香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 3)

關閉 [複製鏈接]

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 11:54 發表

唔知骨or 肉ar~~~唉~~~但係腳掌都痛~又好似唔係肌肉wor...我驚好似kk 個fd 咁ar~~~半月板有事ar~~~

kinkin, batbat.....我已經按照指示~出左去jump 水~仲即場隊左柸~希望快d好...

一定唔會係骨有事同半月板有事,估計應該係足弓個位疲勞過度....不過都係問下d 醫師啦!問Physio 應該係最好...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 11:55 發表

WOWO~菲菲咁欣賞~一定要齊番條la

都係羨慕下好啦
況且我都係為興趣跑步, 唔使跑得快, 唔使操練"大圍美腿"

升級   56.75%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 11:51 發表

今日點過好呢???~~~~我個fd 叫我去做massage~佢話如果只係muscle 痛~會好好多~去唔去好ar????????" />" />

放病假ba la。 jump 水都想去,內急點算。試 ha mentholatum 或者 其他 pain relief。

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 11:51 發表

今日點過好呢???~~~~我個fd 叫我去做massage~佢話如果只係muscle 痛~會好好多~去唔去好ar????????" />" />

緊係唔好去啦!佢地除時攪到嚴重左....問問physio 意見啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

行出去jump水都有problem,即係十分serious啦~~
    係啦....好似00甘話,sick leave啦.....
    明天一於sick leave,等下午睇physio啦~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-17 12:08 發表

緊係唔好去啦!佢地除時攪到嚴重左....問問physio 意見啦!

同意......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 11:55 發表

WOWO~菲菲咁欣賞~一定要齊番條la

vv:
    妳痛傻咗呀?係整都一對啦,點會淨係整一條?

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 11:54 發表

唔知骨or 肉ar~~~唉~~~但係腳掌都痛~又好似唔係肌肉wor...我驚好似kk 個fd 咁ar~~~半月板有事ar~~~

kinkin, batbat.....我已經按照指示~出左去jump 水~仲即場隊左柸~希望快d好...

記得我初初跑都有呢個問題, 但後來換左對鞋(對鞋0既足弓位設計得比較窄,開頭著得唔慣,但之後真係冇痛),再加上重點warm up & cool down 痛既地方, 已經沒有腳掌痛的問題

不過你e+好似好嚴重,痛到上knee, 都係睇下佢地介紹果個醫生先好d~~

升級   52%

該用戶從未簽到

CAT CAT VV
    ~~~陰公 "隻手踭"今早訓醒  好鬼痛, 好在cat cat 你昨晚同我療傷,,唔該晒你

升級   59.47%

該用戶從未簽到

VV

你點呀?好d未呀?詳細講

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-12-17 12:53 發表
    CAT CAT VV
    ~~~陰公 "隻手踭"今早訓醒  好鬼痛, 好在cat cat 你昨晚同我療傷,,唔該晒你

BONBON:唔好客氣....我屋企咩都無唔好意思就真....不過個隻THAILAND藥膏真係好WORK架...
    bonbon同vv都受傷....今之出師不利....

升級   59.47%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-17 13:04 發表

BONBON:唔好客氣....我屋企咩都無唔好意思就真....不過個隻THAILAND藥膏真係好WORK架...
    bonbon同vv都受傷....今之出師不利....

bonbon

你又有事?

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-12-17 12:53 發表 CAT CAT VV~~~陰公 "隻手踭"今早訓醒  好鬼痛, 好在cat cat 你昨晚同我療傷,,唔該晒你

bonbob同vv,妳地琴日到底去跑步定打交呀?一個隻手有事一個隻腳又。。。。令人擔心

點都好,聽話快d睇e生睇好佢呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-17 12:08 發表
    行出去jump水都有problem,即係十分serious啦~~
    係啦....好似00甘話,sick leave啦.....
    明天一於sick leave,等下午睇physio啦~

請假ar!~哎呀~又無表面傷~點講好ar~人地會唔會懷疑我咋病"握"病假架???~
    如果有leave 就好la...可以book am 睇~~~佢pm 好full ar~只有5:00 1個 位....
    唉~
    我剛行左1/2 hr 至落到去買野食......好似好d~又好似差不多~

bonbon...你點ar~要洗傷口wor~唔係會發炎ar~其他位置無事ma??
    sorry~我禽晚見到你個傷口大到咁...真係好鬼驚嚇~~~

升級   52%

該用戶從未簽到

VV

皮外傷, 應該冇事, 你要吾要買對新鞋,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ming2008 於 2008-12-17 13:02 發表
    VV

你點呀?好d未呀?詳細講

鳴鳴~~~ming sir ar...........我詳細d講多次下:
    我禽日著新鞋仔....aero 7, 諗住好dsupprt, 咁就..鞋墊膝band咩都唔加~一路都無事..我諗大約跑左7-8k 左右, 隻left 腳 (嚴重d偏平足的腳)開始有ddd痛~好似係累既feeling, 我都無理佢~諗住新shoes 實有d 架la...好la..一路跑..等左一個燈位再跑之後...開始出事~~~~~2隻腳掌先痛~之後~好似沿神經線痛上膝頭內側~小腿好似係撞到咁痛法~但係我係無撞到過~~~咁我同fung sir 講好痛果時...佢叫我唔好跑, 只係行, 問我好唔好d, 我果時覺得..又好似好d wor..以為都無事~~~

~今早, 一落地~~~~痛不欲生, "爭"位好似啋到針, 又好似從高位跳落地咁痛法....由掌一直痛到膝蓋, 我覺得唔似根膜炎咁, 不過我會食根膜炎的止痛藥~應該係發炎....

報告完畢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-12-17 13:19 發表
    VV

皮外傷, 應該冇事, 你要吾要買對新鞋,

我諗我又要休息下la~~~~唔知買唔買好~今次之後, 我諗我要整多個鞋墊...著咩鞋都用la~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-17 13:07 發表

bonbob同vv,妳地琴日到底去跑步定打交呀?一個隻手有事一個隻腳又。。。。" />" />令人擔心

點都好,聽話快d睇e生睇好佢呀

嗚嗚yungyung~~都係我自己大意~~~e + 都要等睇e生la~~~
    丫.....physio....係唔係出唔到dr. cert 架?????

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

回復 996# 的帖子

To : VV

好心啦
    有偏平足就返工都穿平底鞋啦
    妳是跑手來的呀

Kin in Running

升級   0%

該用戶從未簽到

ssp 街坊小隊及各ching/tse .琴晚好開心見到各位.跑完又一齊食飯吹水.