香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大雄2009
打印 上一主題 下一主題

2012TKO毅行齊齊玩

升級   100%

該用戶從未簽到

我地上次M001-M101用左唔使10個鐘, 今次M101-M200用左唔使8個鐘, 如果好似計加數咁簡單就真係可以SUB 18, 但到時後段一定會跌WATT, 可能會跌到失晒預算!!! SUB20既目標都驚達唔到!!!

Rockie你受傷果度康復晒未, 聽講話你最近參加返比賽, 但狀態就未返晒黎.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-10-16 11:23 發表
多謝眾小學生的鼓勵, 我地喱個時間對你地黎講都係濕濕碎, 你地琴晚走成點?

多謝天鬼兄的教路, 睇完你個分段時間表, 使我地領悟到留前鬥後既重要, 琴日我地連落荃錦都唔敢衝, 只係慢jog順住落, 到9,10段果然仲有貨 ...

其實你地既基本能力係唔會差過我地....只係之前你地用錯方法去操....
睇時間,同其他人比較多....所以發揮唔到自己應有既能力....
完成左呢課之後...係咪開始有d"我都做得到"既感覺呢

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 16/10/2011 11:33 發表

我地上次M001-M101用左唔使10個鐘, 今次M101-M200用左唔使8個鐘, 如果好似計加數咁簡單就真係可以SUB 18, 但到時後段一定會跌WATT, 可能會跌到失晒預算!!! SUB20既目標都驚達唔到!!!

Rockie你受傷果度康復晒未 ...

厲害, 完成雙咬後實力果然再進一步, 操多2課長課(重點是捱, 慢不緊要, 行得越多越好)便萬事俱備, 之後好好調整狀態迎接比賽吧~

升級   6.8%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

TKO毅行隊更上一層樓!

升級   25.9%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-10-16 11:23 發表 多謝眾小學生的鼓勵, 你地琴晚走成點?
    李地嘅時間都5講duck笑...沿途介到屍橫遍野...

禾地尋曰先爆為快..尾段 耗時9hr20min

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-10-16 11:33 發表

Rockie你受傷果度康復晒未, 聽講話你最近參加返比賽, 但狀態就未返晒黎...

恭喜大雄兄、16兄、iceberg、同猿球兄漸入佳境,
    keep 住佢唔好俾佢跌, 可望16~18 !!

依家基本上康復晒, 只係剩番啲手尾~肩周炎, 依家做緊物理治療,
    但進展唔大, 但個治療醫生話進度好好, 繼續做啦, 唔好停...

最近果次比賽係十一國慶山頂跑! 自從閉關三個月後,
    9月出關就係呢場比賽試腳, 已經恢復最佳狀能啦!
    你都話iceberg 今次雙坳佢段段有, 段段jog得起,
    我仲快過iceberg 2 分鐘, 係咪超水準!!

依家只係擔心仲可唔可以响渣馬 +330 ??
    所以最近响新屋開咗個1.9xN 輕鬆跑, 一來草哩數,
    二來可以催谷下自己... 得閒一齊嚟 jog 下!

升級   9.35%

該用戶從未簽到

20111016 M101-M20

升級   9.35%

該用戶從未簽到

吸收上次雙凹的慘痛經驗, 今次沿途加多食野及補水次數, 果然冇抽筋同keep得住唔比體能急速下降.
    落鷹巢山心念,大雄同Albert搞咩鬼,我地啱啱起步&速度都唔慢,錦都慢佢地3分鐘???
    成程天氣都好好,今日針草帽好多人行山操山,感覺好似比賽錦。
    臨上波波頂系1:1個上斜,竟然見到巖士唐上山,見佢一路上一路上
    大欖環塘熱無風,跑到cc下,唯見仲有時間踢佢地‘啰油’,系瀑布位當堂成個上半身浸落水到
    好舒服,好涼,好爽,體溫即時降返357度

再去大棠啪返罐可樂,

升級   9.35%

該用戶從未簽到

有bug...

升級   9.35%

該用戶從未簽到

有bug...

升級   100%

該用戶從未簽到

7:28!!!  

升級   100%

該用戶從未簽到

前段比大雄快成20分鐘, 點解荃錦坳至大棠大駛咗?
    按進度應該7:0X 完成晒!

不過, 都係超、超、超水準時間! 16~18 唔係問題啦!

升級   22.45%

該用戶從未簽到

今日自來獅子亭-大棠:8'25"
    http://connect.garmin.com/activity/121979916

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2011-10-16 12:56 發表

其實你地既基本能力係唔會差過我地....只係之前你地用錯方法去操....
    睇時間,同其他人比較多....所以發揮唔到自己應有既能力....
    完成左呢課之後...係咪開始有d"我都做得到"既感覺呢

信心的確大咗dd, 下次再休短d!

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 bolo 於 2011-10-16 08:14 PM 發表
    今日自來獅子亭-大棠:8'25"
    http://connect.garmin.com/activity/121979916

勁啊~bolo

你幾點出發?
    原帖由 rockiec 於 2011-10-16 07:57 PM 發表
    前段比大雄快成20分鐘, 點解荃錦坳至大棠大駛咗?
    按進度應該7:0X 完成晒!

不過, 都係超、超、超水準時間! 16~18 唔係問題啦!

登錄/註冊後可看大圖

環塘熱,無態!!
    16~18 要看大家鬥心+狀態

升級   22.45%

該用戶從未簽到

start on 8:00 AM
    how about you ?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2011-10-16 14:24 發表

厲害, 完成雙咬後實力果然再進一步, 操多2課長課(重點是捱, 慢不緊要, 行得越多越好)便萬事俱備, 之後好好調整狀態迎接比賽吧~

我地下星期會操終極超級長課, 好大機會係麥1-6或7(鉛礦凹), 到時tko超強support R 校長會做我地pacer, 我地諗住比晒d野佢揹!  唔知校監Rebecca會唔會中途比义燒飯我地食?

再次恭喜你同壞人奪得雷利78k公開冠軍兼破大會紀錄, 曾經與你及壞人一起操過山係我既榮幸, 好欣賞你地兩位能力咁強但都非常謙虛!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 明跟人生跑 於 2011-10-16 14:37 發表
    TKO毅行隊更上一層樓!

明師兄如果有你帶住我地可能會更好! 正日果日會唔會陪我地衝番幾段?

升級   100%

該用戶從未簽到

一個人自來, 冇人推冇人帶都做到咁好時間, bolo兄實力越來越強, 正日果日不如五個人一齊玩!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2011-10-16 17:39 發表

恭喜大雄兄、16兄、iceberg、同猿球兄漸入佳境,
    keep 住佢唔好俾佢跌, 可望16~18 !!

依家基本上康復晒, 只係剩番啲手尾~肩周炎, 依家做緊物理治療,
    但進展唔大, 但個治療醫生話進度好好, 繼續做啦, 唔 ...

玩完毅行一定會過黎搵你指教.