香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ginnywong
打印 上一主題 下一主題

三項鐵人裝備區

升級   79.33%

該用戶從未簽到

17磅太重啦,一定唔係全碳啦。

升級   52.3%

該用戶從未簽到

咁之前係咩架, 而家又係咩架?
有d舊款既carbon架的確唔係輕, 咁同一重量, 踩落又有咩感覺呢?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 三水豆腐 於 2010-3-27 21:43 發表
17磅太重啦,一定唔係全碳啦。

如果用入門件同鈴, 的確又差唔多

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

[quote]原帖由 orce 於 2010-3-27 21:59 發表

咁之前係咩架, 而家又係咩架?
    有d舊款既carbon架的確唔係輕, 咁同一重量, 踩落又有咩感

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

carbon座通,一體式大盤

哩家果部,

同之前果部一樣鈴件

登錄/註冊後可看大圖

紅色果個架係深圳有名車廠出,好好踩,重量差唔多

轉左碳架踩起泥,冇咁震,keep速好,其餘差唔多,因為我部bianchi架係平路架來的

升級   21.55%

該用戶從未簽到

咁我架入門都吾到, 18.6lbs(official)

升級   20.85%

開心

現在一套carbon件都係4千多元左右

camp出最低級哪套carbon10飛件,,

升級   21.55%

該用戶從未簽到

有冇人一齊買呀? 好似好平 我只買一套
    全新RADIO SHACK岩士唐短袖單車衫套裝
    買2件以上九五折
    http://www.28bike.com/classifieds/detail.php?id=77683

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-3-29 16:52 發表
    有冇人一齊買呀? 好似好平 我只買一套
    全新RADIO SHACK岩士唐短袖單車衫套裝
    買2件以上九五折
    http://www.28bike.com/classifieds/detail.php?id=77683

咁平因為係老翻, 唔知有無海關會放蛇拉呢個Ah Ho
    用料cutting同Made it Italy完全兩回事, just for fun就無所謂啦

升級   20.85%

開心

原帖由 orce 於 2010-3-29 18:16 發表

咁平因為係老翻, 唔知有無海關會放蛇拉呢個Ah Ho
    用料cutting同Made it Italy完全兩回事, just for fun就無所謂啦

講得岩,有間單車鋪都有大量老番賣,400蚊套

升級   79.33%

該用戶從未簽到

上淘寶網大X把老返,著老返不如著“無印”。

升級   21.55%

該用戶從未簽到

老番...吾買lor咁.

升級   78%

該用戶從未簽到

franky兄
    聽D friend講大陸好多水貨or唔知咩貨嘅Sram餅賣,有D人重攞落香港當正貨賣,請小心

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2010-3-30 23:52 發表
    franky兄
    聽D friend講大陸好多水貨or唔知咩貨嘅Sram餅賣,有D人重攞落香港當正貨賣,請小心

有d 拱既事, 嘩, 去東涌買穩陣d lor 咁. 有買貴冇買錯.
    bicyc pit 都係去吹吓水算, 佢地對d生客好冷淡

升級   21.55%

該用戶從未簽到

12月之內, 屋企樓下多左3間單車鋪...
    Bi Pit(上年11月)
    Bi City(上年六月)
    Bi Action (今個月)
    連細運+見成
    成5間.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-3-31 11:51 發表
    12月之內, 屋企樓下多左3間單車鋪...
    Bi Pit(上年11月)
    Bi City(上年六月)
    Bi Action (今個月)
    連細運+見成
    成5間.

嘩, 青公概念咁犀利!

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-3-31 14:11 發表

嘩, 青公概念咁犀利!

係沙倉開小食亭都有得諗
    今年沙倉多左好多單車友停私家車, 上年都冇物人.

升級   78%

該用戶從未簽到

尋晚踩完,見人同compact餅,又有D心動

升級   21.55%

該用戶從未簽到

TOKEN 鍍鈦陶瓷 (Ti/Ceramic) BB
    http://www.dccbike.com/viewthread.php?tid=11&extra=page%3D1
    可以用你tiagra crank 嗎?

升級   4.67%

該用戶從未簽到

想問問是否有專門玩3鐵D lock 鞋同踏??

升級   79.33%

該用戶從未簽到

lock踏就一樣,lock鞋有專for三鐵的,主要係方便快速穿/脫,適合不穿襪子,有排水功能。