香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

"o"記.radar 太陽眼鏡....

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

小弟近日行街都有睇下"o"記.radar....發覺唔同的店價錢都可以差唔少...就算同色...
    再上網睇原來可以自計顏色,鏡片配合....不過都要$200(u.s)
    好型下.....唔知師兄們有無平店, 齊色的推介.../ 有無人試過訂自計眼鏡....(因為無得試帶, 唔太放心)
    thanks.
    +1 0
    上一篇︰愛運動,但謹防運動過度下一篇︰有冇問題?

升級   2.33%

該用戶從未簽到

見過 radar armstrong版$15xx度,隻色都幾好,
    但係我想要有偏光鏡版,oakley應該要over $2000以上,放棄,
    買720 armour hitman好過

升級   76.84%

該用戶從未簽到

搭單一問...
    偏光鏡同普通版有咩分別??

升級   0%

開心

錦反光....如果帶左, 別人睇唔到你眼珠的...係叫什麼鏡..
    小弟本身有"o" m-frame....都係藍色反光鏡面...
    想買多副radar...都係人地睇唔到我眼珠的.

升級   16.67%

該用戶從未簽到

偏光鏡係用黎阻隔啲反光,例如:玻璃,水面,雪地等等
    釣魚,滑雪既人用得著,影相既人亦都知道
    因為我有釣魚,所以我都有一副
    戴偏光鏡可以令我睇到水面波光下既情況,因為佢阻隔由水面反射既波光
    戴返無偏光鏡功能既太陽眼鏡,就睇唔到水底既情形,只係覺得波光暗左,但同無戴眼鏡一樣,波光阻礙左我視線

原帖由 柔詠 於 2009-7-18 01:30 發表
    錦反光....如果帶左, 別人睇唔到你眼珠的...係叫什麼鏡..
    小弟本身有"o" m-frame....都係藍色反光鏡面...
    想買多副radar...都係人地睇唔到我眼珠的.

睇舊帖睇過,好似叫水銀鏡

升級   63.16%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

I did see the same model at HK$13xx in Times Square (Royal Sporting Hxxxx) few weeks ago.  The shop keeper said that it is one of the best prices in the market, however, I didn't make up my mind as I need to purchase an extra short-sight lenses.

Eventually, I brought a pair of 720 Armour two weeks ago at HK$760 which is quite similar to 'O' - Radar

升級   0%

開心

原帖由 CharlesAF 於 2009-7-18 16:24 發表

偏光鏡係用黎阻隔啲反光,例如:玻璃,水面,雪地等等
    釣魚,滑雪既人用得著,影相既人亦都知道
    因為我有釣魚,所以我都有一副
    戴偏光鏡可以令我睇到水面波光下既情況,因為佢阻隔由水面反射既波光
    戴返無偏光鏡 ...

錦請問"o" radar係咪所有都係偏光鏡的.?

升級   0%

開心

問有無師兄知道"o" 記運動黑超...可唔可以只換鏡框....因為鏡框花左唔少,但鏡片好好...
    (m-frame , 買左6年了)....
    thanks!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-7-19 01:28 發表

錦請問"o" radar係咪所有都係偏光鏡的.?

NO...有偏光鏡會寫明....同貴幾百蚊...

上面ching提到 " radar armstrong版$15xx度,隻色都幾好".....應該沒偏光鏡,但你可以去o記總部配偏光鏡.
    我之前問過要ridar配其他色鏡要$800以上.....我諗偏光鏡仲貴D

升級   2.63%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-7-19 03:33 發表
    問有無師兄知道"o" 記運動黑超...可唔可以只換鏡框....因為鏡框花左唔少,但鏡片好好...
    (m-frame , 買左6年了)....
    thanks!

你可以買過個mframe框
    框同鏡可以拆開既
    mframe載著黎做運動惦唔惦?

升級   0%

開心

原帖由 abc123tong 於 2009-7-20 13:50 發表

你可以買過個mframe框
    框同鏡可以拆開既
    mframe載著黎做運動惦唔惦?

請問係邊度買框? 一般有"o"黑超賣的眼鏡店, / 要上網訂呢?
    小弟鏡片ok, 框花左幾多下....請問m-frame 框幾$到?
    m-frame 小弟就覺得ok....帶過來跑2次全馬了....不過夏天跑街時, 都要間中推起副超, 用手"末"下面上眼附近的汗