香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Alfred
打印 上一主題 下一主題

超越挑戰三項鐵人賽 (本網為賽事支持機構, 歡迎大家熱烈報名, 另誠邀拍攝義工)

關閉 [複製鏈接]

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-2 10:29 發表

去比賽場地呀~~

各位初次玩3鐵師兄師姐請留意:
已聯絡租單車及頭盔公司並取得共識,而該公司曾多次協助鐵人賽單車租賃事項,經驗豐富。並且會負責來回運送單車及頭盔,免却各位為租單車而煩惱。 ...

我已有單車, 想同大家一齊去比賽場地試車. 不過, 我對單車呢家野都係新手, 所以抱歉未能提供太多硬件方面的意見, 但"細己"都好專業, 一定幫到你地. 不過希望可以提供一些比賽場地踩車及轉項的小貼士, 因為我之前都有在這裡比賽過三項.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 3/9/2009 10:23 發表

我已有單車, 想同大家一齊去比賽場地試車. 不過, 我對單車呢家野都係新手, 所以抱歉未能提供太多硬件方面的意見, 但"細己"都好專業, 一定幫到你地. 不過希望可以提供一些比賽場地踩車及轉項的小貼士, 因為我之前 ...

唔該kokp兄,我哋5/9+點約埋去"細已"租車及試車,跟住就去比賽塲地熟習吓!我就無報,不過做陪客!希望閣下可以俾貼士大家。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2/9/2009 17:14 發表
Thanks Alfred,

我5/9 來不到
6/9 訓練班 (好像是訓練班安排租車) 仲未消息
13/9 如果可能再上一次訓練班,又再租車
27/9 要租車  

如果可以自己現塲安排,當然最好自己攪,因為佢哋會因應你嘅要求俾車你嘅!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-9-3 10:23 發表

我已有單車, 想同大家一齊去比賽場地試車. 不過, 我對單車呢家野都係新手, 所以抱歉未能提供太多硬件方面的意見, 但"細己"都好專業, 一定幫到你地. 不過希望可以提供一些比賽場地踩車及轉項的小貼士, 因為我之前 ...

謝謝高寶兄分享,到時見~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-3 12:24 發表

謝謝高寶兄分享,到時見~~

我放 1 点 , 可以 join 食 lunch. 科學園入面間  "大+樂"
幾舒服下 , 門口可以擺單車, 可以睇到 d 車 ,

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-9-3 12:57 發表

我放 1 点 , 可以 join 食 lunch. 科學園入面間  "大+樂"

我12點左右一定要閃, 因為約好屋企人下午去超悶廸廸尼.... loud兄, 你可以接力教大家踩車秘訣.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-9-3 13:06 發表

我12點左右一定要閃, 因為約好屋企人下午去超悶廸廸尼.... loud兄, 你可以接力教大家踩車秘訣." />" />

我諗住同你地食 lunch 咋 , 2 点後好曬 , 最好係 12:00 前收隊 ,
好易中暑呀 !
迪迪尼 , 都好曬下 , 搽 d spf 30 呀,

升級   68.95%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2009-9-2 12:22 發表
c兄, 我想問13/9有冇人去呀~

0岩0岩病完, 5/9 我唔去了,
我想轉13/9.
仲有冇其他人去呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-9-3 12:57 發表

好呀好呀,我仲有好多野請教Loud 兄,一於大+樂見~~

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 249# 的帖子

我想去呀! 請問你會唔會pm我先~thanks

升級   84.4%

該用戶從未簽到

請問你地有無人報左今個星期日的賽前訓練呀?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

原帖由 ginnywong 於 2009-9-4 08:46 發表
    請問你地有無人報左今個星期日的賽前訓練呀?

原來不用下水
    到時見

各位已報名參加課堂甲的參賽者, 請於以下時間及地點集合, 及留意注意事項:

日期: 2009年9月6日
    課堂時間: 下午四時至六時
    集合時間: 下午四時正
    集合地點: 沙田科學園科研路(見附件地點)

留意事項:
    游水 - 將由教練示範, 學員無需下水, 故無需帶備游泳用品
    單車 - 有單車的請帶備單車, 没有單車者可到時繳付50元租車及頭盔費用給教練, 以便親身嘗試轉項及實地路段經驗

Kin in Running

升級   31.05%

該用戶從未簽到

唔好意思聽日去唔到, Alfred 兄麻煩哂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-9-4 10:16 發表

原來不用下水
    到時見

各位已報名參加課堂甲的參賽者, 請於以下時間及地點集合, 及留意注意事項:

日期: 2009年9月6日
    課堂時間: 下午四時至六時
    集合時間: 下午四時正
    集合地點: 沙田 ...

阿堅,我岩岩收到本辦單位的電話,佢話時間係十一點半至一點半喎,有唔同section?.......不過今晚夜d會有e-mail再confirm

升級   100%

開心

回復 255# 的帖子

咁就要認真CHECK住EMAIL
    如果是十一點半至一點半
    只有盡量趕來

升級   100%

開心

剛剛收到手機短信
    叫我明天4:00PM到集合

升級   100%

該用戶從未簽到

啱啱踩完番嚟, 都幾攰!

真係唔該晒 Alfred ching 安排今日活動, 都有8個 ching 一齊試路!
    重有唔該晒 Kopo ching 帶路及講解, 獲益良多, 睇番今次比賽比例,
    比較著重單車, 若單車 lap 到一、兩圈, 游水跑步點叻都追唔番 !!

所以萬幾銀一架戰車值錢ge地方就响呢度 !!
    今日我踩架 rb 重到死, 踩到氣咳時速都只係得 三十幾,
    睇嚟下星期都要再揀過車再練過, 有無 ching/ctse 有興趣呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-9-5 10:35 發表 剛剛收到手機短信叫我明天4:00PM到集合Kin in Running

點解我到依家都未收到任何短訊呢?

係咪有好多場呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

試完車番來啦~~
    鋁架車真係好好玩...唔怪得會上癮...
    今日試左車同路,好慢,成10min 一圈 (據說4km),後尾至知原來我果部唔係鋁架車,重D,回程時原本都諗住要果部算,後尾Rockie 兄試左伐哥果部鋁架話幾好,我試左果然爽D 喎,係有D 波唔係好順,格格聲,老闆偉哥話會幫我跟下,已經比埋錢mark 左果部~~

仲有高寶兄講解左三項既賽道同轉項區,有左個印象到時唔駛盲中中,第一次玩丫馬...
    未租車既新手注意,road bike 既數量非常有限,鋁架更加應該無啦,要盡快去揀車啦,如果唔係要踩D 平價mountain bike,好似我自己果D,想快都難...

希望到時踩到8min 一圈,最緊要順利完成~~

今日真係唔該晒伐哥安排,仲有高寶兄既講解,辛苦晒兩位~~

升級   0%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖