香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

太陽眼鏡

升級   20.75%

該用戶從未簽到

夏天啦...所以想買副黑超傍身,之前錯過左團購,未知各位ching ctse 係邊度入貨呢?
(小妹想買百幾蚊貨仔jar)
+1 0
上一篇︰邊度買Wave Rider 12平??下一篇︰530 ~ 影友聚集@坪洲

升級   0%

該用戶從未簽到

C妹: 如果牌子冇所謂, 好多百貨都有一百蚊左右budget既黑超.
另一個選擇係有個行山用品牌子,NiXXo都有差唔多價位之貨式.
再另外有間UniqXX日系便服連所店都有, 正價$79, 有時特價可以做到$29.

升級   68.8%

該用戶從未簽到

NIKKO 都用得過,質料唔單薄
UniqXX 果D係平同有PL,但冇防滑膠同唔貼面

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tyler 於 2009-5-21 00:14 發表
NIKKO 都用得過,質料唔單薄
UniqXX 果D係平同有PL,但冇防滑膠同唔貼面

NIXXO 非常抵用,雖然係平牌子,好過無牌子,之前有副水銀鏡好好用,用左年幾,有次劈落袋度無放入盒就刮花晒,後尾想買過副問代理都無果隻款出啦~~

冬天間間都唔翻貨,所以我揀唔o岩款買唔到,而家自己有兩副啦,最近至見好多運動舖都翻左好多款呀,一般百幾蚊副啦,可以留意下~~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

kekeke
多謝各位ching 教路~~~

升級   66.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

其實有冇 D 專係For 做運動, 例如跑步用架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炒炒 於 2009-5-21 17:18 發表

大家講緊既就係for 做運動用架啦~~

升級   95.79%

該用戶從未簽到

NiXXo 都唔錯!

百幾蚊有交易!

可考慮!

升級   10.53%

該用戶從未簽到

想問OOKEY D太陽眼鏡好無架???同其它牌子有乜分別???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 beginnerandrew 於 2009-5-21 21:02 發表
    NiXXo 都唔錯!
    百幾蚊有交易!
    可考慮!

Nixxo注明防uv, 哩樣野好重要, 如果只係隔光(减低光度), 而不防uv既話, 眼球瞳孔擴張, 更容易讓uv進入, 傷害比唔帶太陽鏡更大, 所以要留意太陽鏡的防uv能力, 比灰暗度更重要~

升級   52.4%

開心
  • 簽到天數: 9 天

我都有一副 NIKKO 百幾蚊, 幾好用呀又防  UV .

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炒炒 於 2009-5-21 17:18 發表

一般跑步太陽眼鏡,包到實個d,眼會好焗,同鏡片起霧.
    我有一副Oakley Radar,鏡片唔會起霧,最近Radar出一只新鏡片,好正.
    e只鏡片有4個氣洞.應該沒甘焗...........不過要成副要$1500以上,有鏡框只換鏡片要$ 800

升級   95.79%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-5-23 12:34 發表

我有一副Oakley Radar,鏡片唔會起霧,最近Radar出一只新鏡片,好正.
    e只鏡片有4個氣洞.應該沒甘焗...........不過要成副要$1500以上,有鏡框只換鏡片要$ 800

Oakley Radar 有好多好型嘅款色!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

參考!  參考!

升級   0%

該用戶從未簽到

你可以自己match 顏色

升級   2.33%

該用戶從未簽到

我想買Oakley SI Ballistic M Frame Ver 2 軍用版太陽眼鏡,唔知呢對可以嗎?
    賣$960都OK呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wah 於 2009-5-23 15:42 發表
    我想買Oakley SI Ballistic M Frame Ver 2 軍用版太陽眼鏡,唔知呢對可以嗎?
    賣$960都OK呀

軍用版 ? 有沒相睇 ?
    如果你有朋友係美國,托佢d買oakley...會平D...我副 Radar (LIVESTRONG)係NY買,大約USD 150,大約 HKD1200. 香港街價1600.

升級   59.47%

該用戶從未簽到

原帖由 wah 於 2009-5-23 15:42 發表
    賣$960都OK呀

wah 師兄你好.....Oakley SI Ballistic M Frame Ver 2 ...小弟可以為你代訂..但係價錢唔駛$960.....相信會係$850樓下.....如有興趣...可以聯絡小弟....

升級   12.63%

該用戶從未簽到

大家唔近視真好 我又唔想戴con, 通常近視款都冇咁型... 4-5年前用$2300 配了一幅rudy project 戴到現在
    其實平都有好多選擇, 例如nerve optic and armour 360 都唔錯 $1000 以內都有PL/ 紅色/藍色反光coating 和 防uv, 唔一定要oakley

升級   0%

該用戶從未簽到

Oakley SI Ballistic M Frame Ver 2 軍用版太陽眼鏡............... This one ?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-5-23 12:34 發表

我買左同款唔同色的這太陽眼鏡, 在沙田royal sport睇過幾次, 心大心細, 最後一不做, 二不休, 買左算數. 都好肉赤. 不過, 帶起跑步無霧氣, 又唔太焗, 算係低番d!!