香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 3)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

KINKIN~~~唔係wor....著平底鞋..仲痛ka wor~~至少1-2吋就very good la...
咁我矮 ar ma~~~咪要3" law~如果我有你咁高..我都著1-2" la

升級   0%

該用戶從未簽到

ssp2位小花都傷左...
希望早日康復

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 13:32 發表

嗚嗚yungyung~~都係我自己大意~~~e + 都要等睇e生la~~~
丫.....physio....係唔係出唔到dr. cert 架?????

cert 唔 CERT 唔係最重要,最重要係你對腳呀.......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-17 13:37 發表
ssp2位小花都傷左...
希望早日康復

thx ar 活活~~haha..nice to meet u ar~不過禽晚你坐咁遠, 都無機會同係摸下水柸底談下心, 下次la..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-17 13:41 發表

cert 唔 CERT 唔係最重要,最重要係你對腳呀.......

唔係ar~我諗如果有醫生紙...咁我明天可以sick leave ma~

升級   0%

該用戶從未簽到

catcat ar~又過1000 la...又要搬家la

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 13:37 發表

KINKIN~~~唔係wor....著平底鞋..仲痛ka wor~~至少1-2吋就very good la...
    咁我矮 ar ma~~~咪要3" law~如果我有你咁高..我都著1-2" la

有理由懷疑有靚女要高不要腳!!

Kin in Running

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 13:43 發表

唔係ar~我諗如果有醫生紙...咁我明天可以sick leave ma~

如果真係無,咪去睇埋西E

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-12-17 13:46 發表

KIN KIN俊男又點會明白女人之苦

升級   56.75%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 13:43 發表

Physio 可以出 Certificate of Attendance, probably not Certificate of Sick Leave.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 13:32 發表

嗚嗚yungyung~~都係我自己大意~~~e + 都要等睇e生la~~~
    丫.....physio....係唔係出唔到dr. cert 架?????

幫你問過,PHYSIO只可開"到診紙".......可唔可以當sick leave就depends on 你公司policy....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-12-17 13:46 發表

你d高人....點會明我地d 小矮人既心理ar~~  
    不過今日都我係平底la~haha..好在唔使週圍行..無人發現我矮左

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-17 13:47 發表

如果真係無,咪去睇埋西E

係呀....要sl就要再睇下e生攞...
    不過,而家中醫d sl都是合法,你大不了搵註冊中醫執劑茶補身順便開sl啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-12-17 13:50 發表

Physio 可以出 Certificate of Attendance, probably not Certificate of Sick Leave.

咁係咪即係唔可以請到 sick leave ar?????咁不如我入紙拎事假la

升級   56.2%

該用戶從未簽到

先睇西醫攞sick leave,如果係發炎,西醫消炎藥+physio 會好快好呀

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

回復 1012# 的帖子

我真不明白
    我只記得舊時有個矮d的女同學
    被全系的矮仔追過
    最後嫁了個高大威猛的老公

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-12-17 14:03 發表
    我真不明白
    我只記得舊時有個矮d的女同學
    被全系的矮仔追過
    最後嫁了個高大威猛的老公

你講緊我的命運呀....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-17 14:01 發表

先睇西醫攞sick leave,如果係發炎,西醫消炎藥+physio 會好快好呀

Agree, 西醫應該可以refer physio, 加有醫生紙

升級   56.75%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 13:54 發表

咁係咪即係唔可以請到 sick leave ar?????咁不如我入紙拎事假la

兩日以下病假未必要醫生紙。Check check CSR

升級   83%

該用戶從未簽到

希望 vv快d好返 20/12 可以跑到!
    同埋係咪要決定左去荃灣喇??