香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

有無跑步錶推介?

升級   3.68%

該用戶從未簽到

咁多位師兄師姊,我想買隻錶練間歇跑;我睇左好多篇手錶舊Post都唔知邊隻好,如果以下條件,請問有無好推介呢?

1.有得測Lap (最好可以40個laps或以上)

2.budget(有心跳<$1000,無測心跳<$500

3.唔好太笨重,越輕盈越好

4.唔須要GPS

5.最好個款型d,for男仔用的

同埋我有一個白痴問題,我想問下係唔係心跳錶一定會有心跳帶呢?會唔會有d心跳錶無須心跳帶,直接係你隻手度check心跳?

Thanks~
+1 0
上一篇︰Mizuno Wave Precision 9 低過六折下一篇︰白色跑衫背心越着越黃... 大家有冇咁既情況?

升級   40.15%

該用戶從未簽到

升級   3.68%

該用戶從未簽到

Thanks ar師兄,我都睇過你推介果隻,我住北角,知係地講果間黑店係邊......我果隻純計時casio錶就係果度買既...$225...俾佢昆左...隻錶仲要唔見埋....

你用黎練咩呢?整體而言感覺如何?

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 sycheung 於 2009-8-24 22:04 發表

Thanks ar師兄,我都睇過你推介果隻,我住北角,知係地講果間黑店係邊......我果隻純計時casio錶就係果度買既...$225...俾佢昆左...隻錶仲要唔見埋....hgjD103" />" />" />" />hj

你用黎練咩呢?整體而言感覺如何?

師兄俾人昆 ?

有 60 個 lap .

2.budget(有心跳<$1000,無測心跳<$500
此錶並沒有任何測心跳能力,售價$150 或 $170 ,視乎買家殺價能力.

3.唔好太笨重,越輕盈越好
我帶膠帶既,so 是很輕的.

4.唔須要GPS
此錶是沒有 gps的.

5.最好個款型d,for男仔用的
呢樣野就要見仁見志,有自信就會型得起啦,哈哈..

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

型...跑得起...就係最型

升級   3.68%

該用戶從未簽到

原帖由 卓卓 於 2009-8-24 22:21 發表

師兄俾人昆 ? " />" />

2.budget(有心跳

haha , thanks ar Ching,果度有兩間錶鋪,我係去右面果間......

升級   3.68%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-8-24 22:35 發表
    型...跑得起...就係最型

你講得岩......不過隻錶型d...個人都跑得開心d

升級   95.79%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

有冇人買左??

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 卓卓 於 2009-8-24 22:21 發表

師兄俾人昆 ? " />" />

2.budget(有心跳

casio果隻150有測心跳+lap 功能?

升級   3.68%

該用戶從未簽到

原帖由 sycheung 於 2009-8-24 22:44 發表

你講得岩......不過隻錶型d...個人都跑得開心dhgjD115" />" />hj

cool...any comment?

升級   3.68%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-8-24 23:10 發表

casio果隻150有測心跳+lap 功能?

有lap功能,無心跳

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sycheung 於 2009-8-24 23:25 發表

有lap功能,無心跳

四百或以下有冇可能做到lap +心跳其實? thanks

升級   36.65%

無聊

原帖由 econecon 於 2009-8-26 01:11 發表

四百或以下有冇可能做到lap +心跳其實? thanks

升級   17.89%

該用戶從未簽到

前排係時代廣場專門店大割引,我買了一隻,只售$249,有埋100個Lap,平均圈速,最佳圈速,總時間,非常超值,.......

http://www.nbwebexpress.com.hk/n ... itors/product/50008

升級   56.65%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 philiplai 於 2009-8-26 12:26 發表
    前排係時代廣場專門店大割引,我買了一隻,只售$249,有埋100個Lap,平均圈速,最佳圈速,總時間,非常超值,.......

http://www.nbwebexpress.com.hk/newbalance/apparel/accessories/sports+monitors/product/50008

$799 減到 $249 ?! 平到o甘 真超值!

升級   42.11%

開心
  • 簽到天數: 6 天

不如考慮下呢隻:
    http://www.casio-intl.com/wat/PHYS/heart/chr-100.html

200 laps
    可測心跳 (連心跳帶)
    $580-$630 (前幾日睇過,心思思想買,因原先隻polar冇得記 lap)

升級   0%

該用戶從未簽到

邊度有呀? 我想要呀 ching!!! 有條心跳帶果d呀!!!thanks

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chui 於 2009-8-26 14:49 發表
    不如考慮下呢隻:
    http://www.casio-intl.com/wat/PHYS/heart/chr-100.html

200 laps
    可測心跳 (連心跳帶)
    $580-$630 (前幾日睇過,心思思想買,因原先隻polar冇得記 lap)

想問Ching係邊度買架? 咁我諗Polar點都好好多既

升級   36.65%

無聊

原帖由 econecon 於 2009-8-26 22:11 發表

邊度有呀? 我想要呀 ching!!! 有條心跳帶果d呀!!!thanks

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4816&page=1#pid180363

升級   42.11%

開心
  • 簽到天數: 6 天

回復 18# 的帖子

可以去旺角信x 睇下