香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

2010 馬鞍山杯8k比賽

關閉 [複製鏈接]

升級   77.6%

該用戶從未簽到

我果日會帶 30 個小朋友同家長一同跑 2 公里, 我自已就跑 8 公里. 萬望各位 2 公團影相高手高抬貴手, 多影佢地幾幅... 多謝多謝..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2010-2-18 16:26 發表
我果日會帶 30 個小朋友同家長一同跑 2 公里, 我自已就跑 8 公里. 萬望各位 2 公團影相高手高抬貴手, 多影佢地幾幅... 多謝多謝..

colemen 師兄,請問以閣下意見,擺邊個位映先最好,又可以映多d小朋友、家長,又可以映到其他跑8K既網友呀?唔想係起步無幾耐果度,因d人未疏散,一大班人好難映單頭。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-2-18 12:20 發表
遲了...報唔到...
大家加油 !

Terry, 咁來唔來影相呀?

升級   77.6%

該用戶從未簽到

亮哥,

若果你肯出手, 咁就卻之不恭啦, 但一切以不影響你當日一行之目的為原則.

若果可以的話, 最理想我估計在 2 公里折返點上 (即 1 公里). 估計佢地應該係起步 5 - 10 分鐘內全部到達. 到時應該還有充裕時間到其他位置為各 ching ctse 拍照.

http://202.131.44.50/activist/doc/2010_longrun_inf.pdf

若果有另外提議, 不妨提出參詳參詳....

我地班小朋友好易認, 全部都係黃色短袖 T Shirt.

希望憑亮哥技術, 能為他們留下一個好回憶, 亦鼓勵他們下次再參加長跑活動.

感謝感謝.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2010-2-18 21:43 發表
亮哥,

若果你肯出手, 咁就卻之不恭啦, 但一切以不影響你當日一行之目的為原則.

若果可以的話, 最理想我估計在 2 公里折返點上 (即 1 公里). 估計佢地應該係起步 5 - 10 分鐘內全部到達. 到時應該還有充裕時間 ...

colemen 兄太客氣了,難得有咁多人肯俾小弟學下映相,只怕學藝未精,令他們失望姐!
好的,小弟先去1K呢個位,映晒d小朋友及家長們後,行過少少等映其他人回程吧!

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 colemen 於 2010-2-18 21:43 發表
    亮哥,

若果可以的話, 最理想我估計在 2 公里折返點上 (即 1 公里). 估計佢地應該係起步 5 - 10 分鐘內全部到達. 到時應該還有充裕時間 ...

如果唔嫌棄我只有傻瓜機,我都會幫小朋友們影多些相的,希望引起他她們有更大興趣繼續這運動。

升級   0%

該用戶從未簽到

男子隊際:
    1.\ Andyho
    2.\ kinkin
    3.\ cfchan
    4.\ stam
    5.\ econecon
    6.\ Terrysze
    7.\ smchan
    8.\ 花子Dee
    9.\ 拜仁之魂
    10.\細明哥
    11.\ lewischan
    12.\ 大圍 (泰基-虎頭蛇尾隊)

香港長跑網@長跑長友A-慢腳同盟
    1.Kenneth
    2.亞平
    3.高佬
    4.Gills
    5.joecmk
    6.添哥(秘密武器)

香港長跑網-大西北同盟
    1.B
    2. oscar(8k無次跑得好,今次真係好希望可以跑好D)
    3. 神童威威
    4. 711
    5. Kenny Choi (咁多人玩,再黎過)

香港長跑網@長跑長友2010
    1. 山貓
    2. nomatterwhat2
    3. 天鬼
    4. 得得地
    5. stanwong
    6. alfredfong

男子個人
    1.sleung2002hk(岩岩決定報)
    2. 亞聰
    3. -R- (見你報..我來影番你...答謝你鑊鑊都影我唔到.. )
    4. kan0902
    5. 智智爺爺

女子個人
    1. 豆豆媽
    2. sue (豆豆媽去, 我又去)

2工團
    1.龜速行(攝影新生手)
    2. Allanccl (攝影超新手)
    3. 慢子(攝影超超超新新手)

升級   4.75%

該用戶從未簽到

我都好有可能去影相,想問下個rundown 係點架
    1。2K 幾點起跑?是否跟著8K起跑之後,抑或係點?
    2。是否會上天橋過馬路?
    3。起跑和終點前會否在場內繞一圈,或跑一段?

唔該晒!

升級   5.2%

該用戶從未簽到

原帖由 bello 於 2010-2-19 20:58 發表
    我都好有可能去影相,想問下個rundown 係點架
    1。2K 幾點起跑?是否跟著8K起跑之後,抑或係點?
    2。是否會上天橋過馬路?
    3。起跑和終點前會否在場內繞一圈,或跑一段?

唔該晒!

bello師兄, 如果照上年rundown:
    1. 跟住8k之後起跑
    2. 出mos運動場左轉...跟住落隧道跑出海濱長廊至大約沙田醫院對開折返
    3. 起跑......半個圈直出街, 返回跑半個圈衝線

希望師兄你明白我簡介..........

升級   4.75%

該用戶從未簽到

回復 209# 的帖子

唔該晒高佬師兄!

都明白了,只剩一點:
    跑出海濱長廊的路,只否就是那居屋同聽濤雅園中間那條?

升級   5.2%

該用戶從未簽到

原帖由 bello 於 2010-2-19 23:15 發表
    唔該晒高佬師兄!

都明白了,只剩一點:
    跑出海濱長廊的路,只否就是那居屋同聽濤雅園中間那條?

全中.......正是個條路

升級   4.75%

該用戶從未簽到

回復 211# 的帖子

再次唔該晒高佬師兄!

男子隊際:
    1.\ Andyho
    2.\ kinkin
    3.\ cfchan
    4.\ stam
    7.\ smchan
    8.\ 花子Dee
    9.\ 拜仁之魂
    10.\細明哥

1.Kenneth
    2.亞平
    3.高佬
    4.Gills
    5.joecmk
    6.添哥(秘密武器)

香港長跑網-大西北同盟
    1.B
    2. oscar(8k無次跑得好,今次真係好希望可以跑好D)
    3. 神童威威
    4. 711

1. 山貓
    3. 天鬼
    4. 得得地
    5. stanwong

男子個人
    2. 亞聰
    3. -R- (見你報..我來影番你...答謝你鑊鑊都影我唔到.. )
    4. kan0902
    5. 智智爺爺

女子個人
    1. 豆豆媽

2工團
    4. Bello (只影過3次體育甘多,超...極極極新手仲係我 )

升級   77.6%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2010-2-19 18:23 發表

如果唔嫌棄我只有傻瓜機,我都會幫小朋友們影多些相的,希望引起他她們有更大興趣繼續這運動。

多謝 runrun ctse, 亮哥同各位 2 公...

我地呢班小朋友都係8 - 11 歲左右, 都有一定戶外活動經驗. 很多人都講呢代剩係識打機, 我就不太相信,只要多點鼓勵同花心思, 我相信他們會有興趣跑下去...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.74%

該用戶從未簽到

Hi , I check from webMap & found 2 sport centres in Ma On Shan,
    anyone can tell which one for the race ?

Many Thanks.

升級   13.2%

該用戶從未簽到

回復 211# 的帖子
    再次唔該晒高佬師兄!

男子隊際:
    1.\ Andyho
    2.\ kinkin
    3.\ cfchan
    4.\ stam
    7.\ smchan
    8.\ 花子Dee
    9.\ 拜仁之魂
    10.\細明哥

1.Kenneth
    2.亞平
    3.高佬
    4.Gills
    5.joecmk
    6.添哥(秘密武器)

香港長跑網-大西北同盟
    1.B(因傷或會缺陣)
    2. oscar(8k無次跑得好,新年又凍到無普,搞到又唔夠里數,今次又hea跑算數﹖)
    3. 神童威威(因傷但仍要上陣,階因有十足天分)
    4. 711

1. 山貓
    3. 天鬼
    4. 得得地
    5. stanwong

男子個人
    2. 亞聰
    4. kan0902
    5. 智智爺爺

女子個人
    1. 豆豆媽

2工團
    4. Bello (只影過3次體育甘多,超...極極極新手仲係我 )
    5. slowrunner (街坊落街路過見人狂奔手癢攝影超(x10)極(x10)新手)

升級   13.2%

該用戶從未簽到

原帖由 thomasyu2010 於 2010-2-20 08:33 發表
    Hi , I check from webMap & found 2 sport centres in Ma On Shan,
    anyone can tell which one for the race ?

Many Thanks.

Ma On Shan Sports Ground, to the east of Chung On Estate, at the north of Heng On Estate.

See http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%A6%AC%E9%9E%8D%E5%B1%B1%E9%81%8B%E5%8B%95%E5%A0%B4

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-2-18 20:20 發表

Terry, 咁來唔來影相呀?

Sorry...來唔到影相.

升級   54.74%

該用戶從未簽到

原帖由 slowrunner 於 2010-2-20 09:07 發表

Ma On Shan Sports Ground, to the east of Chung On Estate, at the north of Heng On Estate.

See http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%A6%AC%E9%9E%8D%E5%B1%B1%E9%81%8B%E5%8B%95%E5%A0%B4

Got it. thks a lot slowrunner

升級   4.75%

該用戶從未簽到

大埔區 Car Pool 順風車

大埔區來回馬鞍山,會泊頌安村,天橋過去就是賽場
    有意乘坐的ching ctse請pm小弟閣下的上車地點
    預算8am到達賽場夠早未,請隨便建議