香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kennysze
打印 上一主題 下一主題

第八次長跑一萬公里(累積至22年8月31日共71580公里)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 4 天

等我都整番張廋身前後先啦~~~~!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2012-3-29 16:34 發表
    等我都整番張廋身前後先啦~~~~!" />" />

傻蝦...你既瘦身前...好似...谷脹面珠登...不是太大分別...

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2012-3-29 16:34 發表 等我都整番張廋身前後先啦~~~~!

靚仔好多

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2012-3-29 18:49 發表

靚仔好多

大頭蝦師兄隻眼好似變大咗 哈哈...變咗大眼蝦, 唔知佢瘦咗幾多呢

升級   68.33%

該用戶從未簽到

施蛇你呢度變咗  獸身男女站 啦
      恭喜   恭喜
    如果我跑極唔瘦...係唔係會回水架

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 阿貓 於 2012-3-29 20:29 發表
    施蛇你呢度變咗  獸身男女站 啦
    " />" />  恭喜 " />" />  恭喜
    如果我跑極唔瘦...係唔係會回水架" />" />hk

貓貓,無水回不特止,仲要妳買另一個plan,盛惠十八萬八啦

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

Jacky 師兄,你果張無得頂!! 其實你以前都唔覺肥,又睇唔到肚腩仔!  依家明顯就精神O左!
    阿貓師姐,係呀! 多謝各位師兄師姐支持! D玉照好好睇! 唔知仲有冇得睇呢!!?
    阿貓師姐、根拿師兄, 放心,跟我跑一萬公里一定瘦身成功!! 唔瘦再送多第二次長跑一萬公里療程!!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-3-29 21:18 發表
    跟我跑一萬公里一定瘦身成功!! 唔瘦再送多第二次長跑一萬公里療程!!!

果然係...天使教練....

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2012-3-29 20:43 發表

貓貓,無水回不特止,仲要妳買另一個plan,盛惠十八萬八啦

啊   .... 原來你先係大估東....打幾個折頭好喎   

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 阿貓 於 2012-3-29 22:30 發表

我幫施sir打功ga咋,靠0.1個巴仙佣金維生咋

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 kennysze 於 2012-3-29 21:18 發表
    Jacky 師兄,你果張無得頂!! 其實你以前都唔覺肥,又睇唔到肚腩仔!  依家明顯就精神O左!
    阿貓師姐,係呀! 多謝各位師兄師姐支持! D玉照好好睇! 唔知仲有冇得睇呢!!?
    阿貓師姐、根拿師兄, 放心,跟我跑一萬公里一 ...
    多謝天使教練誇獎,現在跑多了,瘦咗之後整個人感覺精神多了∼∼!我過两日要去大連了,當然到那邊還是要練跑的" />" />ghj" />g

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 阿貓 於 2012-3-29 22:30 發表

阿貓:你竟然用呢個對付屎屎==>  
    屎屎係小二既好朋友仔、好癲友仔、好屎仔....妳唔可以咁對佢ga ... (只有小二有特權"炳"佢! ...咁你星期六去飲牛奶...「屎心D」 )

升級   0%

開心

Jacky 師兄,原來你又要過去大連,我之前都在大連留過腳毛,沿海邊跑風景一流!!

升級   0%

開心

大家記唔記得第一次參加O既公開跑步比賽係邊個? 哈! 我都幾誇張,第一次就膽粗粗報名07年的渣打全馬,和大家分享下這個故事先!!

第一次參加的公開跑步比賽,07年渣打馬拉松
    之前說過,我在06年的7月開始為了減肥而跑步,最先是跑青衣海濱長廊,後來又想計算跑了多少距離,就間中去青衣運動場跑,持續在暑假都有跑,大約一星期跑一至兩次,每次半小時左右!  
    在十月初在網上得知渣打馬拉松開始報名,當時想起看過一本叫「死前要做的五十件事」,其中有一樣是要跑一次馬拉松,自己都好想試下,但又擔心自己無法完成。當時我最長只跑半小時,跑到13個大圈( 5.9K左右),於是就在十月訂下目標,如果在一小時內能完成26個圈,就會報名參加,在十月尾,我一小時大約跑到24,5個圈左右,雖然未達標,不過就覺得用馬拉松比賽來迫自己多練習也不錯,於是就報了一生人的第一個比賽,07年的渣打馬拉松!

報了馬拉松後,學校的工作很忙,很遲放工,吃晚飯後已差不多九時多,很難抽到時間跑步。後來想到利用星期六和日早上晨跑,總算有些練習,但以量來說實在太少了。到了農曆新年假期,就密集的練,天天都有練習,由半小時、一小時至最長的一個半小時,在比賽前一星期,就練了一次最長的連跑兩小時。(我本來想數數跑了多少圈,可是數了十幾個後就亂了,後來都沒有數! 哈哈!) 當時會覺得用兩小時跑步已很多了,怎能再分配更多時間呢! 況且連續在運動場跑兩小時,已很悶了!

終於到了比賽日了,整晚無法入睡,很緊張啊! 比賽時,一大群人一起跑,簡直令我血脈沸騰,速度也快了,但跑至20公里已有速度下降的情況,去到30多公里,雙腳已累得不堪,接近抽筋邊緣,心想恐怕完成不了,不斷鼓勵自己,終於捱過一公里又一公里,邊行邊跑,終突破了自己的體能極限,結果我以4小時31分的時間完成!
    當你疲累不堪時,要有很好的鬥志才能讓你繼續去跑,當時想到一班朋支和blog 友的支持和鼓勵,實在不能輕易放棄,最後我終於捱過這段路!

實在很辛苦地完成這個馬拉松,心想已完成任務,馬拉松參加了一次就夠了! 想不到之後竟然發生了一件事,令我要參加第二次的馬拉松!

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-3-30 08:46 發表

阿貓:你竟然用呢個對付屎屎==>  
    屎屎係小二既好朋友仔、好癲友仔、好屎仔....妳唔可以咁對佢gaghu" />" />jg ... (只有小二有特權"炳"佢!" />" /> ...咁你星期六去飲牛奶...「屎心D ...

原來屎屎係你好朋友仔阿...好彩仲末開爐.....不過佢成身牛油同胡椒粒.... 點算呀小二班長???

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-3-30 20:20 發表
    大家記唔記得第一次參加O既公開跑步比賽係邊個? 哈! 我都幾誇張,第一次就膽粗粗報名07年的渣打全馬,和大家分享下這個故事先!!

第一次參加的公開跑步比賽,07年渣打馬拉松
    之前說過,我在06年的7月開始為了減肥 ...

施蛇, 你身體好d末呀??? 係唔係施太的感冒菌搵你陪佢玩阿?

...聽完你0既跑吏...腦海浮現...."光輝歲月"
    我決定隆重接受你的提議 : 參加下年的  渣半

升級   98.9%

該用戶從未簽到

Kenny,好強呀,第一次全馬己經有咁好時間

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 阿貓 於 2012-3-30 22:25 發表

原來屎屎係你好朋友仔阿...好彩仲末開爐.....不過佢成身牛油同胡椒粒...." />" />jn 點算呀小二班長???

升級   68.33%

該用戶從未簽到

屎屎...係唔係卑胡椒粒辣親条.利利 阿....去飲杯可樂就舒服番0既啦.