香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kennysze
打印 上一主題 下一主題

第八次長跑一萬公里(累積至22年8月31日共71580公里)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-1-22 22:50 發表
我住海欣,我成日覺得跑步應該輕鬆咁跑,除O左參加比賽,我都係好放鬆咁跑咋! 無刻意keep 甚麼時間,覺得累就跑慢D,我依種跑法應該好唔科學,不過我幾享受這種跑法! 所以放心,唔係比賽,你應該可以跟到我的! 哈哈! ...

咁你要認識下我地既大師兄「坦克車」,佢每次跑步...都係「E」起排牙...黑人牙高招牌笑容!

我地既青公隊(癲友),都係跑步時...輕鬆無壓力....我都係唔計時間....只係基本開跑,及完結才睇錶。

你見我地搞d活動...都係好開心,好好笑...^^

如果你環繞青衣一圈(12km),大約幾耐完成?你試過跑回歸徑未(類似跑樓梯?)

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

回復 41# 的帖子

比起KENNY兄的堅持,我呢D算乜呀..@@"

我連比賽都輕鬆跑添...不過我係好認真對待比賽架..!!

升級   0%

開心

無錯! 跑得開心最重要!
    平時四圍跑,如果跑20公里內,我的時速大約是9.5至10公里,我最長試過一次跑90公里,時速大約係8.5公里左右!
    回歸徑我行過但未跑過!

升級   0%

開心

坦克車師兄你好,跑步時最開心就係見到迎面而來的開心跑者!

原帖由 tank1438 於 2012-1-22 23:11 發表
    比起KENNY兄的堅持,我呢D算乜呀..@@"

我連比賽都輕鬆跑添...不過我係好認真對待比賽架..!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

[
    原帖由 kennysze 於 2012-1-22 23:13 發表
    無錯! 跑得開心最重要!
    平時四圍跑,如果跑20公里內,我的時速大約是9.5至10公里,我最長試過一次跑90公里,時速大約係8.5公里左右!=7mins/k
    回歸徑我行過但未跑過!

小二計數出晒名....屎....

係咪10k/hrs = 6mins/k ???? 嘩...你太快啦...

小二追到「氣咳」都追唔到你呀 ....又要食你塵...

升級   100%

慵懶

回復 43# 的帖子

咪跑超過十個鐘..@@"
    就算我體能頂到,我D奪命追魂CALL都唔會容許我咁做..

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-1-22 23:16 發表
    坦克車師兄你好,跑步時最開心就係見到迎面而來的開心跑者!

kenny師兄:我地係渣馬當日,會一起在起點影相...小二會做二公
    如果你唔嫌棄,當日我們可以一起出發啦?

升級   100%

慵懶

回復 44# 的帖子

KENNY兄咁你會好開心咁見到我呢個愛笑的傻佬跑手...

升級   0%

開心

班長, 一齊去,當然好! 我以前跑渣馬都係一個人自拍咋! 哈哈!
    坦克車師兄,係呀! 跑一日,當係旅行咁!我跑下D未跑過O既路,跑到肚餓就食野!  都幾開心O既!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-1-22 23:35 發表
    班長, 一齊去,當然好! 我以前跑渣馬都係一個人自拍咋! 哈哈!
    坦克車師兄,係呀! 跑一日,當係旅行咁!我跑下D未跑過O既路,跑到肚餓就食野!  都幾開心O既!

Kenny師兄:渣馬當日,我好早要出發...5點要出門...我要和坦克車師兄會合,到時你就可以見到大師兄啦!

(講個秘密你知呀...) 坦克師兄係我半個恩師...係2011年12月2日(五),小二第一次和大家跑青公,
    ...當時坦克師兄用8mins/k...帶住我跑....真係辛苦佢...(我都唔好意思)....佢教識我好多野!
    我係由8k, 跑到去10, 11, 12, 13, 14km...每次完成後,佢都會「陰D陰D」叫我跑多少少....
    我又傻傻地咁...又試下跑多少少...

升級   0%

開心

班長,無問題!
    期待見到大家!! 你地個個都好好人!

升級   0%

開心

12年01月23日,年初一一早由青衣跑上大帽山來回,共32公里。

今日大帽山頂得2-3度,之後又落兩場雨,夠晒挑戰性!

登錄/註冊後可看大圖

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-1-23 10:21 發表
    年初一一早由青衣跑上大帽山來回,共32公
    里。

今日大帽山頂得2-3度,之後又落兩場雨,夠晒挑戰性!
    http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/407169_10150518597382739_554682738_8870457_1775323482_ ...

kenny師兄:早晨!年初一好開始!
    不過多唔多人睇日出呀?OR BBQ?
    如果下雨,溫度仲凍D tim..你有無穿夠衫及預備食物呀?
    其實你要「咩」背狠周圍跑...你d裝備一定好pro啦!

升級   0%

開心

班長, 新年快樂!!
    我唔知多唔多人睇日出呀! 今日我八點幾先在大帽山山頂,上年我就有睇,上年係跑去荃灣跟住搭的士到荃錦坳,再跑上大帽山睇日出! 山上除O左我仲有一對情侶!  今年知道九成九無日出睇,就訓多D先,直接由青衣跑上去,在荃錦坳上大帽山過程中見到一個攝影友、一對情侶同一個伯伯! 大家見到面都來個新年快樂!! 反而見到狗仲多過人,見到十幾隻,有D仲想過來向我講恭喜發財添! 哈哈!
    我平時跑步裝備都好簡單,衫通常都係比賽送O既,加條運動短褲,我無孭背囊,每次跑長跑同比賽,會帶個大大地的腰包,裝住一枝水、薄風褸、銀包同電話。今日因為知道都幾凍,著O左條運動長褲、運動長袖衫,加埋件風褸! 一路跑都OK,係上到山頂打訊息俾朋友時覺得有D凍,另外我帶埋朋友送O既二十幾粒朱古力,出發前食幾粒,跟住全部在山頂解決晒!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-1-23 15:24 發表
    班長, 新年快樂!!
    我唔知多唔多人睇日出呀! 今日我八點幾先在大帽山山頂,上年我就有睇,上年係跑去荃灣跟住搭的士到荃錦坳,再跑上大帽山睇日出! 山上除O左我仲有一對情侶!  今年知道九成九無日出睇,就訓多D先,另外我帶埋朋友送O既二十幾粒朱古力,出發前食幾粒,跟住全部在山頂解決晒! ...

朱古力...係小二既頭號至愛...你點可以食晒ga...你應該返回「小二島」後...向「島主」拜年...然後請「島主」食ga ma...唔識做!

今日在google map慢慢睇下圍繞小二島既路線...青衣西路簡直攞我命....睇到驚...條行人路好窄,又無石駁...D貨櫃車好貼身wor...

反而我想試下跑去北橋直出海濱,再去荃灣公園,直去深井...如果呢段路...要唔要帶支「小水仔」呢?(平時我唔帶水)

升級   0%

開心

班長,你唔好玩我啦! 我連你家在哪裏都唔知,唔通我去牙鷹洲花園大叫班長出來咩!?!!
    其實我覺得條路幾OK  O架! 過O左入青嶼幹線個路口後,車少O左好多,行人路唔闊,車路闊,我未見過D車好貼喎! 不過就當然無青公咁正! 但當係睇多D不同風景都不妨一試!  
    平時你跑1.5小時不帶水,咁你跑依段路,如果陰陰天都唔使帶水O既,依段路免費補給在青衣運動場,荃灣公園的飲水機同埋荃灣西約體育館 依幾度都有得補給水!

升級   13%

該用戶從未簽到

kenny師兄, 你好。 你真系好堅,而且跑10k公里個計畫好有heart

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-1-23 22:13 發表
    班長,你唔好玩我啦! 我連你家在哪裏都唔知,唔通我去牙鷹洲花園大叫班長出來咩!?!!
    其實我覺得條路幾OK  O架! 過O左入青嶼幹線個路口後,車少O左好多,行人路唔闊,車路闊,我未見過D車好貼喎! 不過就當然無青 ...

kenny師兄!你講中左!你只需大聲叫一聲「班長」~` ~~...我就會係草虫堆「彈」出來ga la
    ...因為我係癲既...你都係...因為你已經自動成為我地「荃身癲地」既一份子(你走唔甩ga la)

仲有等班長介紹下...「凌晨出沒A-Andy」亦是我地癲友之一,都係快腳...佢教識班長點呼吸跑步....佢好好人,但只限「凌晨出沒」

升級   0%

開心

你好, 淩晨出沒A 師兄! 請多多指教,你喜愛夜跑是嗎?

原帖由 skylinelin 於 2012-1-23 22:28 發表
    kenny師兄, 你好。 你真系好堅,而且跑10k公里個計畫好有heart " />" />

升級   0%

開心

今早第一次約埋跑友一齊玩,多謝班長、Kevin師兄同坦克車師兄的參與,跑青衣大圈,14公里

登錄/註冊後可看大圖