香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

WAVE CREATION 11 入手

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

小弟一路都無買開美記既鞋, 想買隻係美記10k 跑,
    原本見到隻rider 13, 就想入貨,
    但見到d 師兄post , 肥仔好似岩 wave creation 系列多d..
    所以就上佢個日本官網睇,
    就俾我發現在wave creation 就來出11...
    攪到我有d 心大心細添...
    大家有乜意見提供, 買左隻rider 再睇定d 隻creation 定點?
    and 係跑步保護上, 係唔係真係好d...

WAVE CREATION 11

http://www.mizuno.jp/catalog/product/8KN000/113001009/

不過我估你班魔鬼一定叫我買左rider 再買creation

最新UPDATE , 今日去允記想買RIDER 13 既時候, 見到CREATION 11 都出左...
    即時兩隻都試下....... 最後都係選左11 ... 860 八折 , 送多一對襪俾我添......

+1 0
    上一篇︰我個11歲女由短跑轉兼長跑分享下一篇︰祝皇上11月22日生日快樂

升級   47.37%

該用戶從未簽到

CREATION 會比 RIDER 重....要睇吓你有咩需求

升級   36.32%

該用戶從未簽到

恕小弟資歷淺..
    但我既意見係 如果你身體比較肥同重
    我覺得就揀返隻避震好d既先 無咁傷腳同埋 跑落都舒服d嫁^^
    若果跑到去比賽 或者你覺得有需要換對新鞋而體重又有明顯減退
    我覺得到時先再去諗都唔遲
    當然想減肥 除左運動 更係仲有限制自己平時既飲食啦..
    希望我淺薄既意見可以幫到大大你..

升級   100%

開心

原帖由 朱古力 於 21-11-2009 23:58 發表
    恕小弟資歷淺..
    但我既意見係 如果你身體比較肥同重
    我覺得就揀返隻避震好d既先 無咁傷腳同埋 跑落都舒服d嫁^^
    若果跑到去比賽 或者你覺得有需要換對新鞋而體重又有明顯減退
    我覺得到時先再去諗都唔遲
    當然想減 ...

多謝你既意見提供, 其實我所提既兩隻,
    都係比較適合重既人去做練習同跑比賽, 比賽, 我就唔會為求快,
    所以唔會話比賽先著d 特別輕既跑鞋...

升級   36.32%

該用戶從未簽到

咁最重要就係對岩自己既囉^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-11-22 01:19 發表

多謝你既意見提供, 其實我所提既兩隻,
    都係比較適合重既人去做練習同跑比賽, 比賽, 我就唔會為求快,
    所以唔會話比賽先著d 特別輕既跑鞋...

pakcb ching兩對佢都著過. 但係rider 12佢話唔岩佢, 著左唔多掂, 但係creation就岩晒佢

查實我都想買對rider, 但係我覺得我可能唔駛買呢個重量既鞋, 加上我最近入左對平野, 有排著

升級   18.42%

該用戶從未簽到

WAVE CREATION 11以經出左啦
    你可以去試著下

升級   100%

開心

原帖由 POP168 於 22-11-2009 14:44 發表
    WAVE CREATION 11以經出左啦
    你可以去試著下

我都知... 仲買左添

今晚post d 相上來~~~

升級   100%

開心

已經POST 左D 相...
    應該聽日就會落地....

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

我今日都買左呀!!!  

升級   100%

開心

原帖由 齋老味 於 23-11-2009 16:29 發表
    我今日都買左呀!!!  " />" />

我都打算今晚爆番個10K~

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 wlau 於 2009-11-23 17:41 發表

我都打算今晚爆番個10K~

我禽晚爆完10k
    連腳板底都爆埋......... 痛!

升級   18.42%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-11-24 11:08 發表

我禽晚爆完10k
    連腳板底都爆埋......... 痛! " />" />

睇來CREATION 11 未有改善鞋底過硬問題

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 POP168 於 2009-11-24 13:39 發表

睇來CREATION 11 未有改善鞋底過硬問題

唔知係咪新鞋問題
    不過今日就冇事
    一d痛都冇
    希望下次跑都冇事啦
    我諗住著佢黎跑渣打架..........  

升級   4.75%

該用戶從未簽到

回復 1# 12# 的帖子

其實兩位師兄有無試過其他牌子的選擇?
    例如:
    NB 1063, 1224/5
    Asics Nimbus
    etc

升級   70%

該用戶從未簽到

恭喜樓主入手

我亦有9和10, 我覺得10已經改善左過硬既問題。唔知樓主用左11後, 感覺如何呢? 我本人其實幾支持呢個系列

升級   100%

開心

原帖由 bello 於 24-11-2009 19:18 發表
    例如:
    etc

之前都著開nb , 但唔多識買鞋, 最近著果隻叫 rt965, 係來到這個網先知咁多學問...
    我見我未買過美記鞋, 所以就試下買對, 今次係第一次著creation 系列, 見人話岩肥仔(大隻啦).....所以就買左佢...
    下次有再買鞋, 會試下 asics , 再之後先會返去選nb... ....

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 yougoaligoal 於 2009-11-24 19:52 發表
    我亦有9和10, 我覺得10已經改善左過硬既問題。唔知樓主用左11後, 感覺如何呢? 我本人其實幾支持呢個系列

我係肥人
    所以買 creation
    貪佢緩震較好
    本來想買 10
    但係著緊 max air 既 nike 所以冇買
    家陣對 nike 被我跑殘左
    所以想買多對
    點知見到 11 都出左
    價錢仲同 10 一樣
    咁就即刻買囉.............  

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 bello 於 2009-11-24 19:18 發表
    例如:
    etc

我著埋尼對 美記鞋
    等我再輕磅d
    就買返對 Asics 著下先!!!  

升級   18.42%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-11-25 10:32 發表

我著埋尼對 美記鞋
    等我再輕磅d
    就買返對 Asics 著下先!!!  " />" />" />" />" />jhkjh

以上依d鞋全部比重人著架