香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: spmho
打印 上一主題 下一主題

請問各位在那裏買跑鞋呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

oscar 兄, 東京係美記行貨總代理, 分店地址請參考以下:

http://www.mizuno-hk.com/main.asp?tar=retail

旺角太子總店款最多呎碼最齊, 近太子始創中心後面(如面向彌敦道係前面), 門面較細, 樓上o個層最多"美記"鞋.

原帖由 oscar 於 21-4-2008 09:02 發表
東京係邊度黎架﹖我未聽過啊!因為通常無時間同埋遠,所以都係係巿中心買就算!
我都要差唔多買鞋囉!對練習跑鞋啲避震已減弱了不少!

升級   0%

該用戶從未簽到

荃灣千色店內有東京,款式都幾齊.

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-4-21 10:12 發表
有興趣既C兄/C姐, 請傳"短消息"及寫上地址, 小弟郵寄比閣下.

send左啦

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 23# 的帖子

stanleyhpm兄, 已經收到閣下既地址, 今晚會整理再寄上.

升級   81%

該用戶從未簽到

我就邊度都買過跑鞋,見價錢岩o既就買
除非我有coupon,如果唔係都只係會去太子東京睇款,大家都知道o個度d staff o既服務態度有機出名…
其他牌子o既專門店都係睇款多…
其實只要你睇岩款,有時你去d大o既連鎖店又或者波鞋街會搵到特價又岩價錢o既心水貨…好多時都有驚喜

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2008-4-22 10:21 發表
我就邊度都買過跑鞋,見價錢岩o既就買
除非我有coupon,如果唔係都只係會去太子東京睇款,大家都知道o個度d staff o既服務態度有機出名…
其他牌子o既專門店都係睇款多…
其實只要你睇岩款,有時你去d大o既連鎖店 ...

同意,我有幾張東京的coupon,但係D coupon有同無都無分別,因為好多本身都有Discount,而特價貨品就無得用Coupon,所以都係揀唔落手,同埋佢地的態度真係好鬼差。

我鐘意去灣仔10K買,佢地好好人,而且我仲有八折咭添。

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-4-19 10:58 發表
Hi ck,
Simply check the web site of "Athletics Nation" by Google, you can find the shop address

收到, 唔該晒

升級   52.33%

該用戶從未簽到

各位C兄/C姐:

小弟有旺角東京Mizuno(八折) Coupon一張(六月尾到期)最高可購買2000元 Mizuno 產品,  有冇C兄/C姐想要?有興趣可PM我。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 alex504992004 於 26/5/2008 09:59 發表
各位C兄/C姐:

小弟有旺角東京Mizuno(八折) Coupon一張(六月尾到期)最高可購買2000元 Mizuno 產品,  有冇C兄/C姐想要?有興趣可PM我。

我都有,pm 我都得。

升級   3.16%

該用戶從未簽到

我在跑會搵教練買,75折!!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 綿羊仔 於 2008-6-13 15:42 發表
    我在跑會搵教練買,75折!!

你跑邊個會呀?
    買那一個品牌呢?

升級   3.16%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-6-13 16:46 發表

你跑邊個會呀?
    買那一個品牌呢?

邊個會,唔方便講呢!!
    品牌 - 美津
    其實每個教練都有門路買鞋有折,視乎教練會否賺你錢!!
    我跟過2個會,都有得買.

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

你跑邊個會呀?
    買那一個品牌呢?

I wish to know the answer too

升級   20%

該用戶從未簽到

我就最近去咗荔枝角 海麗村 那間運動舖!

好得意既就係 有一個叫小白,另一個....忘記 x添 !

一個鍾意跑步,一個是足型同埋物理治療師;那個叫小白的好好傾,都幾pro,分析我的足型、跑姿和跑鞋選擇。

同佢吹水,仲吹咗幾對鞋,仲攞埋佢電話添。

不過佢長跑就好少,跑山就好多。

那店有的跑鞋:MIZUNO, New Balance, Nike, Adidas, 仲有 axxxx txxxx。

mizuno 我見咁多地方 (除東京) 佢比較齊款、碼多,優惠..........
    new balance 我昨天又買咗對 902、1002 合共600。

----------------------------------------------------------
    ps:原來那x添不是佢同事,是他師兄,那天他師兄正在他店舖買鞋,巧遇物理治療師給我 itb 的忠告。

升級   92.85%

該用戶從未簽到

小弟D跑步鞋和accessories多數上網買的. 這三間公司我覺得好多時都有good deal.

www.runningwarehouse.com  (free shipping and free return and exchange ~~ )

www.kellysrunningwarehouse.com

http://www.roadrunnersports.com/rrs/

各位不防compare prices, 香港貴或花旗國貴呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2008-6-15 17:17 發表
    以香港黎計,你個面貴啲,因為啲鞋要坐船,運費都加埋入成本到囉!

咁講法o係鋪頭買咪仲貴. 上網買算係最平架啦!

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

登錄/註冊後可看大圖

升級   32%

該用戶從未簽到

荃灣中興多,
    因為有折ma

不過好多時都d鞋斷晒碼,就too bad d

要較啱時間去睇...