香港長跑網  - 長跑長友

樓主: newfoot
打印 上一主題 下一主題

有無人玩?? 1 May 2010 第五屆香港3000公尺水上安全長途暢泳

關閉 [複製鏈接]

升級   4.75%

該用戶從未簽到

回復 40# 的帖子

章程話 deadline April 1

i filled up the application form and check yesterday, let me decide whether to join tomorrow.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

我呢隻海龜都想玩, 想了解多d助浮物係咩一回事
如果舊野太bulky的話就唔想玩

升級   49.45%

該用戶從未簽到

海龜其實游得好快GOR喎!! 如果咁樣, 你咪實攞硬第一.

從未試過拖住個浮板黎游水, 會唔會好麻煩架!?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-3-21 20:54 發表

海龜其實游得好快GOR喎!! 如果咁樣, 你咪實攞硬第一.

從未試過拖住個浮板黎游水, 會唔會好麻煩架!?

咁可能係海草先arm
拖住個浮板游......

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-3-21 17:51 發表
人功G能 1k or 3k

1. newfoot 3k
2. 花子阿DEE 3k
3. key 1K (當練水)
4. cfchan 3k
5. kopo1128 3K
6.
7.
8.
9.
10.

When is the deadline for application?

deadline on Apr 1

升級   100%

該用戶從未簽到

another similar open sea swimming event (2K) will be held in Tai Mei Tuk on 2.5.2010 by HKASA

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 CY1 於 2010-3-22 22:00 發表
another similar open sea swimming event (2K) will be held in Tai Mei Tuk on 2.5.2010 by HKASA

do u hv the link?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

剛剛打了電話去個會度問左d問題. 佢地話唔一定要有佢地提到的資格, 如果是鐵總會員或相信有能力應付都可以參加.  佢地話浮物是一條浮板質地的浮條, 約一尺長. 可縛在身上或手上, 以便發生意外時能儘快locate遇溺者位置.

大尾篤又有2k比賽,而家有d心大心細添, 不過想玩呢個3k多d.

升級   95.6%

該用戶從未簽到

有d 想玩呢個 1k, 不過又驚會浸死.........
有自信係泳池可以游到1k 以上, 不過落海又未試過, 其實落海游同係泳池游係咪差好遠?

升級   4.75%

該用戶從未簽到

aiya, 琴日寄左form, 如果差少少人夠15個,我先去改做團體啦

3K 目標 1:30,baseline: 完成,包尾都無緊要

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

原帖由 kito807 於 2010-3-23 11:39 發表
    有自信係泳池可以游到1k 以上, 不過落海又未試過, 其實落海游同係泳池游係咪差好遠?

海面可能Mix以下有種情況:

風高浪急 OR 風平浪靜
    順風順水 OR 側風逆水

自己考慮啦

我就如果有14人組隊就報名

Kin in Swimming

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-3-23 11:39 發表

傑兄, 游海最大問題是有浪及沒有池底的黑線作指引. 所以, 游海較難游到直線. 在游的時候, 需不時探頭出觀察水面情況來修正游泳路線. 所以有時會游多過1k都唔出奇. 不過, 亦因有浪的關係, 如果食正個浪, 有時它會令游得又快又省力. 不過相反就真係游死人. 此外, 海水有浮力, 亦會令你游得輕鬆一些.

不過, 如果真係未响海游過呢個距離, 我諗你要試下感受下先決定參唔參加. 畢竟, 海中游泳的變數較大, 你必須有足夠體力應付突如其來的問題, 切記欺山莫欺水.

升級   95.6%

該用戶從未簽到

今個星期再去操多轉, 操到有信心先報1k.
    我睇地圖見到1k 路線其實好近岸邊, 我諗唔好架硬黎如果真係頂唔順放棄游返岸邊都好快到
    我游蛙式會望到前面條路ga, 諗諗先

堅堅係咪逢星期二游水呀? 下星期二預埋我

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

原帖由 kito807 於 2010-3-23 11:58 發表
    今個星期再去操多轉, 操到有信心先報1k.
    我睇地圖見到1k 路線其實好近岸邊, 我諗唔好架硬黎如果真係頂唔順放棄游返岸邊都好快到
    我游蛙式會望到前面條路ga, 諗諗先

堅堅係咪逢星期二游水呀? 下星期二預埋我

會,夜游美孚下星期二都有
    因這2個星期有特別節目
    游一時間會上水跑

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-3-23 11:27 發表
    剛剛打了電話去個會度問左d問題. 佢地話唔一定要有佢地提到的資格, 如果是鐵總會員或相信有能力應付都可以參加.  佢地話浮物是一條浮板質地的浮條, 約一尺長. 可縛在身上或手上, 以便發生意外時能儘快locate遇溺者位 ...

兩個都玩

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2010-3-23 13:43 發表

會,夜游美孚下星期二都有
    因這2個星期有特別節目
    游一時間會上水跑

I try my best to go swimming and running tonite

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2010-3-23 15:37 發表

兩個都玩
    ??

3K + 2K 勁!!!

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-3-23 17:08 發表
    ??

3K + 2K 勁!!!

someone just remind me. It is one week b4 China bank cup.  I plan swimming on May 1 and practise riding on May 2 at Tai mei du

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2010-3-24 09:54 發表

someone just remind me. It is one week b4 China bank cup.  I plan swimming on May 1 and practise riding on May 2 at Tai mei du

Yes! The Triathlon from BOC is on 9/5. I have completed the from and signed the cheque for the swim in 1/5 and the application will be sent in lunch time.

you swim 1k or 3K?

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-3-24 11:23 發表

Yes! The Triathlon from BOC is on 9/5. I have completed the from and signed the cheque for the swim in 1/5 and the application will be sent in lunch time.

you swim 1k or 3K?

3km.  I just mail the application