香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: Left3
打印 上一主題 下一主題

當火炬跑進錄影廠 香港體育還有希望嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 全馬 於 2009-8-28 12:58 發表
運動o係一個急功近利ge香港根本係一個死穴, 個個都要求"快"同"有錢賺"。
呢件事入面就可以睇到正苦/公墓員對"運動"ge 心態。
佢地叫香港市民一定要支持東亞運, 但o係宣傳同support方面就是是但但, 合約入面只要求除 ...

笑左......

2 世早.............
全馬兄 .......咁都俾你諗到

升級   61.95%

該用戶從未簽到

其实问题系边呢?
您话香港无爱好运动的人?看看这个网!
政府无$$$? 又唔太差, ok ge...虽然可以多D,
设置? 又ok ge...
民间团体都几好....

so why does the govenment have no sensible support on sports???

升級   64.74%

該用戶從未簽到

講真.....係香港攪東亞..大家點睇...
我覺得好醜....
香港運動員好多都係大陸專才黎

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 lynnling 於 2009-8-28 15:25 發表
講真.....係香港攪東亞..大家點睇...
我覺得好醜....
香港運動員好多都係大陸專才黎

我個人覺得香港是有一些本來天資不錯的運動員,在跑界中,就像前幾年的陳敏儀,差不多可以達到國際水平。
不過,香港缺乏練習和訓練的環境,要找一條dirt trail來練跑都很困難,加上教練水平普遍跟不上國外,所以是很難栽培出出色的選手。