香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~
打印 上一主題 下一主題

菲菲跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

係呀, 我平時休得勁多呢~~~成個慢圈回氣
其實有冇話應該休几多架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-9-19 17:55 發表
菲菲,

妳邊會肥呀? 應該係肌肉多左令體重增加.
練半馬, 跑長課自然會修身.
加油!

查實近排食得多嘢, 肚腩真係肥咗
不過我估遲下跑多啲長課都會瘦返既~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2009-9-20 00:01 發表
菲菲加油," />" />hjfgchdf

bonbon都加油啦,
記住勤力啲跑同寫blog啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-9-20 07:53 發表
下次穩埋我去陪跑下囖^^"

唉, 哥仔你得閒至得架~~~你咁忙

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-9-21 09:39 發表

查實近排食得多嘢, 肚腩真係肥咗
不過我估遲下跑多啲長課都會瘦返既~~~

肚腩太愛我 吾肯走

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-9-21 12:06 發表

肚腩太愛我 吾肯走

我個肚肚都係呀

升級   0%

該用戶從未簽到

16-Sep (Sat) Gym

拉筋熱身
目標: 慢跑1.5小時, 少許斜道
最後1.5小時約14k, 斜道2 (只係暗斜), 約9.5k/hr
本來想試下屋企樓下跑街, 但太晏起身, 感覺好熱, 又費事咁辛苦走返入gym跑:p
有少少斜道辛苦少少, keep住慢慢跑都ok, 但1.5hr跑步機真係悶呀, 下次唔想再試

升級   0%

該用戶從未簽到

21-Sep (Mon) 斧山道運動場

熱身3大圈
神腿3式 x 2set

目標
慢400m快800m x 4set x 2組
                                                                         800m
1        2'40"24        2'04"40        1'55"51        3'59"91
2        3'03"83        2'00"32        2'02"26        4'02"58
3        3'28"76        2'04"01        2'00"51        4'04"52
4        3'33"13        2'00"08        1'59"69        3'59"77
        28'36"03                        

小休                        
                                                                          800m
5        3'11"99        1'59"52        1'58"70        3'58"22
6        3'48"35        2'03"95        1'59"82        4'03"77
7        4'05"92        2'02"76        1'59"70        4'02"46
8        4'14"82        2'02"20        2'01"52        4'03"76
        31'29"25                        
這日天氣好似涼番少少, 又無咁濕, 跑得比較舒服
今次跑的時間每組比較平均(要多謝pacer ), 下次都keep番咁上下時間先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-9-22 11:25 發表
熱身3大圈
神腿3式 x 2set

目標
                                                                         800m
1        2'40"24        2'04"40        1'55"51        3'59" ...

菲菲, good run

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝wayway, 多謝提督
我會加油
一齊努力呀

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-9-22 11:25 發表
    熱身3大圈
    神腿3式 x 2set

目標
                                                                             800m
    1        2'40"24        2'04"40        1'55"51        3'59" ...

菲菲, 送個叻字俾妳 , unicef 一於跟妳車尾燈, 我怕車尾燈都跟唔到, 終點等

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

菲菲, 妳是否跑成30個圏?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-9-22 15:37 發表
    菲菲, 妳是否跑成30個圏? " />" />hjfghft

未夠呀, 計埋熱身+cool down都係29個

升級   0%

該用戶從未簽到

22-Sep (Tue) 游水@李鄭屋泳池

呢晚天氣涼涼哋, 開頭一出池都覺得凍, 馬上落水
    兩星期無游, 水感好似差咗, 又游得吃力咗
    今次多得龍龍教授蛙式, 13兄又執執我啲自由式, 真係獲益良多
    下次要自己記住啲要點試多啲先

共游1.3k約個來鐘

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-9-23 11:06 發表
    呢晚天氣涼涼哋, 開頭一出池都覺得凍, 馬上落水
    兩星期無游, 水感好似差咗, 又游得吃力咗
    今次多得龍龍教授蛙式, 13兄又執執我啲自由式, 真係獲益良多
    下次要自己記住啲要 ...

菲菲 ~~~慢慢來 吾c 急 ~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-9-23 13:02 發表

菲菲 ~~~慢慢來 吾c 急 ~~

係呀活活, 我都係想游得輕鬆慳力啲
    慢慢改姿勢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2009-9-23 15:31 發表

菲菲游水好勁喎, 我下年可能玩多D三項, 要執執D自由手蛙腳先得!

爸爸個新頭象好型呀

我都有諗過玩三項架, 但游水同跑只係過得去, 單車又嫲嫲, 又要買過啲衫咁, 好似几煩
    9.27個比賽加油啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-9-24 12:37 發表

係呀活活, 我都係想游得輕鬆慳力啲
    慢慢改姿勢

我 今晚 正式去操水ar.希望姿勢改左後會 游得快d ~~~