香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: kito807
打印 上一主題 下一主題

New Balance 1063 平時長距離練習得唔得?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 POP168 於 2009-10-11 16:35 發表

neutral即避震型鞋款,全個中底硬度一樣,比內旋不足或腳外翻D人著,如NBx1063,rider 12
Supported即穩定型鞋款,通常是由足弓處至後腳跟區域使用高硬度中底支撐材質,除左Mizuno之外大部份牌子鞋中底內側會見到灰色網 ...

THANKS 師兄, 依家明晒~~

我對RIDER 真係買得幾平, 間鋪依家好似已執左 (係長沙灣), 不過我有個FD 係旺角允X 賣到好似係 500左右, 差好少啫

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-12 00:59 發表

THANKS 師兄, 依家明晒~~

我對RIDER 真係買得幾平, 間鋪依家好似已執左 (係長沙灣), 不過我有個FD 係旺角允X 賣到好似係 500左右, 差好少啫

500基本上係公價,去到邊都係呢個價

升級   2.63%

該用戶從未簽到

kito807兄:

問一下你係邊頭做野?我都想搵平價跑鞋.
唔該先

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 pokingrun 於 2009-10-12 14:55 發表
kito807兄:

問一下你係邊頭做野?我都想搵平價跑鞋.
唔該先

返荔枝角呀

樓下長沙灣廣場有間好細間ga 鞋鋪 (上一層扶手電梯), 數埋得五六款 nb 跑鞋, 特價的都繼碼, 要睇運氣

過隔離條屋村0個度都有間都成日特價, 不過已結業......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-12 15:44 發表

返荔枝角呀

樓下長沙灣廣場有間好細間ga 鞋鋪 (上一層扶手電梯), 數埋得五六款 nb 跑鞋, 特價的都繼碼, 要睇運氣

過隔離條屋村0個度都有間都成日特價, 不過已結業......

好多時斷碼鞋都要睇運動.. 想買平野係咁架啦, 冇計啦

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

穩定型鞋款最大可連續跑步速度: 12.0 km/h[10.4 km/h for easy spd.]

升級   2.63%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-12 15:44 發表

返荔枝角呀

CHing,
    唔該晒.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 洛虎添 於 2009-10-12 19:50 發表
    穩定型鞋款最大可連續跑步速度: 12.0 km/h[10.4 km/h for easy spd.]

請問咩叫最大可連續跑步速度

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-10 18:24 發表
    今日去買, 但係1063 無我碼....
    結果我買左 1224, 都係 $399

試左跑一段路, 感覺唔錯好舒服, 不過要真正跑轉長距離先知掂唔掂

昨日見到允x outlet賣499

請問ching係邊度見到1063賣399?

升級   18.42%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-11-7 12:10 發表

昨日見到允x outlet賣499

請問ching係邊度見到1063賣399?

你唔係話1063太重咩
    我係將軍澳見到1063特貨$459,如果買満2件特價貨再9折,買満3件特價貨再8折
    即1063最平可做到$367
    另外我見到運毒家asics 1130做緊特價$489,想買離試下,不過如果再買就3個月內買第5對跑鞋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 POP168 於 2009-11-7 13:52 發表

你唔係話1063太重咩
    我係將軍澳見到1063特貨$459,如果買満2件特價貨再9折,買満3件特價貨再8折
    另外我見到運毒家asics 1130做緊特價$489,想買離試下,不過如果再買就3個月內買第 ...

你好多對鞋呀!!! 4對..

我得1對.. 真係唔夠洗

跑褲有,跑衫就求其(而家果件都ok舒服雜牌),特價買埋跑襪(不過真係同著普通襪冇分別,後悔中)

跑鞋就只係得一對,唔夠著

雖然我而家都唔會日日跑,但係一對真係唔夠

Ching有邊4對跑鞋

升級   18.42%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-11-7 15:19 發表

你好多對鞋呀!!! 4對..

我得1對.. 真係唔夠洗

跑褲有,跑衫就求其(而家果件都ok舒服雜牌),特價買埋跑襪(不過真係同著普通襪冇分別,後悔中)

跑鞋就只係得一對,唔夠著

雖然我而家都唔會日日跑,但係一對 ...

1) MIZUNO Wave Vitalis 3 $290  剛開始學跑,咩都唔識當時個個都話美記好,又貪平所以就買左,結果跑到傷晒,成個9月半休養傷,所以我對美記無咩好感,以經絕對唔會再著來跑,只著出街同反工
    2) adidas Supernova Sequence $450 我依家集中試緊E對鞋,試左大約1個月,不斷加距離,加速度,但就無傷無痛,我自己就覺得好好,同平價美記差太遠
    3) adidas SUPERNOVA GLIDE $360 未試真待平
    4) NB MR1063 $367 未試真待平
    我只會買特價嘢,非特價跟本唔洗急

升級   7.8%

開心
  • 簽到天數: 52 天

原帖由 POP168 於 2009-11-7 13:52 發表

你唔係話1063太重咩
    另外我見到運毒家asics 1130做緊特價$489,想買離試下,不過如果再買就3個月內買第 ...

ching, 可唔可以PM個地址比我, 因我找過好多地方都找唔到有1063買呀
    唔該ching

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 POP168 於 2009-11-8 14:22 發表

1) MIZUNO Wave Vitalis 3 $290  剛開始學跑,咩都唔識當時個個都話美記好,又貪平所以就買左,結果跑到傷晒,成個9月半休養傷,所以我對美記無咩好感,以經絕對唔會再著來跑,只著出街同反工
    2) adidas Supernova Seque ...

Supernova Glide 三百六咁平架咩? 原價幾錢?

我而家有兩對NB MR749. 有一對著左500k以上, 最底果層都蝕到見到第二層, 再著黎做長課我驚受傷.  好似好多人大讚呢對, 所以我對呢對有興趣

升級   18.42%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-12-11 16:26 發表

Supernova Glide 三百六咁平架咩? 原價幾錢?

我而家有兩對NB MR749. 有一對著左500k以上, 最底果層都蝕到見到第二層, 再著黎做長課我驚受傷.  好似好多人大讚呢對, 所以我對呢對有興趣

Supernova Glide 原價$899,依家無晒特價啦,去三間專門店有貨,不過要正價9折
    我同你問過Aore7無你碼

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 POP168 於 2009-12-13 07:18 發表

Supernova Glide 原價$899,依家無晒特價啦,去三間專門店有貨,不過要正價9折
    我同你問過Aore7無你碼

正價九折就唔要lu

唔該晒你呀 

見到有對160元rbk其他網寫.. 唔知果對點?