香港長跑網  - 長跑長友

樓主: wlau
打印 上一主題 下一主題

今年無nike 10k 跑, 定香港既 nike 10k 唔計入nike human race 到?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

http://inside.nike.com/blogs/nikerunning_humanrace-zh_TW/2009/08/17/nike-human-race-10k-

上年 台灣 human race 10 k,
    今年都係印左號碼上去....
    講真, 我都好想今年去台灣跑, 但無錢無時間.....

如果佢香港肯用咁既型式攪 human race , 就算五千人參賽資格, 我都可以講可以好快無位

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-9-2 12:08 發表

個地點本身太遠, 咁早,好多人唔想去, 好多真係因為nike 個名,
    先會引到有d 興趣...我都係之一....
    但現在要咁早去咁遠...感覺上只係普通10k 賽....咁就完全無乜動力
    而且同期前前後後又多比賽, 佢果場賽事令 ...

交通的確好遠....
    我覺得e場係10K的代表賽,有成五千人玩,幾好氣氛....一定報!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 TerrySze 於 2009-9-2 12:19 發表

交通的確好遠....
    我覺得e場係10K的代表賽,有成五千人玩,幾好氣氛....一定報!

當年有nike 就可能有五千人... 但現在無左nike 個名...
    之前係一個朝早就無位, 我覺得現在未必..

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-24 14:06 發表

Human race 10k, 是用 nike + 自己於指定日期用 nike plus + ipod nano, or nike + band 記錄
    當日自己跑 10k 時間, 再 upload 上 nike plus , 上年 2008 8 .31
    我郁 upload 左, 仲攞左佢件衫 10k huma ...

用nike plus + 跑,就是可以騙人啦,calibrate 1/2公里成1公里,我都可以跑贏Kenenisa Bekele啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-2 13:32 發表

用nike plus + 跑,就是可以騙人啦,calibrate 1/2公里成1公里,我都可以跑贏Kenenisa Bekele啦

點騙人...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-9-2 12:19 發表

交通的確好遠....

係西環尾去真係遠到hihi....

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-3 00:11 發表

點騙人...

已經說了!用Nike+自己算時間,用Calibrate的功能,量了半公里的長度,然後告訴Nike+你已經跑了1公里.
    到你用Nike+跑時,跑了真的5公里,Nike+就會以爲你已經跑了10公里啦

你到Nike+網站都會看到有很多跑12:3x,12:4x 5k的跑友.我從來沒聼過Kenenisa Bekele會用Nike+,就是他用,他也不是每次比賽都跑Sub 13。

升級   32%

該用戶從未簽到

真係估唔到nike會唔搞喎........
    年年都一日爆晒名額0既賽事...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Mr.Bus 於 2009-9-3 01:23 發表
    真係估唔到nike會唔搞喎........
    年年都一日爆晒名額0既賽事...

要件衫呀嘛.. 我都想要.. 但而家可能唔參加啦

升級   2.67%

該用戶從未簽到

係香港搞10K能夠將整條馬路全封閉用來做賽道,只有呢場賽事,對我哋跑手來說係好難得,條路又寬濶又直,跑得好時間。話之邊間贊助商,總之有得跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-3 00:11 發表

係西環尾去真係遠到hihi....

我都係西環去天水圍 !....係皇后街天橋底巴士站坐9XX直接去到...2 年前坐過,30分鐘到.

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-3 07:46 發表

要件衫呀嘛.. 我都想要.. 但而家可能唔參加啦

件衫有什麽特別?爲什麽這麽想要?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-2 13:32 發表

咁我又無諗過咁樣 , 反正上年差不多你 upload 左都有得攞 ,
    無謂呃自己 ,   "要贏人先要贏自己 "

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-9-2 12:58 發表

當年有nike 就可能有五千人... 但現在無左nike 個名...
    之前係一個朝早就無位, 我覺得現在未必..

無咁多人咪仲好 , 無咁迫人 , 上年太遲起步.......好阻塞.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-3 12:26 發表

因為 Nxke 掛 , 上年件紅色 , 我俾左大人 ,
    佢唔係太鍾意 , 分分鐘多塊地布

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-9-3 12:51 發表

因為 Nxke 掛 , 上年件紅色 , 我俾左大人 ,
    佢唔係太鍾意 , 分分鐘多塊地布

佢個質地係DRI-FIT..當地布唔索水,唔好. 我覺得係屋企當睡衣好D

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-9-3 13:55 發表

佢個質地係DRI-FIT..當地布唔索水,唔好. 我覺得係屋企當睡衣好D

我好想参加 d 賽事係送, 雞翼袖或者係背心 (我見 HKMP 舉辨 d 多數係背心, 好正 )

升級   4.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

回復 37# 的帖子

X2.... 不過次次有背心既比賽都MISS左....

升級   92.11%

該用戶從未簽到

如果吾係nike搞, 件衫沒nike logo, 咁我又吾會特登去咁遠跑, 報d近近地算...我係有d為左佢件T 架......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-3 12:26 發表

一來因為我冇nike衫, 二來我都冇乜快乾衫

出去買一件有brand既又唔多捨得, 玩一個10k賽有得玩又有件唔錯既衫

窮人係咁諗野