香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

triathon 技巧一問

升級   14.74%

該用戶從未簽到

各位師兄, 我初次接觸triathon...想報今年6月既水陸兩項比賽, 但有好多問題想問...請各位朋友幫忙解答:
1) 我只有一般跑步及游泳的裝束,咁我是否需要買triathon專用的服裝呢?
2) 游水後再跑步,穿回跑褲是否比較好d呢?
3) 普遍來說,會唔會著socks去跑步?
4) 跑步用的東西會放在哪裡?

謝謝!!!
+1 0
上一篇︰2009 港蜀連心單車行 - 『踏出中港情』下一篇︰aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

升級   21.55%

該用戶從未簽到

1. 冇需要
2. 泳褲跑就可以, 個人喜好
3. 普遍來說係冇人, 但見過. 你可以, 但哂時間, 個人喜好
4. 放係轉項區

升級   41.95%

該用戶從未簽到

緊記轉項後,必須穿上上衣,及掛上號碼布(用號碼帶或扣上跑衣上皆可),否則可被取消資格!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 pauleung102 於 2009-5-22 11:16 發表
各位師兄, 我初次接觸triathon...想報今年6月既水陸兩項比賽, 但有好多問題想問...請各位朋友幫忙解答:
1) 我只有一般跑步及游泳的裝束,咁我是否需要買triathon專用的服裝呢?
2) 游水後再跑步,穿回跑褲是否比較 ...

仲覺得太難,可以試下我地星期六或者端午節係黃金海岸的水陸練習

或者係7月前的星期五(7月前,咩人唔洗錢都可以跟跑),唻沙田運動場跑,到時會有好多鐵人解答你的問題

升級   59.47%

該用戶從未簽到

爭名次既就著tri-suit啦....我本人就一定唔會著(物)去跑步...著得黎....d對手走到老遠....