香港長跑網  - 長跑長友

樓主: KingSimon
打印 上一主題 下一主題

唔該大家幫幫眼........請問邊隻顏色靚d丫?~~~~~~

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 wewahaha 於 2010-1-26 11:45 發表

ching,真羨慕,我足足69kg,重你一半,減極都減唔到。
    你44kg咁輕我諗唔使著kayano,似乎重身些少,買對輕身
    些少練長課都ok丫。
    我得161cm咋=.=....根據番我個體重,我都係偏輕少少姐....我今日磅到101磅...肥左...
    我對其他人既高度都好羨慕架~~
    我隻腳最近傷左,我驚康復之後再傷手尾會好長,今次換對保護極強既~haha~

升級   0%

開心

有冇人知道一對kayano16大約可以跑幾多km....
    我驚唔耐用...

升級   52.11%

該用戶從未簽到

藍色

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 wewahaha 於 2010-1-24 19:51 發表
    Adidas就真係出左隻全螢光綠既跑鞋,
    Boston同另外一個model,正到癲,
    不過從來未著過Adidas,唔敢買。

boston 知唔知賣幾錢?

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-1-26 00:43 發表

我第一對+唯一一對跑鞋就係adidas,係adizero LT,我覺得好輕.....不過因為保護唔夠,我個右膝外側傷左lu-.-
    我果對都幾kum用!!~跑左我諗....300km掛~~個底冇乜蝕到,幾好!~可能因為我輕啦...我得44kg....

LT呢對我都有著, 真係好輕, 跑TRACK, 跑40KM到有少少蝕, 未試過用佢跑長課, 最多15K, 感覺保護唔夠, 唔感跑長課,
    CHING 44KG真係幾輕, 我約60KG到, 如跑到500KM已經好好, 不過可能難D, 除非唔跑街...
    CHING 用佢最長跑幾多? 我正考慮緊用唔用佢全馬.....

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-1 23:54 發表
    有冇人知道一對kayano16大約可以跑幾多km....
    我驚唔耐用...

kayano號稱「跑鞋之王」,  聽講好耐用, 最少都1000KM以上我估, 不過可能重左D

升級   0%

開心

原帖由 驚青 於 2010-2-2 00:08 發表

boston 知唔知賣幾錢?
    我見到有一對$730,藍色既,新款,唔知係味你講果對...
    原帖由 驚青 於 2010-2-2 00:21 發表

LT呢對我都有著, 真係好輕, 跑TRACK, 跑40KM到有少少蝕, 未試過用佢跑長課, 最多15K, 感覺保護唔夠, 唔感跑長課,
    CHING 44KG真係幾輕, 我約60KG到, 如跑到500KM已經好好, 不過可能難D, 除非唔跑街...
    CHING 用佢最長跑幾多? 我正考慮緊用唔用佢全馬.....

你果對洗唔洗綁帶架@@?~有對唔洗綁帶既叫LT+.....唔知同LT係味一樣..
    我上次跑完12km左右,冇事....第二日番到學校pe堂跑完9分鐘....好痛,膝蓋就傷左,休息左一個幾月都未好番...
    跑馬拉松著番其他鞋安全d!!可能我隻腳比較幼身,保護力唔夠先會傷,但你你跑全馬好危險丫!
    你不如試下用佢跑20km先...用佢跑全馬好似勉強左d
    原帖由 驚青 於 2010-2-2 00:28 發表

kayano號稱「跑鞋之王」,  聽講好耐用, 最少都1000KM以上我估, 不過可能重左D
    哈哈~~1000km都好!!~我岩住用埋佢打壁球同網球..應該都得掛

升級   26.84%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 KingSimon 於 2010-2-2 18:25 發表
    哈哈~~1000km都好!!~我岩住用埋佢打壁球同網球..應該都得掛 ...

I think you can use it for swimming also..... HaHa

升級   51.05%

該用戶從未簽到

1000km似乎誇張少少,反而600-800km應該較為合理,
    不過你咁輕,相信亦唔多會拖腳跑,咁又真係可能長壽少少,
    去唔去到1000km就難講。

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-2 18:25 發表
    我見到有一對$730,藍色既,新款,唔知係味你講果對...

你果對洗唔洗綁帶架@@?~有對唔洗綁帶既叫LT+.....唔知同LT係味一樣..
    我上次跑完12km左右,冇事....第二日番到學校pe堂跑完9分鐘....好痛,膝蓋就傷左,休息左一個幾月都未好番...
    跑馬拉松著番其他鞋安全d!!可能我隻腳比較幼身,保護力唔夠先會傷,但你你跑全馬好危險丫!
    你不如試下用佢跑20km先...用佢跑全馬好似勉強左d

哈哈~~1000km都好!!~我岩住用埋佢打壁球同網球..應該都得掛

都幾貴...睇來要等特價, 你係邊間見到, 得閑去試下真身先

我對LT要綁帶既, 應該同你一樣,
    可能你唔岩著佢, 今日試左公園8K TEMPO, 感覺唔錯, 幾岩我著, 可惜好似冇新版出. 用來鍊速度幾好. 唯有留意adizero其他系列.
    其實佢就係設計俾跑馬著既, 不過可能俾300以內D人著岩D,
    都係要試下跑一次長課才死心. 不過都要買定新鞋後備...

用kayano做其他運動絕對可以, 但佢都幾重, 有成350g, 會影響速度...你得4xkg絕對可著輕d既鞋

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 wewahaha 於 2010-2-2 21:12 發表
    1000km似乎誇張少少,反而600-800km應該較為合理,
    不過你咁輕,相信亦唔多會拖腳跑,咁又真係可能長壽少少,
    去唔去到1000km就難講。

ching一定著過呢.
    想請教有冇邊只跑鞋可以有1000km?

升級   20%

該用戶從未簽到

升級   0%

開心

原帖由 驚青 於 2010-2-2 22:07 發表

都幾貴...睇來要等特價, 你係邊間見到, 得閑去試下真身先

我對LT要綁帶既, 應該同你一樣,
    可能你唔岩著佢, 今日試左公園8K TEMPO, 感覺唔錯, 幾岩我著, 可惜好似冇新版出. 用來鍊速度幾好. 唯有留意adizero其他系列.
    其實佢就係設計俾跑馬著既, 不過可能俾300以內D人著岩D,
    都係要試下跑一次長課才死心. 不過都要買定新鞋後備...

用kayano做其他運動絕對可以, 但佢都幾重, 有成350g, 會影響速度...你得4xkg絕對可著輕d既鞋

我見到果對係沙田adidas專門店睇到架~~未必係你講果對....可以去睇下既@@...我諗adidas專門店都一定有既~
    我見過鬼怕黑丫.....傷一次要休息個幾月....如果有d後遺症就慘啦....買對穩陣d既!!~等隻腳仔成長下...就轉用d保護力弱既鞋啦
    不過話時話....air force 1幾重架- -??唔係跑鞋黎架...不過我次次著佢出街,行耐d都會腳痛!!

升級   52.11%

該用戶從未簽到

今日會去專門店睇睇...
    air force 1係唔係nike籃球鞋?

升級   0%

開心

原帖由 驚青 於 2010-2-3 12:18 發表
    今日會去專門店睇睇...
    air force 1係唔係nike籃球鞋?
    係nike架...不過我諗就唔係籃球鞋啦@@...

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 驚青 於 2010-2-2 23:03 發表

ching一定著過呢.
    想請教有冇邊只跑鞋可以有1000km?

kayano我冇著過,不過一般認知跑鞋既耐用里數係600多公里,
    上星期聽蔡達明同寥志強個talk話400里,唔知佢講公里抑或英里,
    我估係英里,計返都係6百幾公里,講既係避震,唔係計鞋底蝕晒未。

不過耐用程度我諗都因人而異,我68kg著係600多公里,我諗樓主44kg
    著多2、300公里亦未常不可,如果成日跑長課,跑到尾拖住對腳跑,係咁
    磨對鞋底,相對蝕得又比較快,耐用里數較少也不為奇。

1000km?我都想知,個個月跑200km都起碼捱5、6個月,兩對輪流著一年
    都唔使換鞋。

升級   0%

開心

原帖由 wewahaha 於 2010-2-3 14:33 發表

kayano我冇著過,不過一般認知跑鞋既耐用里數係600多公里,
    上星期聽蔡達明同寥志強個talk話400里,唔知佢講公里抑或英里,
    我估係英里,計返都係6百幾公里,講既係避震,唔係計鞋底蝕晒未。

不過耐用程度我諗都因人而異,我68kg著係600多公里,我諗樓主44kg
    著多2、300公里亦未常不可,如果成日跑長課,跑到尾拖住對腳跑,係咁
    磨對鞋底,相對蝕得又比較快,耐用里數較少也不為奇。

1000km?我都想知,個個月跑200km都起碼捱5、6個月,兩對輪流著一年
    都唔使換鞋。

唔該晒!!~不過你每個月都跑200公里咁多既.....每星期跑3次@@?...每次跑幾長距離架@@~
    我之前跑得比較密都係每月100km以下= =....你真猛....

升級   70%

該用戶從未簽到

紅色~~

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-3 16:51 發表

唔該晒!!~不過你每個月都跑200公里咁多既.....每星期跑3次@@?...每次跑幾長距離架@@~
    我之前跑得比較密都係每月100km以下= =....你真猛....

ching,講猛未有耐論到我,只係呢度都大把人跑得快過我耐過我。

我報了渣打全馬,而且都係1月先build up到200km,每星期5、60km
    其實唔算多,,岩岩先聽蔡生講全馬要每星期80-100km,真係死火得。

我怕腳傷,每星期只跑3、4日,唔玩speed work,好多都係junk miles,
    一日1x km,一日約2X km,其餘果1、2日跑8-10km,岩岩湊夠5、60km。

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 wewahaha 於 2010-2-3 14:33 發表

不過耐用程度我 ...

我就冇物米, 一對鞋都會著到感覺到保護不足, 先換, 盡信專家不如信自己只腳. 普通跑鞋一般我都跑到800km,
    的確係因人而異, 鞋既耐磨材料, 人既跑姿,重量都會直接影響里數.
    ching 跑200km/month想必係勁人...