香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ttttt
打印 上一主題 下一主題

若沒有報名參加全馬,會有人趕走嗎?

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

tttt ching,你都係咪做傻事啦..
個日黎打氣把啦,一樣會好開心既....

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

ttttt Ching, 唔好係到講埋d 無畏野啦, 慳番淡氣練好d 跑, 下年報名跑好過啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ttttt 於 2010-2-22 12:55 發表
    若沒有報名參加全馬,會有人趕走嗎?同埋若沒有被趕走,可以享用補給食物嗎?有請各位師兄回覆!

無報名偷跑即係食霸王餐。仲要問"可以享用補給品嗎",即係食完霸王餐,仲要問可唔可以打包。
    你知唔知醜啊
    唔"爭"在揹個背囊去攞D補給品番屋企嘆啦。有蕉、朱古力、energy drink。
    食唔哂咪分俾friend食囉。

升級   76.8%

該用戶從未簽到

只能講一句, 在上3號幹線時, 捉你唔到當你好彩.  但漫漫長路, 你會跑得安心同開心咩?

升級   41.5%

該用戶從未簽到

唉!這是一個什麽世界呢,不能分出是非黑白,可悲可悲

升級   5.3%

該用戶從未簽到

哎!其實問泥做咩姐,做好事同做壞事既人都唔會事先問過人嫁啦!光說到最後只會不做
    況且,倒屎咁早起身就係為臭熱鬧??真係唔洗本咩?

升級   73.7%

該用戶從未簽到

好野!你真係夠膽死俾人係咁鬧都仲回覆,仲要回覆埋D緊加抵鬧既答案!

不如咁啦,我答一個你想聽到既答案。

「一齊去跑啦,有成千上萬既跑手,邊個會得閒留意你有無號碼布丫,有無多人趁虛,好開心架,一個唔覺意,跑到頭三名,話唔定大會有個驚喜俾你添呀,2月28日,記住較定鬧鐘,唔好唔知醒呀,Park Lane見!」

如果你真係聽我點,鬼唔望你第二朝即刻上頭條!

升級   22.63%

該用戶從未簽到

生果報等緊你, 記得著靚D!

升級   58.67%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

現時D“人”價值觀真有問題,一d都唔專重長跑精神!
    1.成年前已經知道要準備,10月左右要報名又唔報!
    2.報咗10k,半馬又想偷跑半�全馬(價錢一樣,當初報時唔想清楚)
    3.冇報又要偷跑�即興陪跑,大大聲話我要照顧我的學生!(㸃解你唔一早同時間報同一項目?)結果兩個都取消資格
    4.運動項目需要挑戰自己之能力及一分耕耘,一分收穫。
    5.帶狗狗,bb仔跑!出bb車,有冇想過他�它們的安全,身體狀況是否足夠支持長途行程?
    出電動輪椅(同揸車冇分別)!(不是以自己体能來行駛之輪椅,但我十分支持他們(殘疾人士)之參與(以自己体能))。
    更加重要是唔好影響其他參加者!長跑唔糸嘉年華,
    6.用自己能力,盡了力或未能完成,也是心滿意足。

升級   82.33%

該用戶從未簽到

原帖由 slauhk 於 2010-2-22 22:24 發表
    1.成年前已然知道要準備,10月左右要報名又唔報!
    2.報咗10k,半馬又想偷跑半�全馬(價錢一樣,當初報時唔想清楚)
    3.冇報又要偷跑�即 ...

講得好0岩!! 而家d後生仔連起身返工都要人每朝 morning call 先唔會遲到....

升級   40.15%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

沒有人趕您走,小弟十分希望見到您帶頭跑出爆奔數百米,成為一迅神話
    不過呢,是咁的...
    跟住您會很快在"高登"出名,然後再上埋"頭條"日報,最後讓全香港人認識您,再起一起您底而已  

升級   61.05%

該用戶從未簽到

回復 31# 的帖子

高登#SOSAD#巴打??

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 slauhk 於 2010-2-22 22:24 發表
    1.成年前已然知道要準備,10月左右要報名又唔報!
    3.冇報又要偷跑�即興陪跑 ...
    原帖由 kofelix 於 2010-2-22 22:59 發表

講得好0岩!! 而家d後生仔連起身返工都要人每朝 morning call 先唔會遲到....

而家d後生仔, 追求既係 "Do different", 唔俾錢跑到馬拉松, 講出來, 幾威!

都唔使講到話專重長跑精神咁遙遠既事, 呢一刻開心, 呢一刻威就得!

呢D價值觀扭曲先係問題!

升級   21.15%

該用戶從未簽到

垃圾......
    唔係俾唔俾錢問題

係你無尊重過依個運動
    知唔知要完成一個馬拉松.......
    人地要練幾耐......
    有幾辛苦有幾多汗水

講完

升級   17.89%

該用戶從未簽到

千人罵、萬人插。施主,回頭是岸

升級   60%

該用戶從未簽到

我係多年既cd rom, 但跑左全馬已經有幾年時間. 一路有留意開呢個網.
    今日路過都睇唔過眼, 要開個account出句聲.

報唔到名唔係藉口囉. 如果有心參加就應該早d報, 又唔係唔知呢個賽事係香港越黎越多人參加. 我係網上開始報名當刻即刻申請, 比賽號碼以公開組黎講前過好多人(只可以講係單位數, 1至9號事但一個)

報唔到名又話想跑, 即係你根本係十五十六, 唔知跑唔跑好. 因為當你決定參加全馬, 意識到42公里對身體同心理既要求後, 我想信你唔會產生所謂"感受下氣氛"既想法.
    我身邊識幾位跑友, 初初為左完成全馬真係花左好多時間同精神訓練, 頭一次真係跑唔完, 第二次參加完成到賽事, 大家都好高興.

你跑得快同慢, 或準備充足但最後跑唔完, 冇人怪你, 因為你已經對自己負責. 你剩係想感受下, 湊下熱鬧, 請你離開賽道, 因為咁樣係擾亂同影響到一心一意準備同完成比賽既跑手.
    希望樓主出年早d報名, 今年好好計劃訓練, 出年係全馬賽道見到你. 你到時就會真正感受到大賽既氣氛.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ttttt 於 2010-2-22 12:55 發表
    若沒有報名參加全馬,會有人趕走嗎?同埋若沒有被趕走,可以享用補給食物嗎?有請各位師兄回覆!

其實你如果有心想報全馬就唔應該報唔到架....
    你可以報其他機構舉辦既比賽都是一樣的或者自己出街跑42k都得
    如果人人都好似你咁樣諗...明明8000人跑既全馬變左萬幾2萬人跑....咁就無意思啦

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-2-23 10:30 發表

其實你如果有心想報全馬就唔應該報唔到架....
    你可以報其他機構舉辦既比賽都是一樣的或者自己出街跑42k都得
    如果人人都好似你咁樣諗...明明8000人跑既全馬變左萬幾2萬人跑....咁就無意思啦

其實舊年好大機會就係呢個可能性,好似我呢D慢腳去到終點都無紀念品!

升級   0%

該用戶從未簽到

問這些問題,應block埋accout, 公開ip, 其實應要報警,已經想犯案

升級   7.45%

該用戶從未簽到

tttt兄,好服閣下的堅持的精神,可發三個貼子題問。試試用這個堅持不捨的精神於下屆馬拉松或其它事務上,收穫更多。