香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 3)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

我想改去荃灣呀....青山公路下午時份會好風和日麗....
我地上次跑過兩次,好鬼正.....
不過,我唔知邊樹有locker,因為之前2次d行李係放ming sir屋企.....
我而家pm問緊ming sir個日得唔得,如果唔得,我要問問kinkin有咩運動場可以用先....
詳情容後通知啦~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

其實我不知你們的路線的

荃灣公園
    http://www.lcsd.gov.hk/parks/twp/b5/index.html
    可能有locker

Kin in Running

青衣運動場  
    青衣青敬路   
    (852) 2425 7243 +
    (852) 2424 7201 + (852) 2495 7879  

http://www.lcsd.gov.hk/b5/ls_fac_sportscentres.php
    楊屋道體育館
    荃灣楊屋道四十五號楊屋道市政大廈四樓
    2415 4445/
    2212 9738+

荃灣西約體育館
    荃灣海安路六十八號
    2412 0904/
    2212 9738

升級   100%

該用戶從未簽到

呢度又超過1000個post啦, 洗唔洗轉版?

升級   56.2%

該用戶從未簽到

vv,睇下呢個 website,可能係妳個case.
    http://www.hksi.org.hk/hksdb/htm ... icine3_series5.html

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-12-17 15:06 發表
    其實我不知你們的路線的

荃灣公園
    http://www.lcsd.gov.hk/parks/twp/b5/index.html
    可能有locker

青衣運動場  
    青衣青敬路   
    (852) 2425 7243 +
    (852) 2424 7201 + (852) 2495  ...

tks kinkin...
    剛calling問過,楊屋道體育館及荃灣西約體育館d locker要book場先可外借....
    而家問緊青衣lee 個..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-12-17 14:03 發表
    我真不明白
    我只記得舊時有個矮d的女同學
    被全系的矮仔追過
    最後嫁了個高大威猛的老公

~kinkin~你另我諗起~~..比個仲矮過我既男仔追~~~佢唔知有無5尺~唉~~~~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-12-17 14:22 發表

兩日以下病假未必要醫生紙。Check check CSR

睇左~yes..係可以請的

不過我都係唔請la~我又唔係用隻腳做野, 費時好似"握"sick leave 咁

catcat...吃了止痛藥~e + 好好多..不過仲係痛~明天順手睇埋條neck~
    唉.....年紀大機器壞~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 15:43 發表

~kinkin~你另我諗起~~..比個仲矮過我既男仔追~~~佢唔知有無5尺~唉~~~~~~~

唔係嘛................................甘佢都幾勇敢喎....呵呵...
    我就無試過俾d矮過自己既人鐘意啦~~

升級   56.75%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 15:43 發表

" />" /> ~kinkin~你另我諗起~~..比個仲矮過我既男仔追~~~佢唔知有無5尺~唉~~~~~~~

重嘆氣?黎緊有個高大威猛既男仔追你wor!難怪你落足本錢去set 頭la。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-17 15:42 發表

tks kinkin...
    剛calling問過,楊屋道體育館及荃灣西約體育館d locker要book場先可外借....
    而家問緊青衣lee 個..

Catcat, 青衣果個唔需要book場都可用, 可以入$5 or 自備Lock
    我係常客呀, 今晚都會去.

升級   0%

該用戶從未簽到

THX AR BATBAT, 其實我之前都經常有根膜炎問題~3年前有次痛到落唔到地~主要都食一隻止痛消炎藥~so..我今日都有食~ok 既..e + 已經無今朝咁痛~

升級   0%

該用戶從未簽到

batbat, 個website几good 喎, 可以post去運動受場治療區可以多啲人睇到.
    VV, 佢講個case好似真係同你的症狀几似喎.

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 15:56 發表

THX AR BATBAT, 其實我之前都經常有根膜炎問題~3年前有次痛到落唔到地~主要都食一隻止痛消炎藥~so..我今日都有食~ok 既..e + 已經無今朝咁痛~

嘩!原來有前料,睇下個website 啦,好野來架,呢個係體院既website,信得過,個website 都講:
    "切 記: 就 算 最 好 的 鞋 也 會 老 化, 失 去 避 震 作 用, 例 如: 一 對 鞋 走 過 250至 500哩 後, 它 的 避 震 功 能 便 會 喪 失 40%, 所 以 不 要 吝 嗇 換 掉 舊 鞋。"

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-12-17 15:58 發表

batbat, 個website几good 喎, 可以post去運動受場治療區可以多啲睇到.
    VV, 佢講個case好似真係同你的症狀几似喎.

係呀!我之前傷左,係網上揾左好多資料,有用果d都bookmark 左,有事就攞出來睇下....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-12-17 15:56 發表

Catcat, 青衣果個唔需要book場都可用, 可以入$5 or 自備Lock
    我係常客呀, 今晚都會去.

不如甘啦~
    20/12個日一於去荃灣跑.....

時間:10am在青衣運動場門外集合(請預早15分鐘到換衫及熱身)
    地址:青衣青敬路
    跑青山公路一帶......菲菲你識唔識路....?

有無人join??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-17 16:00 發表

嘩!原來有前料,睇下個website 啦,好野來架,呢個係體院既website,信得過,個website 都講:
    "切 記: 就 算 最 好 的 鞋 也 會 老 化, 失 去 避 震 作 用, 例 如: 一 對 鞋 走 過 250至 500哩 後, 它 的 ...

BATBAT, 菲菲~~~係wor..個website 真係幾多野睇~返屋企慢慢睇先.....反正, 又唔去得行街街又唔跑得又唔跳得舞~~~~唉~~~~" />" /> 又未exam..悶死我~~~~

wei 菲菲得wor...sat~你地去跑街..我去運動場咪得law~d地唔硬ma~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-17 16:00 發表

"切 記: 就 算 最 好 的 鞋 也 會 老 化, 失 去 避 震 作 用, 例 如: 一 對 鞋 走 過 250至 500哩 後, 它 的 ...

一 對 鞋 走 過 250至 500哩 後, 它 的 避 震 功 能 便 會 喪 失 40%, 所 以 不 要 吝 嗇 換 掉 舊 鞋。"

~~ oh..........really???
    嘩...甘咪要成日買跑鞋..........

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 witchycatcat 於 2008/12/17 04:06 PM 發表

不如甘啦~

時間:10am在青衣運動場門外集合(請預早15分鐘到換衫及熱身)

有無人join??

最方便既應係...  兆麟運動場

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-17 16:06 發表

不如甘啦~

有無人join??

我查實唔識路, 同埋如果青衣場放嘢的話會唔會到荃灣才起步? 如果青衣起跑我都唔知點接返青山公路......應該要過衣青南橋果邊?

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008/12/17 04:10 PM 發表

我查實唔識路, 同埋如果青衣場放嘢的話會唔會到荃灣才起步? 如果青衣起跑我都唔知點接返青山公路......應該要過衣青南橋果邊?hgj059" />" />" />" />hj

但係車多...尤其是貨櫃車