香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跑山/行山鞋

升級   50.53%

該用戶從未簽到

想問一下各位師兄師姐,你地如果跑/ 快行一D 山路,EG 衛徑守麥徑等等,會著乜野鞋呢?

請指教。
+1 0
上一篇︰有冇人收到風今日田徑聯賽~第四回合~李致和跑成點下一篇︰對mizuno idaten爛左..想換下口味..各位師兄有咩推介?

升級   61.1%

該用戶從未簽到

我著對pagora(columbia)走云晒咁多山!

升級   50.53%

該用戶從未簽到

每次選跑山行山鞋時,都有以下煩腦:

保護姓高的行山鞋,通常都好重,跑平路就好辛苦....
但係輕個D..通常鞋底都好跣....

所以我好煩腦...

仲有,就係唔知大家會唔會選有GORTEX的鞋呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runners_hk 於 2009-9-21 21:18 發表
每次選跑山行山鞋時,都有以下煩腦:

保護姓高的行山鞋,通常都好重,跑平路就好辛苦....
但係輕個D..通常鞋底都好跣....

所以我好煩腦...

仲有,就係唔知大家會唔會選有GORTEX的鞋呢?

小弟最近參加了毅行者比賽,每週都操山(行加跑),自從買了Merrell的Vibrant系列"水陸二著"跑山鞋後,著了兩個月,覺得幾滿意,優點:夠輕、夠通風、防跣、快乾(行水河溪後,d水好快漏晒),對腳趾保護足夠,整體評分甚高,若問小弟再買,我也是揀它。想買平d,請看以下#1666貼子
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5411&page=84#pid365853

香港唔係好凍,所以我地唔會揀有GORTEX的鞋,又貴又重又焗,跑唔郁。

升級   50.53%

該用戶從未簽到

好吸引... 價錢亦好合理..多謝ching的資料...

btw, 我都參加左今年的雷利衛徑長徑及毅行者....^^

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   50.53%

該用戶從未簽到

回復 4# 的帖子

CHING, 想問下你最後買左邊對?

我見399個對個樣圓LOOK LOOK.... 鞋底又唔係好深...會唔會跣呢?

升級   58.67%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

於 2009-9-22 17:16 發表 小弟上星期六入咗呢對,幾輕身的﹗﹗

登錄/註冊後可看大圖
    [/quote]

升級   50.53%

該用戶從未簽到

今晚終於同朋友係馬拉X 買了對你們所講399的水陸兩著鞋..... 個度買兩對九折...三對或以上八折.... 折實362..... 超抵...
    而且女裝仲有好多COLOUR.... 全部都好靚...

等我快D試下先....

BTW.... 在此多謝各CHING CTSE的意見....^^

升級   50.53%

該用戶從未簽到

尋日買完今日試著,滿意...^^

升級   11.05%

該用戶從未簽到

回復 9# 的帖子

Do u mind to let me know which 馬拉X branch did you go?  I visited that in Shatin yet i couldn't find this model for women.  Thx!