香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

NIKE FREE 5.0V3 好唔好跑架?

升級   27.89%

開心
  • 簽到天數: 1 天

NIKE FREE 5.0V3 好唔好跑架?
    有冇師兄著緊??
    覺得有咩好處同壞處架??
    +1 0
    上一篇︰等緊高考放榜既入黎丫 ~~~下一篇︰28.06.2009奧運歡樂跑 by anson

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

有無相睇下亞?

升級   28%

該用戶從未簽到

我諗係呢對..

我未著過, 身邊都無朋友著過, sorry, 比唔到意見

升級   0%

該用戶從未簽到

聽人講個底都幾"淋",幾好跑。
    小弟都想收集多啲nike free意見...

升級   0%

該用戶從未簽到

我有 nike free 7.0.....
    個 cashion 好快無吸震....
    用來出街一流

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   31.58%

該用戶從未簽到

lee對跑鞋近排勁sale, 間間nike鋪頭都見到大大幅既 poster. 攪到我都有d心動.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 xomeone 於 2009-7-1 11:19 發表
    lee對跑鞋近排勁sale, 間間nike鋪頭都見到大大幅既 poster. 攪到我都有d心動. " />" />" />" />" /> " />" />" />" />" /> " />" />" />" />" />

最緊要好.. 不過呢對同一般free 5.0有冇分別? 同7.0又點比?

同 mizuno又點比?

升級   0%

該用戶從未簽到

NIKE 既 free 系列.... 當做出街鞋好了

升級   95.79%

該用戶從未簽到

Free系列一向主打獨特的鞋底設計,

令穿着者恍如赤足!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 beginnerandrew 於 2009-7-1 17:34 發表
    Free系列一向主打獨特的鞋底設計,

令穿着者恍如赤足!

" />" />hjfghft

即係唔好?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-1 17:22 發表
    NIKE 既 free 系列.... 當做出街鞋好了

即係差啦. oh

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-1 21:00 發表

即係差啦. oh

我自己著過NIKE Free 5.0,佢o既特別設計係為左可以好似赤腳跑步咁樣可以訓練平時著跑鞋o既肌肉,呢對鞋o既感覺就好似著左一對有些少避震o既白飯魚,佢o既instruction都叫人先著對鞋黎行下,等你感覺下對鞋o既感覺,之後先再開始慢跑…

我自己都唔係好敢用佢黎跑長課同埋interval…

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2009-7-1 22:17 發表

我自己著過NIKE Free 5.0,佢o既特別設計係為左可以好似赤腳跑步咁樣可以訓練平時著跑鞋o既肌肉,呢對鞋o既感覺就好似著左一對有些少避震o既白飯魚,佢o既instruction都叫人先著對鞋黎行下,等你感覺下對鞋o既感 ...

點解既? 會易傷?

我而家仲未有跑鞋,只係着NIke既去街鞋跑咋 唔知點好

有咩鞋介紹? 唔該ching 我係新手

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gary1027 於 2009-7-1 22:29 發表

其實一般美記既跑鞋都足以應付一般人的需求。
    你可以去去運動店舖詢問呀...

聽人講主要係分wave同rider

唔知邊種好? Nike似乎唔岩跑步睇左咁多回應

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-1 23:14 發表

聽人講主要係分wave同rider

唔知邊種好? Nike似乎唔岩跑步睇左咁多回應

ching... 美記好多人著...
    你幾重 ar? 你有咩要求 ?

保護性強有 rider, creation, aero, precision
    輕身有 idaten, spacer 等等...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-1 23:31 發表

ching... 美記好多人著...
    你幾重 ar? 你有咩要求 ?

保護性強有 rider, creation, aero, precision
    輕身有 idaten, spacer 等等...

因為我乜都唔識呀 ching

我要求好簡單, 保護性高, 同埋襟着

我134lbs , 167cm 男

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-2 00:19 發表

因為我乜都唔識呀 ching

我要求好簡單, 保護性高, 同埋襟着

我134lbs , 167cm 男

If you are targeting to run a 10K or a hour only, then Mizuno wave idaten or spacer is good enough for you.
    If you are targeting to run a HM or FM, then you can try Mizuno wave aero, LSD or rider.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-7-2 14:21 發表

If you are targeting to run a 10K or a hour only, then Mizuno wave idaten or spacer is good enough for you.
    If you are targeting to run a HM or FM, then you can try Mizuno wave aero, LSD or rider ...

我而家目標先係10K, 跟住就想跑HM
    thanks ching

咁我知要買咩啦