香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

有無人有無nike + d chip 來計跑步?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

我見好似ok , 想買番粒, 但...
    又唔想著nike 鞋,
    但d running holder 又好似無乜得選...
    係唔係nike 唔授權其他公司出呢?
    +1 0
    上一篇︰黃昏@下白泥 傻瓜機亂影遊下一篇︰9月2日~係"亞根"kan0902牛一

升級   20.65%

該用戶從未簽到

以前有,用Ipod Nano加Nike+,但不準,又常常crash我的Ipod Nano,所以就沒有再用了。

如果用Nike+,要在跑你calibrate它時用的速度跑,它才會準。如果跑快和跑慢一點,就不準。用Garmin Forerunner好很多倍。

升級   100%

開心

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-2 03:23 發表

以前有,用Ipod Nano加Nike+,但不準,又常常crash我的Ipod Nano,所以就沒有再用了。

如果用Nike+,要在跑你calibrate它時用的速度跑,它才會準。如果跑快和跑慢一點,就不準。用Garmin Forerunner好很多倍。

Garmin Forerunner 又係d 乜?

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-9-2 03:47 發表

Garmin Forerunner 又係d 乜?

請看看 https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=142&pID=348

升級   45.79%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-9-2 03:19 發表
    我見好似ok , 想買番粒, 但...
    又唔想著nike 鞋,
    但d running holder 又好似無乜得選...
    係唔係nike 唔授權其他公司出呢?

有其他方法, 可以唔洗Nike鞋, 又唔洗runner holder. 我都用緊, work傢.

找一個小膠袋 -> 我用的是MP3 package 裡面的小膠袋, 有朋友直頭用大XX快餐的刀叉膠袋.
    將sensor放入膠袋內. 將膠袋摺好, 闊度應和sensor一樣闊. 跟住張膠袋的攝入鞋帶之間.

DONE !!!

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 wtfgary 於 2009-9-2 09:16 發表

有其他方法, 可以唔洗Nike鞋, 又唔洗runner holder. 我都用緊, work傢.

找一個小膠袋 -> 我用的是MP3 package 裡面的小膠袋, 有朋友直頭用大XX快餐的刀叉膠袋.
    將sensor放入膠袋內. 將膠袋摺好, 闊度應和s ...

花幾十塊買一個foot pod綁在鞋帶上也可以,我以前就是這樣的。

升級   38.95%

該用戶從未簽到

買個 Running holder 又型又方便啦!
    都係35蚊,寄到上門.

http://hk.myblog.yahoo.com/salsashooter/article?mid=9

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 alancll123 於 2009-9-10 01:24 發表
    買個 Running holder 又型又方便啦!
    都係35蚊,寄到上門.

http://hk.myblog.yahoo.com/salsashooter/article?mid=9

其實點用法? 唔該

升級   100%

開心

原帖由 econecon 於 2009-9-10 12:40 發表

其實點用法? 唔該

可能舊野計你既震動呱..... 之後sync d data 上去nike 既website 就得喎....