香港長跑網  - 長跑長友

樓主: utt
打印 上一主題 下一主題

帶太陽眼鏡跑步

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-9-23 23:34 發表
小弟今日新"o記"超到手了。。。$1640
黃色框,白色logo, 紅色柄,灰色鏡片。。radar款
(唔知點解又post 唔到相,插入相片時話無效,用cannon 相機拍左照)

原帖由 joelkw 於 2009-9-25 17:59 發表
Ching, 我今日忍唔住買左副radar啦, 係灰鏡, 黑框紅臂+紅nose高托+紅Logo..... 勁貼面.... 正到唔知點形容~~
同你一樣~~$1640~~

ching, 買o記有咩shop好介紹, 如果唔方便post出黎, 可否pm我呢?
唔該先 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-9-23 23:34 發表
小弟今日新"o記"超到手了。。。$1640
黃色框,白色logo, 紅色柄,灰色鏡片。。radar款

(唔知點解又post 唔到相,插入相片時話無效,用cannon 相機拍左照)

I THINK UR PHOTO SIZE IS TOO LARGE ...

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 TerrySze 於 2009-10-13 00:17 發表

I THINK UR PHOTO SIZE IS TOO LARGE ...

係啦....搞到影左d野都比唔到大家睇下.....

升級   0%

開心

原帖由 jc8866 於 2009-10-13 00:06 發表

ching, 買o記有咩shop好介紹, 如果唔方便post出黎, 可否pm我呢?
    唔該先 ^^

小弟買眼鏡間店....
    係m.k百老匯戲院,(面向戲院,企係戲院正門的話),右轉行到街口,一左轉..第二間眼鏡店(陳列window有show "o"記超出來)..
    唔知係咪最平,不過小弟係果到買左副...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-10-13 09:22 發表
    小弟買眼鏡間店....
    係m.k百老匯戲院,(面向戲院,企係戲院正門的話),右轉行到街口,一左轉..第二間眼鏡店(陳列window有show "o"記超出來)..
    唔知係咪最平,不過小弟係果到買左副...

謝謝資料, 請問$1650是標價還是有折的?
    過兩天也會到MK逛逛 ^^

升級   0%

開心

原帖由 jc8866 於 2009-10-13 10:40 發表

折左先$16xx...標價貴d的, 不過開口問問就得.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-10-14 00:04 發表
    折左先$16xx...標價貴d的, 不過開口問問就得.....

會去睇睇..... 唔該晒 ^^

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-10-13 10:40 發表

各位ching實在是很富有,$1650一幅眼鏡都願意買。在下買的很輕的跑步太陽眼鏡,一般都是HK$100-200,包括前陣子買的兩幅NB。超過$200,功能也不會有什麽用的。

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-10-14 03:51 發表

各位ching實在是很富有,$1650一幅眼鏡都願意買。在下買的很輕的跑步太陽眼鏡,一般都是HK$100-200,包括前陣子買的兩幅NB。超過$200,功能也不會有什麽用的。

傳說此牌子眼鏡帶住落水都唔會跌, 一分錢一分貨. 而且外形的確好型好靚
    不過價錢咁貴, 我都係覺得只可遠觀, 買唔落手

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-10-14 03:51 發表

CHING....我係死慳死儲....作為獎勵自己達到目標的禮品
    話時話O牌係美國平2成到.
    我都有HK$100-200的太陽眼鏡,但跑步時起FROG...又唔貼面,唔帶好過帶.

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-10-15 15:04 發表

CHING....我係死慳死儲....作為獎勵自己達到目標的禮品
    我都有HK$100-200的太陽眼鏡,但跑步時起FROG...又唔貼面,唔帶好過帶.

Terry ching... 跑起步上黎唔會起霧咁勁?
    咁又真係貴得有道理哦...

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-10-15 14:02 發表

傳說此牌子眼鏡帶住落水都唔會跌, 一分錢一分貨. 而且外形的確好型好靚
    不過價錢咁貴, 我都係覺得只可遠觀, 買唔落手

唔止唔起霧氣, 鏡面coating超堅, 我跑成4個鐘無論幾大汗大雨, 鏡面上一d痕跡都冇, 同4個鐘前o岩o岩戴時一樣咁清晰~~

之前貪平果d真係好忟, 一有汗滴左落去, 就痴住滴汗o係鏡面, 之後就朦左一忽. 跑耐左基本上全塊鏡冇一忽係清...... 下下要搵水沖鏡, 沖完用d廁紙抺鏡, 又d油又抺唔清~~~ 人地收得貴, 真係有原因, 唔係搵笨實架~~

升級   28.95%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-10-15 18:24 發表
    唔止唔起霧氣, 鏡面coating超堅, 我跑成4個鐘無論幾大汗大雨, 鏡面上一d痕跡都冇, 同4個鐘前o岩o岩戴時一樣咁清晰~~

之前貪平果d真係好

咁正? 唔怪得有時睇人比賽d人兜頭淋水仲諗緊唔會成鏡水跡咩

升級   48%

該用戶從未簽到

唔考慮近現問題真係多好多選擇,可惜我大近現.唔知長跑網網友有多少人為跑步/運動戴con?

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-10-15 15:04 發表

CHING....我係死慳死儲....作為獎勵自己達到目標的禮品奧

難道香港的太陽眼鏡比美國貴10倍8倍。我買的全都又輕,又無FOG,又貼面。要花HK$150以上,我就會覺得太貴了。
    我想除了不小心跌到水裏,不然,帶太陽眼鏡到水裏的機會應該很低吧。
    以前這裡也有一些標榜什麽特別功能的太陽眼鏡,跑手們都發現是誇大其詞,沒有什麽認真跑手會買的。

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 utt 於 2009-10-15 20:35 發表

咁正? 唔怪得有時睇人比賽d人兜頭淋水仲諗緊唔會成鏡水跡咩

我的HK$100鏡都無問題啊!如果你現在的鏡會起fog,花幾十蚊買瓶anti-fog噴霧就得啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-10-16 00:36 發表

難道香港的太陽眼鏡比美國貴10倍8倍。我買的全都又輕,又無FOG,又貼面。要花HK$150以上,我就會覺得太貴了。
    我想除了不小心跌到水裏,不然,帶太陽眼鏡到水裏的機會應該很低吧。
    以前這裡也有一些標榜什( ...

...使成千幾蚊買副太陽眼鏡,我都覺真係好...好貴....
    唉..我有時都覺得自己好敗家...

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-10-16 00:38 發表

我的HK$100鏡都無問題啊!如果你現在的鏡會起fog,花幾十蚊買瓶anti-fog噴霧就得啦

係d汗滴左落鏡面d跡先麻煩, 會朦哂~~~ 滴汗就真係冇得避免啦o掛??

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-10-16 01:25 發表

係d汗滴左落鏡面d跡先麻煩, 會朦哂~~~ 滴汗就真係冇得避免啦o掛??

我額頭很大汗,所以我都帶個headband比賽,通常跑一到三小時,都不會懞到看不清楚。跑完了清洗一下,就無問題了。

個人認爲,一,兩千蚊可以用作很多跑步上的用途,但是,花在太陽鏡上就不太值了。當然,如果大家每年都賺兩,三百萬,那麽,想怎樣花都可以

升級   92.85%

該用戶從未簽到

I have more than 10 pairs of sunglasses, none of them are over $30US,  I personally would not spend more than $30US for a pair of sunglass. Not worth it !!!!  Fogging problem?  $1.99US for a bottle of anti-fog spray.