-4-13 11:14 發表

贊成, 要鼓勵下, 才會更有heart 去做

X 2 .....

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

The organizing of the collection of luggages was great and I had no need to queue at all!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

今次大會行李寄存方面做得好好呀....
    工作人員好nice兼好有效率...
    值得讚許...

升級   19.4%

該用戶從未簽到

雖然今年跑之前要"特登"搵日去攞號碼布同紀念品, 但好過上年跑完之後要"排長龍"爭紀念品, 仲要"搶"唔到大碼衫, 掃興非常!
    今年跑完可以簡單D: 攞水, 攞行李唔駛等, 之後可以安心地cool down, 影相...... feel so good!
    所以我覺得大會攪得有進步, 當然樓主所言的仍有改善空間!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 scchu 於 2009-4-11 19:13 發表

支票入咗數會有紀錄又怎樣, 多次辦公時間打電話無人接, 出e-mail都無回應. 你教我點做?? 去消費者委員會投訴??

你話比賽當日去問番, 是實上比賽前在主辨機構網頁的參加者名單上沒有我的名, 我又收唔到接納通知, 所以比賽當日沒有到場, 事後主辨機構將我的支票過數.

每個機構搞活動, 會有很多的困難和不足, 但亦有一些成功的地方. 去年搞得唔好, 檢討一下, 今年作出改善. 其實去年衫褲的呎碼和數量已經有問題, 應可改善, 但今年又有問題. 我們在這討論區投訴, 主辨機構又是否知道?? 下年會唔會改善, 天知道??

scchu 師兄,飛達田徑會經調查後回覆小弟承認錯誤,請直接聯絡他們取回報名費。以下為該會的回覆:
    朱先生:經過本會覆查記錄,我們的確接收了閣下於去年參加第二屆復活跑的報名費,而因技術出錯而沒有向閣下確認報名,本會現願意特別發還$100的報名費。
    請閣下提供地址及支票抬頭。
    如有問題請致電本會(26901849)查詢
    飛達田徑會

如仍有問題,請PM小弟,能力能及的話定必替閣下效勞!

升級   0.05%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 allanccl 於 23/4/2009 19:24 發表

scchu 師兄,飛達田徑會經調查後回覆小弟承認錯誤,請直接聯絡他們取回報名費。以下為該會的回覆:
    朱先生:經過本會覆查記錄,我們的確接收了閣下於去年參加第二屆復活跑的報名費,而因技術出錯而沒有向閣下確認 ...

我已出了電郵與飛達田徑會, 並附上個人資料回覆。 此事需然發生在去年又沒有解決, 經亮兄的努力和安排下, 得以解決。在此謝過。

升級   0%

該用戶從未簽到

scchu師兄不用客氣! 我睇唔過眼姐,舉手之勞而矣。

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 allanccl 於 2009-4-23 21:06 發表
    scchu師兄不用客氣! 我睇唔過眼姐,舉手之勞而矣。

亮哥﹕
    辛苦晒!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

有勞亮哥

升級   0%

該用戶從未簽到

謝皇上!
    舉手之勞姐! 簡單,唔使鬧交嘅,幫網友嘅事,微臣樂意效勞!

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

有勞亮哥