香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ginnywong
打印 上一主題 下一主題

三項鐵人裝備區

升級   90%

該用戶從未簽到

未買呀, 我仲未諗到運車方法, 應該玩唔到三鐵喇,
可能買架平平地單車+TRAINER 當健身單車係屋企練體能算了.....

想多問, TRAINER使唔使一定要公路車先玩到?

850有分D MODEL, G MODEL?? 有咩分別呀?

如果850開住電視一路踩一路睇TV,
會唔會嘈到聽唔到TV聲? (I MEAN唔刻意較大TV聲)

THANKS!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TRI2010 於 2009-12-10 11:21 發表
可能買架平平地單車+TRAINER 當健身單車係屋企練體能算了.....

850有分D MODEL, G MODEL?? 有咩分別呀?

如果8 ...

師兄,如果因為運送單車問題而對三鐵卻步的話,十分可惜!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 TRI2010 於 2009-12-10 11:21 發表

如果8 ...

如果未打柴的話應該睇到電視的
D同G唔清楚有咩分別... 850都開始停產啦
Mountain都用到, 有d型號小輛徑都會用到

升級   0%

該用戶從未簽到

如果8 ...

TV, 應該無問題 , 幾靜下 ,  D model , G model ,
我估應該是一款為
Dimensional steel tubing frame (即有 2 支鋼通撑住作支架 )
Gravity frame (並沒有 2 支鋼通撑住作支架,  當你安裝好架車後, 扣 hub 和尾轆, 為 3 点支架 )....我正是這款 MAG 850LG-D
(我靠估架咋 , 正確答案問下震羊會清楚 D)

升級   21.55%

該用戶從未簽到

如果8 ...

我都冇車, lee世亦都吾會再買車.
call van 去比賽時同d ching ctse一齊share lor 百零蚊2-4個人分........抵啦一轉
操車落街踩就得咖喇.
你住邊區? 區區都有團操車, 不過我就一向青公獨行俠.
試吓去睇一次3鐵賽, 你就會立志買單車咖喇.

升級   100%

該用戶從未簽到

wa...比師兄嚇死...
以為真係6,7:00比賽.....(通常早一個鐘報到:即5,6點)
咁我應該都玩唔到   因為屋企人實唔比我一個女仔 3,4 點出門口

不過岩岩睇返O的舊"比賽程序表",
原來各組分段時間起步, 唔使咁早到O既

升級   58.67%

該用戶從未簽到

想問過傻問題,  
除左 gps的表外, 有那些<價平>的錶係可以把心跳record上電腦的
thankyou

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 slack 於 2009-12-10 20:21 發表
想問過傻問題,  
除左 gps的表外, 有那些的錶係可以把心跳record上電腦的
thankyou

其他牌子我無咩認識, 要等其他ching答
Polar最平係RS300 標$14XX
再上係RS400 標$22XX
RS300紀錄既係max, min, avg心跳值, 而RS400就會顯示成個心電圖

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2009-12-10 18:40 發表
wa...比師兄嚇死...
以為真係6,7:00比賽.....(通常早一個鐘報到:即5,6點)
咁我應該都玩唔到   因為屋企人實唔比我一個女仔 3,4 點出門口

不過岩岩睇返O的舊"比賽程序表",
原來各組分段時間起步, 唔使咁早到 ...

唔駛咁騖,頭埸通常係全奧同精英组玩先,之後半奧,繽紛

升級   58.67%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-12-10 21:23 發表 其他牌子我無咩認識, 要等其他ching答Polar最平係RS300 標$14XX再上係RS400 標$22XXRS300紀錄既係max, min, avg心跳值, 而RS400就會顯示成個心電圖

$1千好像, 因有205了, 只係想買返個有data的錶, 但吾知行程

升級   21.55%

該用戶從未簽到

$5230 Sram S80 後轆 抵吾抵呢? 美國買.....

升級   52.3%

該用戶從未簽到

香港買都唔會好貴, 尾鈴一隻已經1,126 g, 頭鈴951g.... 一對bora one先1,360g...
S80需要相當腳力吧

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-12-14 00:38 發表
香港買都唔會好貴, 尾鈴一隻已經1,126 g, 頭鈴951g.... 一對bora one先1,360g...
S80需要相當腳力吧

我都知重, 但又吾想洸錢落部單車度.
所以又考慮緊s60
你又毒吓我bora one後轆有物野好啦, 不過要換咁多野..........怕怕

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-12-15 00:40 發表

我都知重, 但又吾想洸錢落部單車度.
所以又考慮緊s60
你又毒吓我bora one後轆有物野好啦, 不過要換咁多野..........怕怕

Bora Ultra 2表現已是公認的好
One 係 Ultra2既平民版, 重多40g, 但係就平8k
不過未聽過可以只買後轆....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-12-16 13:42 發表

One 係 Ultra2既平民版, 重多40g, 但係就平8k

Bora Ultra 2

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-12-16 13:42 發表

hubs :ultra 2 carbon,  ultra 1 aluminium 呢樣分別不大
ultra one no ceramic bearing,但平八千元真係幾吸引

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-12-17 14:07 發表

Bora Ultra 2" />" />

X2...我見到都想流口水...

升級   21.55%

該用戶從未簽到

請問有邊隻單車褲好又平, budget under $200
可以成日洗, 洗原霉左都吾會肉痛.
著跑褲成日抅住個seat位尖, 好煩

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-1-5 10:01 發表
請問有邊隻單車褲好又平, budget under $200
著跑褲成日抅住個seat位尖, 好煩

PM左你

升級   58.67%

該用戶從未簽到

請問有邊隻單車褲 style 跑褲好又平, budget under $200