香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 山比
打印 上一主題 下一主題

太陽眼鏡

升級   31.58%

該用戶從未簽到

hi 大家好,

我早排買左一副 720armour , $6xx. for 綀跑用.

升級   4.21%

該用戶從未簽到

原帖由 sprintbrian 於 2009-5-24 12:40 發表
大家唔近視真好 我又唔想戴con, 通常近視款都冇咁型... 4-5年前用$2300 配了一幅rudy project 戴到現在
其實平都有好多選擇, 例如nerve optic and armour 360 都唔錯 $1000 以內都有PL/ 紅色/藍色 ...

我都有近視,
不知的太陽鏡如果連埋近視境最便宜要幾多?

不過我想都不會便宜
B

升級   0%

該用戶從未簽到

睇 sportsoho 頭幾頁有個太陽眼鏡廣告,
當中有款可配近視鏡0既要 $440~ (近視鏡片肯定唔包0架喇, 個 adapter 就唔知包唔包了~)

升級   52.4%

開心
  • 簽到天數: 9 天

有近視款項不多, 選擇有限

升級   39.47%

該用戶從未簽到

I wear this Armour 720 sunglasses with 近視框架 for 2 years...
    http://www.720armour.com.tw/_chi ... ?MainID=1&SID=8
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 AlfaR 於 2009-6-13 19:40 發表
    I wear this Armour 720 sunglasses with 近視框架 for 2 years...
    http://www.720armour.com.tw/_chinese/02_products/03_pro_detail.php?MainID=1&SID=8

我就配0左呢幅:

登錄/註冊後可看大圖

升級   77.6%

該用戶從未簽到

今日我為左想買一副無近視的眼鏡, 結果幾十年黎第一次去配隱形眼鏡.....

升級   31.58%

該用戶從未簽到

我買左個幅好似叫做 Rider R3. 銀色, 水銀鏡.

登錄/註冊後可看大圖

升級   63.16%

該用戶從未簽到

回復 25# 的帖子

C-Hing,

Where can I buy in HK or it has to be ordered on-line?

Thanks

升級   39.47%

該用戶從未簽到

原帖由 SantoriniIsland 於 2009-6-22 05:38 發表
    C-Hing,

Where can I buy in HK or it has to be ordered on-line?

Thanks

旺角海X有售...

不過想提一提, 由於兩片近視鏡片比正常眼鏡弧度高, 眼睛眼八可能雖要時間適應...

升級   63.16%

該用戶從未簽到

回復 30# 的帖子

Dear C-Hing,

Thanks for your prompt reply.  Can you give me the address as I can guess the shop name?

Thanks again.

升級   39.47%

該用戶從未簽到

原帖由 SantoriniIsland 於 2009-6-22 11:44 發表
    Dear C-Hing,

Thanks for your prompt reply.  Can you give me the address as I can guess the shop name?

Thanks again.

店鋪在波鞋街, 奶路臣街及山東街o個段, 有一間有好多背包及户外用具賣, 應該唔難搵...
    另一分店o係煙幕彈...

升級   66.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 AlfaR 於 2009-6-22 14:24 發表

店鋪在波鞋街, 奶路臣街及山東街o個段, 有一間有好多背包及户外用具賣, 應該唔難搵...
    另一分店o係煙幕彈...

煙幕彈???

升級   39.47%

該用戶從未簽到

原帖由 炒炒 於 2009-6-22 16:14 發表

煙幕彈???

Oops, 寫錯字...
    正確係"煙廠街"...

升級   31.58%

該用戶從未簽到

原帖由 AlfaR 於 2009-6-22 08:38 發表

旺角海X有售...

不過想提一提, 由於兩片近視鏡片比正常眼鏡弧度高, 眼睛眼八可能雖要時間適應...

AlfaR ching,

我個幅同你一樣都係個旺角海x買架,  印像中lee個鋪頭開左好多年.

升級   39.47%

該用戶從未簽到

原帖由 xomeone 於 2009-6-22 17:07 發表

AlfaR ching,

我個幅同你一樣都係個旺角海x買架,  印像中lee個鋪頭開左好多年.

我個幅係Rider C3, 黑色, 水銀鏡...

呢間鋪o係Michael Jordan黃金年代已經營業, 再之前就真係唔知...

升級   66.25%

奮鬥

原帖由 AlfaR 於 2009-6-22 17:16 發表

我個幅係Rider C3, 黑色, 水銀鏡...

呢間鋪o係Michael Jordan黃金年代已經營業, 再之前就真係唔知...

其實唔同銀色既鏡會唔會有唔同功能?

升級   39.47%

該用戶從未簽到

原帖由 炒炒 於 2009-6-23 00:50 發表

其實唔同銀色既鏡會唔會有唔同功能?

以下條Link有解說可作参考...
    http://www.720armour.com.tw/_chinese/02_products/04_lens_detail.php?MainID=1&SID=8

升級   66.25%

奮鬥

Nice, thx

即係話如果我戴黎跑山, 跑街, 就應該用 灰薄白水銀 啦

升級   66.25%

奮鬥

昨日係海X買左 Rider C8
    紅色框, 灰薄白水銀鏡

買滿 500, 做埋會員