香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Benson的私人空間

升級   94.74%

該用戶從未簽到

Hello大家好, 我叫benson, 係沙田跑友, 見長跑網討論區咁熱鬧, 所以過來趁熱鬧先  
為何叫私人空間, 因為渣打後多數都係自己一個練跑, 時間, 地點和方式可以自由選擇, 又可以訓練耐性, 自制能力, 雖然沒有跟別人競爭, 卻可以不段地自我挑戰  
話雖如此, 一星期通常會出去跟跑一次, 例如極速飄移
目標好簡單, 全馬豁出去(上年317), 半馬容後再談(前年137), 唯獨10k堅持同40min搏命(上年年頭42'14), 上年為了40已經搏到傷晒, 今年大致康復, 再接再厲

+1 0
上一篇︰祝spmho ching, 4月30日生日快樂下一篇︰祝angkso (TKO Uncle)4月30日, 生日快樂~~

升級   18.33%

該用戶從未簽到

Benson加油呀,大家一齊為自己既目標前進!

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

加油加油
    我都係沙田友!!  

升級   94.74%

該用戶從未簽到

多謝阿賢, 齋老味加油
    齋老味ching, 大家都係沙田友, 不過你張相睇唔到你的樣貌, 下次有機會遇到, 同我打個招呼呀

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   94.74%

該用戶從未簽到

Oscar, 好開心長跑網討論區原來是open的, 可以俾所有長跑愛好者互相交流, 值得一讚是長跑網比較尃長跑, 唔似香港討論區的長跑版, 多中短跑, 又多初哥
    不過吹水唔係我強項, 可能好多時唔識回應, 大家唔好見怪

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   94.74%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-4-30 13:09 發表
    其實我地當中好多都係初哥,好多跑友都唔係專業。
    長跑網近年已不單講長跑,亦有操山,三鐵等討論.......
    你有機會都可以join吓各區約跑,佢地有時跑山,有時跑街,有時跑場.......say個hi就得架啦!

多謝你的介紹

升級   0%

該用戶從未簽到

HI BENSON....你全馬上年317....好快 !

升級   94.74%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-4-30 13:38 發表
    HI BENSON....你全馬上年317....好快 !

跑光愛馬拉松, 同Oscar一齊跑咗兩年, 於運動場轉105圈, 全平路, 唔厭悶可以一齊玩下 不過今年未必玩

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 benson 於 2010-4-30 13:50 發表

跑光愛馬拉松, 同Oscar一齊跑咗兩年, 於運動場轉105圈, 全平路, 唔厭悶可以一齊玩下 不過今年未必玩

我都會跑下沙田既 轉105圈唔會悶死咩

升級   94.74%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 2010-4-30 13:54 發表

我都會跑下沙田既 轉105圈唔會悶死咩

所以首要條件是唔厭悶

升級   0%

該用戶從未簽到

benson兄,
    今年一齊為sub40'搏命~

升級   94.74%

該用戶從未簽到

搏命搏命搏命搏命搏命

升級   0%

該用戶從未簽到

Benson 開 blog 大吉~

努力向住目標進發~ 一定越跑越勁~ 越影越靚d相~

升級   94.74%

該用戶從未簽到

多謝狗哥, 黎緊幾時比賽呀, 希望影到你

升級   94.74%

該用戶從未簽到

因為星期日斧山跑友搞的10公里計時賽,時間不太就自己,十五十六,唔知去唔去馬,所以今晚放棄了備戰,去了玩飄移,跑 12K,起步大家居然好慢,頭1k 4分28,之後加速,經過馬場時,三個200m分別是49"92,48"60,49"50,嘩,竟然係4'/K,我居然可以輕鬆應付,半程6k一路緊追Kitty,時間為24'52"47,回程見Kitty稍為放慢,於是更加緊貼,但始終唔敢過,亦是無能力過,每次近d佢又快d,過了水警基地後我有點爆,有點氣頂,有點小腌痛,與她距離遠了點,經過馬場時,三個200m分別是 51"56,51"12,51"12,最後1K  4分26,因要追回不跑隧道的距離,於運動場再跑多200m,53"37,12K總共 51'25"
    最近速度是快了,但卻頻頻爆,我估是因為身體一時間未適應,希望好快可以過渡這困難時期

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.33%

該用戶從未簽到

原帖由 benson 於 2010-4-30 13:50 發表

要有好強既意志力

升級   94.74%

該用戶從未簽到

Oscar, 成日聽到朋友跑傷真係好無奈,而且好驚發生在自已身上,希望你好快康復,為你禱告!