香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   93.33%

該用戶從未簽到

今個星期既 [TKO終極回氣特訓 ~ finewong分享會] 正式接受報名:

(一) 回氣特訓組12k :  [運動場>翠林>康盛>寶達>廣田>澳景>運動場]
(二) 逍遙6K組:  [運動場>翠林>康盛>茅湖仔>靈實> 運動場]

0. finewong <=== 回氣教頭(回氣特訓組12k)
1. WinggniW (成功搶閘no.1---逍遙6K組,6mins/K)
2. 迪迪仔 (歸隊了)
3. Qoo (逍遙6K組,跑得極慢...請多多指教^^)
4. JC (阿四專用4號位)
5. 活活 ( 二合一 )
6.
7.
8.
9.

注意: 今期由回氣教頭finewong親自主理,
路線, 路程, pacing...... 等等, 必須全程依照教頭指示,
以秉丞回氣特訓的基本原則===>
finewong教頭語錄:
「 叫得做回氣, 之前梗係要扯爆自己先啦,
成身變得無力, 雖然想好停低, 但係要繼續跑」

finewong教頭, 有勞你出路線及行程啦, 跑大清定馬油塘好呢?  

今期有finewong做教練,一定吸引好多男女會員,特訓要早D去搵位先得!

升級   59.05%

該用戶從未簽到

今個星期既 [TKO終極回氣特訓 ~ finewong分享會] 正式接受報名:

(一) 回氣特訓組12k :  [運動場>翠林>康盛>寶達>廣田>澳景>運動場]
(二) 逍遙6K組:  [運動場>翠林>康盛>茅湖仔>靈實> 運動場]

0. finewong <=== 回氣教頭(回氣特訓組12k)
1. WinggniW (成功搶閘no.1---逍遙6K組,6mins/K)
4. JC (阿四專用4號位)
6. kan0902(忍唔住參加左lu)
7.
8.
9.

路線, 路程, pacing...... 等等, 必須全程依照教頭指示,
「 叫得做回氣, 之前梗係要扯爆自己先啦,
成身變得無力, 雖然想好停低, 但係要繼續跑」

finewong教頭, 有勞你出路線及行程啦, 跑大清定馬油塘好呢?  

今期有finewong做教練,一定吸引好多男女會員,特訓要早D去搵位先得!

升級   59.05%

該用戶從未簽到

未去過TKO運動場和

唔知邊個mtr站 巴士站 會近個場呢(我係由慈雲山果邊過黎)
仲有就係好似有2個場
究竟邊個場集合??

升級   59.05%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO終極回氣特訓 ~ finewong分享會]
正式接受報名: (詳情請參考 page 1 post #1)

日期: 22 / 08 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  將軍澳運動場跑道側

路線 : 13K: 將軍澳>翠林>康盛>馬油塘>寶達>廣田>調景嶺>將軍澳 (參考post#1路線圖)
         6 K: 將軍澳>翠林>康盛>茅湖仔>靈實>將軍澳 (參考post#1路線圖)
         TKO運動場內自由跑 (適合只打算跑平路的ching/ctse, 之後一齊去早餐特訓)

預計完成時間:1小時30分鐘
難度:** ( 有上落斜路段)

特別注意:  由於是次路段有上落斜, 加上天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

報名名單:

0. finewong <=== 回氣教頭 (回氣特訓組13k)
4. JC (回氣特訓組13k, 跑完約左人, 唔黎特訓)
6. kan0902 (忍唔住參加左lu)
7.
8.
9.

「叫得做回氣, 之前梗係要扯爆自己先啦,
成身變得無力, 雖然好想停低, 但係要繼續跑」

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-8-19 22:41 發表
.............

元老Qoo, 你返黎喇............

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2009-8-19 23:08 發表
未去過TKO運動場和

唔知邊個mtr站 巴士站 會近個場呢(我係由慈雲山果邊過黎)
仲有就係好似有2個場
究竟邊個場集合??

ching, TKO同坑口都差唔多, TKO就搭少一個站, 而集合係副場等 (如果副場唔開就主場等),
你可以先參考吓 page 1 既 post #1, 如果唔明請出聲, 到時係 tko站帶你去啦 ^^

升級   94.3%

該用戶從未簽到

今個星期有要事在身,o黎唔到。
跑唔到新路線有o的無奈

原帖由 jc8866 於 2009-8-20 00:17 發表
正式接受報名: (詳情請參考 page 1 post #1)

集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)

路線 : 13K ...

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨喔.........

迪迪~ 早晨喇   

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-20 07:00 發表
大家早晨喔.........

迪迪~  早晨喇   

各位早晨.

團長,今次YOU WIN

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-8-20 00:40 發表
今個星期有要事在身,o黎唔到。
跑唔到新路線有o的無奈

用番哩句先: "條路唔會走左去嘅",
總有機會再跑過  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-8-20 07:47 發表
各位早晨.
團長,今次YOU WIN

Win返一次咁多啦  

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 jc8866 於 20-8-2009 07:52 發表

用番哩句先: "條路唔會走左去嘅",
    總有機會再跑過  ^^
    各位早晨,我都好想黎,不過要等九月份先得lu。

升級   22.45%

該用戶從未簽到

星六要工作,來不到.
    努力!努力!會有包包食

升級   100%

該用戶從未簽到

早晨呀!

升級   81.05%

該用戶從未簽到

路線 : 13K: 將軍澳>翠林>康盛>馬油塘>寶達>廣田>調景嶺>將軍澳 (參考post#1路線圖)
             6 K: 將軍澳>翠林>康盛>茅湖仔>靈實>將軍澳 (參考post#1路線圖)
             TKO運動場內自由跑 (適合只打算跑平路的ching/ctse, 之後一齊去早餐特訓)

預計完成時間:1小時30分鐘
    難度:** ( 有上落斜路段)

特別注意:  由於是次路段有上落斜, 加上天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

報名名單:

0. finewong <=== 回氣教頭 (回氣特訓組13k)
    4. JC (回氣特訓組13k, 跑完約左人, 唔黎特訓)
    6. kan0902 (忍唔住參加左lu)
    7.猿球(回氣特訓組13k)
    8.
    9.

「叫得做回氣, 之前梗係要扯爆自己先啦,
    成身變得無力, 雖然好想停低, 但係要繼續跑」

升級   0%

該用戶從未簽到

輝仔搞分享會,好想過黎join,不過當日要操山,下次有機會一定過黎玩下

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 jc8866 於 2009-8-19 18:46 發表

其實我都係打算6min/k逍遙回氣架咋, 到時我跟你跑啦

5min/k回氣留返俾教練示範得喇     [/quote
    團長 ~~ 我要留守後面 睇下有無人失散wor~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2009-8-19 23:08 發表
    未去過TKO運動場和

仲有就係好似有2個場
    究竟邊個場集合??

CHING . 如你搭 3D  係 官塘油店落 再轉 296A 總站( 因有轉乘 只須 $$0.70)  落 車 步行5MIN 就到
    如搭MTR 係 TKO 站 步行約8-10分鍾.
    果邊只得一個 場去到你問人就知架LA.....

升級   0%

該用戶從未簽到

QOO 好耐無見喇 . 跑完同吾同我地一齊特訓呀~~~