香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Run-Walk-Run ~

升級   17.67%

該用戶從未簽到

渣打前16星期,我, walkbreaks, 決定,

開 BLOG!
+1 0
上一篇︰鰂魚涌新手報到下一篇︰將軍澳新手報到

升級   17.67%

該用戶從未簽到

昨日打通hotline,分行交既form,應該報到全馬.

4/11
8x800 (行100跑700) 46min for 6.4km (5-6min per 800m)

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

升級   70.33%

該用戶從未簽到

升級   17.67%

該用戶從未簽到

Thank you ching!

渣打分行交form其實仲未confirm報唔報到, 希望下week有好消息la
    呢幾日上網搵plan練全馬. 昨天朝打左幾個鐘籃球. 其實打波既運動量都唔知點唔計入里數...

今天中午
    8/11
    12x800 (行100跑700) 68min for 9.6km (5-6min per 800m)

升級   66.2%

開心
  • 簽到天數: 2 天

恭喜 Walkbreaks Ching 開blog 大吉,.....加油呀,...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

恭喜CHING, 開BLOG大吉

升級   17.67%

該用戶從未簽到

feifanchun and sue, thank you!! 大家都加油!

10/11
    800 (跑,6m30s)
    2 x 1600
    9m15s
    8m30s
    with jogging break and cool down, 2x400
    TOTAL:  3 miles (4800m)

可以話已開始實行一個全馬plan. 參考左網上一d plan (runnersworld.com 既articles 同入面"smartcoach" functiuon) 低milage.志在完成.同時唔想完全唔打波.
    而家跑既speed係比smart coach recommend既快,之後都可能會加快增加每week距離
    我跑既運動場雖然係400m圈,但係設計到較多不規則彎位.較多變化係好,唔洗跑極都係一樣既彎 (當然都係左轉較多) 但係speedwork會較難.想對要著咬地好d既鞋.

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

恭喜CHING, 開BLOG大吉

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   17.67%

該用戶從未簽到

Hi Blurmax ching, I enjoy reading your blog! Both the text and pics are nice! what cam do you use to take pics during your run?

上次update過之後, 呢四五日都冇練跑.不過都打左兩次籃球.friday晚3on3,個幾鐘.今早打全場,成兩三個鐘. 其實當有兩三個鐘的空檔,貪玩既我就好可能揀打波而不去跑.算是cross training吧. 到遲d 練到高mileage就會乖乖地做多d long run.

冇跑,部份係因為見同我差唔多時間交form到分行報渣打既ching已confirm報到.而自己就未有消息.真係好冇心機.

早兩日再打去hotline,staff話可能張form有d問題.會再覆我.

今日再上website check entry status:
    "報 名 狀 況:
    請求正在處理中,請稍候再試"      總算好過之前話"未有資料"

希望會ok,到時可以同各位一齊跑!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

開blog 大吉~

升級   17.67%

該用戶從未簽到

Thank you Charson!!

too cold at night!!
    今天morning
    19/11
    12x800 (行100跑700) 70min for 9.6km (5-6min per 800m)

I am going to raise up the mileage.... 比上年預備半馬,今年早左開始(16weeks).但係真係會怕全馬練唔夠要上車...努力努力

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

Ching 歡迎開blog , 我都係由比賽開始寫blog ga, wow..........加油, 順便買吓廣告, 歡迎到訪我個blog, 大家交流吓la

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Hi Blurmax ching, I enjoy reading your blog! Both the text and pics are nice! what cam do you use to take pics during your run?

Walkbreaks Ching,

Thanks for ur  appreciation!

Apart from those self protraits, most of the pics in my blog were taken by other "professional" photographers indeed.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   17.67%

該用戶從未簽到

Tarry and Blurmax Ching, 多謝打氣! 希望會學到你地咁勤力, 無論練跑同update個blog都係!

我比較心散,上week都係跑得一次,反而有兩晚去左打波.真係要push自己跟番plan練.

23/11 唔算太冷,唔大風
    維園籃球場->行人天橋出避風塘->狗公園->一直沿海到中環天星折返 (11-12k??)
    去程:45min
    回程:40min
    年頭未天熱都有跑呢條路.比半年前現在感覺跑得較輕鬆~
    為應付渣打,將來會試其他多d斜坡既路線

升級   100%

奮鬥

原帖由 WalkBreaks 於 2009-11-24 01:10 發表
    Tarry and Blurmax Ching, 多謝打氣! 希望會學到你地咁勤力, 無論練跑同update個blog都係!

我比較心散,上week都係跑得一次,反而有兩晚去左打波.真係要push自己跟番plan練.

23/11 唔算太冷,唔大風
    維園籃球場- ...

walkbreaks ching, 加油ar~~~~~~~我會入黎睇你有無偷懶ga, wow..................

升級   100%

奮鬥

WalkBreaks ching, 首先多謝 你到訪我個blog , 小妹都係好慢好懶ga, 唔緊要, 大家互相提醒, 長跑網有好多動人故事, 可以向佢哋學習, 仲可以互相建立, 加油ar.......

升級   100%

奮鬥

多d到訪別人個blog, 自己方知唔夠努力gala, 得益既係自己, 我覺得跑步係先由個心出發 , 加油~~~~~~

升級   17.67%

該用戶從未簽到

thanks tarry!
    其實我都好鍾意睇人d blog八下人地點練,有咩平野好野買呀~

今天早上 廿幾度
    十一月底仲好似夏天咁~ crazy
    27/11
    5x800 (行100跑700)
    5m21
    5m04
    4m51
    4m55
    5m10

25m21 for 2.5 mile (4km)

而家都係用梗最簡單既電子表計時.分段靠記
    其實我都買左果隻百幾蚊casio跑步表.不過一段時間冇用要溫下個說明書先記得點計lap....

睇到文章話步頻(long run)最少要有90(完成一左一右為一次).否則較易傷. 今日數下,好似都唔夠90.一試加密就有d亂,好細步好累.
    再search下runnersworld睇下先

升級   17.67%

該用戶從未簽到

http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-238-267-268-11826-0,00.html

請看"counting stride",關於步頻.
    大家點睇?