香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

台版美記質素一問

升級   0%

該用戶從未簽到

今日見得閒,行左去睇美記啦

咁之前呢度聽過ee ctse話200元有隻衫好好著, 咁我見到美記台版有隻200元既衫(勁透,d質料明顯唔多同平時見到果d跑衫背心啦), 咁佢有特價我就買左件, 今日立即去跑左10k..

點知跑左2k已經唔想跑,想返屋企, 最後金到10k..

因為件衫實在太痴身.. 透點都冇所謂.. 但係痴到件衫濕到去條褲都好濕(即係佢濕既範圍太大去到背心尾,所以濕到條褲好西利)

仲記得柔詠ching話佢買左件美記台版.. 今日一著果然... 居然比唔上我之前件連鎖b記跑衫...

著左一次已經唔想著.. 大家如果買台版要小心. 唔知係咪所有台版都咁差.. 不過今次真係個人既教訓.. 死慳死底想買件好野,點知著左一次已經肯定唔著第二次.

各位ching/ctse有冇呢d經歷.. ? 想搵件唔係勁貴但係好既跑衫真係咁難?

另外想問佢印尼出果d又點呢? 今日見到佢就算寫japso 都好似係係印尼製, 所以自問唔識分
+1 0
上一篇︰1/10/2009 大尾督國慶跑下一篇︰2009.10.1 國慶長跑 10公里比賽 by 豆豆媽

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

econecon 師兄..都中招.
    小弟果件台灣"美記"vest 都係用來"舉鐡"著算了.
    印尼出果d都ok...小弟都有.....
    另外"3間"有件都好正, 要$299,小弟有件黃色大碼...
    之後出過紅色, 白/藍....

升級   0%

開心

升級   7%

該用戶從未簽到

黃色而家好似唔見有喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-10-2 01:19 發表
    另外"3間"有件都好正, 要$299,小弟有件黃色大碼...

中得好緊要.. 我以為果種質料夠特別咪買囉, 點知你比我換. 我寧願著番出口店果d

難怪除左你之外, 我聽到有人用垃圾形容美記台版

不過我見到就算係japso 美記都寫made in indonesia

呢點就唔多明啦

至於印尼出既美記, 小弟有條tight褲, 感覺良好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-10-2 01:19 發表

想問ching, 美記係咪要japso版先好著? 同埋nike 159元果隻你有冇著過? 如果好似美記台版咁, 我唔會諗.. 真係好似抺地布咁差..

升級   29%

該用戶從未簽到

呢款都唔錯~~

Tops:
    http://www.2xu.com/triathlon/mt1382a.html

Shorts:
    http://www.2xu.com/triathlon/mt1118b.html

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   45.6%

該用戶從未簽到

"japso" means Japan size, may not make in Japan.

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-10-3 22:30 發表

件衫似乎好緊身

Yes~~ 係tight fit, 有一定程度o既壓力俾倒d肌肉, 可增加血液流動, 減少乳酸積聚, 減低肌肉多餘震動~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-10-3 23:00 發表
    "japso" means Japan size, may not make in Japan.

又學到野. 即係我連日版係咩都唔知

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2009-10-2 10:00 發表

想問ching, 美記係咪要japso版先好著? 同埋nike 159元果隻你有冇著過? 如果好似美記台版咁, 我唔會諗.. 真係好似抺地布咁差..

nike 就無著過....
    小弟追開"美記"的....不過開似想買多d"老虎"....其實自己最緊要個款"型"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-10-5 00:31 發表

nike 就無著過....
    小弟追開"美記"的....不過開似想買多d"老虎"....其實自己最緊要個款"型"

對我黎講舒適係比"型"更重要,尤其經過今次台版美記一役(我唔會有好多錢買好多衫,一件真係著好多年果d),真係算係個人捨得少少去買件百幾元既背心.. 平時絶唔著背心出街既..

點只出黎差到咁.. 唉..

升級   95.6%

該用戶從未簽到

彩去買衫之前睇到呢個post, 尋日去買背心, 見到台版的望都唔望,
    最後買左件印尼造的, 著落去感覺好好, 不過要真係著落身跑先知質料得唔得喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-6 09:31 發表
    好彩去買衫之前睇到呢個post, 尋日去買背心, 見到台版的望都唔望,
    最後買左件印尼造的, 著落去感覺好好, 不過要真係著落身跑先知質料得唔得喇

係呀, 我其實買呢件係因為聽到ee ctse話200元原價既美記衫好舒服唔痴身, 我諗我都誤會左佢啦, 因為呢件衫一定差過出口店果D好多添...

你比我要件台版同出口店.. 我揀出口店..

印尼果D幾錢呀你買左.. 我雖然買錯左. 但係本身得一件背心, 睇個款想有得換都要買多件

Ching著果件可唔可以報告下呀? 價錢? 款? 唔該晒

升級   95.6%

該用戶從未簽到

我買左 $155 (已10% off) 間鋪位置係旺角花園街轉角位, 海皇粥店隔離, 好長0個條天穚底
    個款我要返屋企先影到相俾 ching 睇, cutting就同我地件網衫背心差不多, 黑色

升級   0%

開心

原帖由 kito807 於 2009-10-6 11:50 發表
    我買左 $155 (已10% off) 間鋪位置係旺角花園街轉角位, 海皇粥店隔離, 好長0個條天穚底
    個款我要返屋企先影到相俾 ching 睇, cutting就同我地件網衫背心差不多, 黑色

果間店都有好多貨選擇.............
    下次行開都可能買過件vest....因為之前果件台灣"美記"中左招....要多件vest先夠換.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-10-6 12:34 發表

果間店都有好多貨選擇.............
    下次行開都可能買過件vest....因為之前果件台灣"美記"中左招....要多件vest先夠換.

我用垃圾黎形容台灣美記.. 你地話果間係咩店我都未知..