香港長跑網  - 長跑長友

樓主: loudspeaker
打印 上一主題 下一主題

" 鉄人戰 衣"(交收安排 留意# 1)19.5.2010

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-5-29 11:10 發表
因為有人同我講想訂衫,想問仲有無無訂到既朋友有興趣呢? 如果有湊夠10件再訂好唔好呢?? 另外design 果度可以作出少少改良~~
不過價錢可能會俾上一件貴幾十蚊~~

不如開條新 thread 收集下大家意見 , 再整理下, 加係件 "改良版" 度
e.g 1) 加袋仔..方便放 gel
      2)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-5-29 11:27 發表

係呀,游水膊頭都有少少扯字,不過唔係好嚴重,玩短應該無問題,玩長唔知會唔會有影響~~
跑同單車都應該ok,可以拉開拉鍊~~

下身我好fit 喎,如果當佢係一條短tight 好C 服~~

本來想陳晚响泳池試下, 但惊太揚, 最終放棄

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-29 12:02 發表

不如開條新 thread 收集下大家意見 , 再整理下, 加係件 "改良版" 度
      2)

吓!! 呢件衫背後冇袋仔架咩??

升級   24.74%

該用戶從未簽到

今日 兩鐵 都見到人著...
幾好睇~

但比較貴...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 TzeQQ_318 於 2010-5-30 13:03 發表
今日 兩鐵 都見到人著...
幾好睇~

但比較貴...

今日好似得 jason ching 同我兩個著...
因為少人著, 所以覺得特別搶眼!
而且多數鐵人衫都係紅、黑、藍、白... 好少綠色!

呢件衫用料唔錯噃, 重有咁多設計, 原本要$590,
但有八折再加上贊助, $397係超平啦!

第二輪訂, 未必可以有呢個價錢!

升級   24.74%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-5-30 18:58 發表

但有八折再加上贊助, $397係 ...

紅色, 大多都系力行-3-  有D系港隊
藍色, 都系多數力行-3-
黑色, 私家衫...

C Hing , 你話有贊助既意思系?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 TzeQQ_318 於 2010-5-30 19:34 發表
紅色, 大多都系力行-3-  有D系港隊
藍色, 都系多數力行-3-
黑色, 私家衫... (Titan 都係)

C Hing , 你話有贊助既意思系?

長跑網ge 贊助商係 "撒隆巴斯",
佢地會幫補下件衫, 所以件鐵人衫會有佢地ge 嘜頭!

可以睇番 post #362 幅相!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-5-30 18:58 發表

但有八折再加上贊助, $397係 ...

Rockie 兄有無影相呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-5-30 23:17 發表
Rockie 兄有無影相呀~~

無呀! 不過我見有其他人影,
唔知佢地會放响邊?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-5-31 21:37 發表

無呀! 不過我見有其他人影,
唔知佢地會放响邊?

戰衣終於正式見人啦,有些好揀動~~
由吹水到落地大約4-5個月,真係辛苦晌Loud 兄為我地頻頻撲撲,上去造衫公司都上幾次,又攞衫我地試,收埋貨,用左好多寶貴既時間,車錢都自己俾,仲有Kito 兄設計,改版都改幾十勻,聽講仲因為設計件衫而誤入歧途,玩埋三鐵,辛苦晒兩位~~

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-29 12:02 發表

2)

不過要搵多十件訂單暫時又好似機會好細,我地會唔會太早講第二波呢~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-1 12:17 發表   
由吹水到落地大約4-5個月,真係辛苦晌Loud 兄為我地頻頻撲撲,上去造衫公司都上幾次,又攞衫我地試,收埋貨,用左好多寶貴既時間,車錢都自己俾,仲有Kito 兄設計,改版都改幾十勻,聽講仲因為設計件衫而誤入歧途,玩埋三鐵,辛苦晒兩位~~

X2! 辛苦晒Loud 兄、Kito 兄, 件衫口碑唔錯!

唔該晒花子兄, 响邊度搵番嚟??

自己無乜肌肉, 撐唔起件衫...

有無 jason 兄幅相睇下, 佢係肌肉型,
應該型仔啲!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-6-1 13:05 發表

應該型仔啲!

sportsoho 搵架 http://www.sportsoho.com/pg/photos/album/702395/2010--2-by-danny-chan ~~
Rockie 兄無乜脂肪,所以個身好fit...
Jason 兄企得太後,剩係影到個頭同背脊~~

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=10968&extra=page%3D1&page=3

升級   52.3%

該用戶從未簽到

緊係要企後d啦, 唔好阻住d快腳呀嗎
咁都比你發現到我, 唔該晒

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-6-1 13:05 發表

應該型仔啲!

口碑唔錯 <<< 希望大家唔係講客氣說話啦.....
做左出黎我自己對實物唔係咁滿意, 有愧各位

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 397# 的帖子

你唔講我都唔記得左試,都ok,不過,未落水唔知會唔會到時會鬆呢~~
同埋都好似你咁講~~可能到時上水之後都會拉開拉鍊~~呵呵~~放心, 一定打晒好多底~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-1 12:17 發表

由吹水到落地大約4-5個月,真係辛苦晌Loud 兄為我地頻頻撲撲,上去造衫公司都上幾次,又攞衫我地試,收埋貨,用左好多寶貴既時間,車錢都自己俾,仲有Kito 兄設計,改 ...

不用氣, 多謝咁多人支持先可以完成, 為大家鼓掌

件衫落左水 , d 橙色都幾好睇。
711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-7-13 23:07 發表
[size=11.6667px]今晚著住戰衣落街跑左5k....
上身感覺剛剛好唔太窄.呼吸可以...
下身浪位小小扯不過跑落都可以..肶位小小鬆可能我本身腳幼..
[size=11.6667px]跑完感覺好似游完水咁...

感覺完全同我一樣, 我諗7兄size 同重量同我差唔多!!

不過據講都係大咗! 肶位小小鬆, 落水會起皺,
應該係將全身包實晒, 完全唔起皺!
我地應該著 "S" 碼!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2010-6-1 23:18 發表
你唔講我都唔記得左試,都ok,不過,未落水唔知會唔會到時會鬆呢~~
同埋都好似你咁講~~可能到時上水之後都會拉開拉鍊~~呵呵~~放心, 一定打晒好多底~~~

原來你都訂左架?